Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας Kώστας Σακκάς

Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας Kώστας Σακκάς


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το αίτημα άμεσης αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά ικανοποίησε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο είχε αναβάλει τη διαδικασία δύο φορές έως σήμερα. Κρότου – λάμψης και κλομπιές σε βάρος υποστηρικτών του κατηγορούμενου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από την Αττική και τον Πειραιά, περιορισμό κατ' οίκον και καταβολή 30.000 ως εγγύηση. Ο ίδιος υποχρεώνεται σε συστηματική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία. Είναι απεργός πείνας για 38η μέρα και

σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Διεκδικούσε άμεση αποφυλάκιση καθώς έχει συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης, πέρα από κάθε νόμιμο όριο. Μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκιση κατά 6 μήνες.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης επί του αιτήματος άμεσης αποφυλάκισης του κρατούμενου, την Πέμπτη διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών.


Την Τετάρτη, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα επιτέθηκαν με χτυπήματα στα κεφάλια και τα σώματα διαδηλωτών υπέρ της αποφυλάκισης του Σακκά (δείτε το βίντεο μέσω Click 2 See στην έντυπη Ελευθεροτυπία).

Το περιστατικό συνέβη στον πεζόδρομο της Διον.Αρεοπαγίτου, μπροστά στα μάτια τουριστών, διερχόμενων πολιτών και καταστηματαρχών οι οποίοι έσπευσαν να προστατεύσουν τα θύματα από τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα.

Τι δήλωσε ο υπ. ς:

Με αφορμή τη σημερινή αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κ. Σακκά, ο υπουργός ς Χαρ. Αθανασίου, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή του Συμβουλίου Εφετών «είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές».

Εκ του Συντάγματος, συνεχίζει ο κ. Αθανασίου, «ουδεμία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας επιτρέπεται στις κρίσεις των δικαστών, πολλώ δε μάλλον σε μένα, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς μου ως λειτουργού της ς και ως πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Παράλληλα, ο υπουργός ς πρόσθεσε:

«Η πολιτεία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ς, η οποία επιτελεί πάντοτε το καθήκον της και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες. Εργαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες και παθογένειες ετών, με σκοπό την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση των διαδικασιών απονομής της ς, πολύ περισσότερο όταν κατηγορούμενοι είναι προσωρινώς κρατούμενοι».

Και κατέληξε ο κ. Αθανασίου:

«Το κράτος Δικαίου αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης. Αυτό είναι η πυξίδα μας και η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας».

http://www.enet.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x