Δεν καίγονται οι Έλληνες, φουντώνουν οι ψυχές τους

Δεν καίγονται οι Έλληνες, φουντώνουν οι ψυχές τους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την προηγούμενη Πέμπτη, κάποιοι άγνωστοι μέχρι στιγμής, έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλαρή στην Καμάριζα.  Μετά τους εμπρησμούς σε βιβλιοπωλεία (βλ. Τα βιβλία διαβάζονται, δεν καίγονται, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ, Η ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ) κάποιοι θεώρησαν ότι ο εμπρησμός σε οικία είναι η επόμενη κίνηση καταστροφής.

Ο Χριστοδουλαρής έχει χρόνια που ζει και εργάζεται, όπως λέει και ο ίδιος, για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σαν Ιατρός είναι από τους λίγους επαγγελματίες που λειτουργούν με βάση την Ιπποκράτειο και έχει ιδρύσει εξειδικευμένα θεραπευτήρια, ενώ με μαζί με άλλους τέσσερεις βετεράνους στο λειτούργημα της ς, ιδρύσανε την Ελληνική Εταιρία Χειροπρακτικής, ς Θεραπευτικής και Οστεοπαθολογίας.

Την κοινωνική του προσφορά εκφράζει μέσα από την “Λακωνική Αγωγή” και το πρόγραμμα της σκοπεύει να αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να ζήσουμε ολοκληρωμένα και κυρίως ικανοποιητικά, αγνοώντας ή αποφεύγοντας τον τρυφηλό, μαλθακό και άνευ νοήματος και αξιών τρόπο ζωής, ο οποίος μας υποβάλλεται καθημερινώς από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διάφορα «σεμινάρια»). Κάθε χρόνο εορτάζει με πολλούς άλλους Έλληνες τα Απολλώνια στο κτήμα του στην Καμάριζα. Στο κτήμα, εκτός από κατοικίες, υπήρχαν εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών με σκοπό την εκπαίδευση σύμφωνα με τα πρότυπα του αρχαίου ελληνικού ιδεώδους και ο χώρος είχε λειτουργήσει, μέσω των Απολλωνίων, ως ένας πνευματικός πυρήνας ελληνισμού.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ασχολούμενος με τα κοινά και χωρίς να είναι επαγγελματίας πολιτικός, έβαλε τις δυνάμεις του για την στήριξη και λειτουργία στο Κόμμα Ελληνισμού, στο Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα, στο Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και στο Πατριωτικό Μέτωπο.

Δεν είναι γνωστό ποιοί προκάλεσαν τον εμπρησμό στην οικία του Σωκράτη στην Καμάριζα. Πέρα από τις υλικές ζημιές, υπήρξαν ζημιές στις αναμνήσεις, στους κόπους μιας ζωής, στα αγαπημένα ελληνικά βιβλία και τα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας του Σωκράτη. Οι φίλοι του πολλοί, έσπευσαν να τον βοηθήσουν από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα.

Ένα καταλάβαμε όλοι από τον Σωκράτη και την στάση του, στις κουβέντες που είχαμε μαζί του. Οι Έλληνες είμαστε ακόμη πιο κοντά. Αυτό που κάψανε είναι το παλιό μοντέλο και ο αφύσικος κόσμος που έχουν προβάλει γύρω μας. Αυτό που καταστράφηκε είναι αυτό που μας έκανε να αφεθούμε στην λήθη και να μας χωρίζει. Αυτό που γίνεται τώρα είναι να είμαστε περισσότεροι και να βγάζουμε περισσότερη ισχύ και θέληση.


Ας δούμε όμως μερικές εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής και ας ακούσουμε τι μας είπε ο και πως ξεκίνησε το γκρέμισμα στις στέγες του σπιτιού…

{gallery}sokrates-emprismos-2010{/gallery}
{auto}Christodoularis_Sokratis_Emprismos.xml{/auto}

Φίλε Σωκράτη είμαστε μαζί σου,

Ιάσων Γιάννης Σχίζας

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x