Απόφαση σταθμός για την προστασία δανειοληπτών

Απόφαση σταθμός για την προστασία δανειοληπτών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Απόφαση – σταθμός από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Αναστέλλει για περίπου τέσσερα χρόνια,κάθε πράξη εκτέλεσης (κατάσχεση, πλειστηριασμό) κατά της περιουσίας δανειολήπτριας.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οφειλέτριας κ. Νεκτάριος-Γεώργιος Κατσίκας, αξιοποιώντας τα στοιχεία της υπόθεσης, πέτυχε να εκδοθεί απόφαση όπου μεταξύ των άλλων, πιθανολογεί ότι θα υπάρξει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οφειλέτρια εάν κατασχεθεί περιουσιακό της στοιχείο, ειδικά η κατοικία της.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Κι αυτό πριν την έκδοση απόφασης επί της ανακοπής που άσκησε η δανειολήπτρια κατά της Διαταγής Πληρωμής, που εξέδωσε αγγλική εταιρεία, η οποία αν και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ίδια την τράπεζα που έδωσε το δάνειο εμφανίζεται ως δικαιούχος της αποπληρωμής του.

Έχοντας υπόψη ότι για την έκδοση της απόφασης αυτής, εφαρμόστηκαν οι κοινές διατάξεις του Αστικού Δικαίου και όχι κάποιος ευεργετικός νόμος λόγω της οικονομικής κρίσης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την προστασία δανειοληπτών ανεξάρτητα από την ύπαρξη η όχι άλλων νομοθετημάτων και αποφάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είναι εφέσιμη.

http://fimotro.blogspot.gr


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x