Αρχαίο ελληνικό θέατρο στη μέση του Κονέκτικατ

Αρχαίο ελληνικό θέατρο στη μέση του Κονέκτικατ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Νέους ορίζοντες ανοίγει για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στη χώρα μας και την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό και ειδικότερα από τις η παραχώρηση από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κτιριακού συγκροτήματος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ελληνικός Σύνδεσμος », που έχει έδρα στην Πολιτεία του Κονέκτικατ των .

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ταυτίζεται χρονικά με τα εγκαίνια, στα τέλη Σεπτεμβρίου, του πρώτου ελληνικού αντιγράφου αρχαίου ελληνικού θεάτρου εντός του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ στην πόλη Στορς. Ο προϋπολογισμός για το θέατρο, η προσπάθεια για τη δημιουργία του οποίου από τον Ελληνικό Σύνδεσμο έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια, ανήλθε σε περίπου 1 εκατ. δολ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με την Καθημερινή τα κονδύλια συγκεντρώθηκαν από εισφορές μελών του Συνδέσμου και χρηματοδότηση από εκπαιδευτικά προγράμματα της τοπικής κυβέρνησης του Κονέκτικατ. Τα μέλη του Συνδέσμου είναι Ελληνοαμερικανοί, Αμερικανοί και Ελληνες. Τα εγκαίνια του θεάτρου έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου. Στο θέατρο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις. Στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου έχει χτιστεί και ορθόδοξη εκκλησία των Τριών Ιεραρχών. Η εν λόγω πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το προφίλ του ελληνικού προορισμού σε ομάδες πληθυσμού των υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Μάλιστα, έχει αποφασισθεί να προσκληθεί ο κ. Ηλίας Βουδούρης, μαέστρος της Λυρικής Σκηνής, για να διευθύνει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μουσικά κομμάτια από την αρχαιοελληνική γραμματεία που θα προτείνει ο ίδιος. Στα εγκαίνια του θεάτρου, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν πολιτικοί από , ενώ έχει ζητηθεί και εκπροσώπηση από την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη δράση έχουν ζητήσει να αναπτύξουν και άλλα πανεπιστήμια των , όπως του Ιλινόι, της Φλόριντα και του Ρόντ Αϊλαντ.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε πριν από πολλά χρόνια από δύο συμμαθητές στη Ρόδο, τους κ. Ηλία Τομάζο, σημερινό πρόεδρό του και τον Λοΐζο Σορωνιάτη, πρώτο πρόεδρο της μορφωτικής του επιτροπής, πραγματοποιεί κάθε έτος εκπαιδευτικά ταξίδια για περίπου 700 φοιτητές από τις στη χώρα μας, με τη συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων, όπως του Αιγαίου, της Κρήτης και των Αθηνών. Οι φοιτητές περιηγήθηκαν και διάφορους ελληνικούς προορισμούς. Με την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος από την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου θα αποκτήσει μόνιμη στέγη των δραστηριοτήτων του. Επίσης, στόχος αποτελεί στο νέο κτίριο να δημιουργηθεί για την εκπαιδευτική σεζόν 2013 – 2014 χώρος παρακολούθησης μαθημάτων.

Του Σταθη Κουσουνη


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x