“Δεν μασάμε στους εκβιασμούς – Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε”

“Δεν μασάμε στους εκβιασμούς – Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε”


 

Με διαδικτυακή οργάνωση και κάλεσμα γίνονται εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε πρωτεύουσες όλου του κόσμου υπέρ των θέσεων της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με την Γερμανία και την Ε.Ε για το χρέος.

Εστία - 2o και 3ο Εργαστήριο Κυριαρχίας

Με το σύνθημα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» έγινε χθες, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ηΗμέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, σε ελληνικές πόλεις και σε 14 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τι κιντοποιήσεις, οι περισσότερες των οποίων οργανώθηκαν διαδικτυακά άνοιξε η Ιταλία με μια μαζική διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας και εναντίον της λιτότητας. Με κεντρικό σύνθημα “Δεν μασάμε στους εκβιασμούς – Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε”, το κείμενο – κάλεσμα που διακινείται στο διαδίκτυο από την πρωτοβουλία“Ανάσα Αξιοπρέπειας”αναφέρει: 

“Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό, ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης.

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.


Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση. Θα νικήσουμε!”

Την Κυριακή έγιναν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε: 
Λονδίνο (Αγγλία), Παρίσι, Νάντη, Νιμ (Γαλλία), Βρυξέλλες (Βέλγιο), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Βελιγράδι (Σερβία), Βιέννη (Αυστρία), Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Κοπεγχάγη, Ααρχους και Οντένσε (Δανία), Κατάνια (Ιταλία), Λισαβόνα, Πόρτο, Μπράγκα, Φάρο, Πορτιμάο και Βιζέου (Πορτογαλία), Ρίγα (Λετονία), Σόφια (Βουλγαρία), Λευκωσία (Κύπρος), Λουξεμβούργο και Ουάσινγκτον.

Την Δευτέρα θα γίνουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε Ζυρίχη (Ελβετία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Σίδνεϊ (Αυστραλία) και την Τρίτη στην Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

 

Πηγή…