Βούλιαξαν την Αυστραλία! 15.000 Έλληνες γιόρτασαν στην Μελβούρνη την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου!!!

Βούλιαξαν την Αυστραλία! 15.000 Έλληνες γιόρτασαν στην Μελβούρνη την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου!!!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με μεγαλειώδη συμμετοχή από 15.000 ομογενείς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών της Αυστραλίας, εορτάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Shrine of Remembrance της Μελβούρνης η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου . Στο εντυπωσιακό μνημείο πεσόντων στο κέντρο της πόλης, η Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού της Εθνικής Επετείου φρόντισε για ακόμα μια χρονιά να ακουστεί δυνατά η καρδιά της Ελλάδας από την άλλη άκρη της γης.

Η αγωνία των ομογενών να διατηρήσουν τα ήθη, τα έθιμα και κυρίως την ελληνική γλώσσα, και να τα μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές, είναι εμφανής από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάσσουν μεταξύ τους. Ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, μικρά παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φορώντας το χαμόγελό τους και την «εθνική υπερηφάνεια», όπως ομολογούν. 

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Μελβούρνης) με τη συμμετοχή 64 γκρουπ από την ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας. Την ελληνική κυβέρνηση την εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Άκης Γεροντόπουλος.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντένις Νάπθαϊν τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία των Ελλήνων στην ανάπτυξη και εξέλιξη της πολιτείας της Βικτώριας. Η Έλεν Κρόγκερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς, που μεταδίδουν στα παιδιά τους την αγάπη, τον σεβασμό για την πατρίδα, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο αρχηγός του πολιτειακού Εργατικού Κόμματος Ντάνιελ Άντριους, η Μαρία Βαμβακινού εκ μέρους του αρχηγού της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, και ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου Κώστας Νικολόπουλος.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο επίσκοπος Μηλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος, βουλευτές, γερουσιαστές και άλλοι.

Πηγή…
  


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x