Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στο Ηνωμένο Βασίλειο0 0 ψήφοι
Article Rating

Εάν πιστεύατε ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα τα βλέπατε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ήρθε η ώρα να διεψεύσθητε! Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά σε δημόσιους δρόμους αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.

Μέχρι στιγμής τα αυτόνομα οχήματα δοκιμάζονται σε ιδιωτικές πίστες. Πρόκειται για οχήματα που οδηγούνται από ένα σύστημα με αισθητήρες και κάμερες. Τα συγκεκριμένα αμάξια λογίζονται μελλοντικά ως ασφαλέστερη και πιο αποδοτική λύση για τις μετακινήσεις, σε σύγκριση με τα συμβατικά. Ως μέτρο ασφαλείας, στα συγκεκριμένα αμάξια, θα υπάρχει και «αναπληρωματικός» οδηγός, για να πάρει τον έλεγχο σε επείγουσα περίπτωση.

Τα σχέδια για τις συγκεκριμένες δοκιμές ήρθαν στο φως από το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας. Πρόκειται για επένδυση 28 δισεκατομμυρίων λιρών, με σκοπό τη μείωση της συμφόρησης στους δρόμους. Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, έχουν την ικανότητα να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, με συγκεκριμένα όρια ταχύτητας και χωρίς να αλλάζουν λωρίδες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Για τη δοκιμαστική διαδρομή, τα αυτοκίνητα θα κάνουν πορεία σε συνοικιακούς δρόμους, που δεν έχουν μεγάλη κυκλοφορία ενώ θα βρίσκονται σε ημι-αυτόνομη λειτουργία, ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Συγκεκριμένα, θα δοκιμαστούν από την ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει ξανακάνει έλεγχο σε αυτόνομα αυτοκίνητα της εταιρείας Nissan γύρω στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, έρχεται σε συνέχεια σχετικών δοκιμών και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως τη Νεβάδα, τη Φλόριντα και την Καλιφόρνια των , στις οποίες έχει περάσει νομοθεσία για τη χρήση αυτόνομων οχημάτων.

Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x