Διεθνή Θερινά Σχολεία Ελληνικής Γλώσσας

Διεθνή Θερινά Σχολεία Ελληνικής Γλώσσας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το πρόγραμμα «Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού», που εγκαινίασε το 1996 το «Ταμείο Θράκης», και εκπονείται κάθε χρόνο σε ιστορικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει και φέτος τη φιλόξενη «αγκαλιά» του για να δεχτεί νέους, φοιτητές και επιστήμονες, ελληνικής και μη καταγωγής, από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθούν τα 16ο και 17ο Διεθνή Θερινά Σχολεία Ελληνικής ς και Ελληνικού Πολιτισμού: στο Δίον, από τις 20 έως τις 31 Ιουλίουκαι στην Αλεξανδρούπολη, από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων, που τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, συνεργάστηκαν φέτος το «Ταμιείον Θράκης», ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Σχολείο Ελληνικής ς «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Οργανισμός για τη Διάδοση της Ελληνικής ς.

Σε κάθε Σχολείο υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής είκοσι πέντε εκπαιδευομένων. Η εφαρμογή μεθόδων ολιστικής και βιωματικής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, μέσω εκμάθησης ελληνικών τραγουδιών, διδασκαλίας αποσπασμάτων αρχαίου ελληνικού θεάτρου (ΣοφοκλήςΕυριπίδηςΑισχύλος), παραδοσιακών χορών, αλλά και μαθήματα φιλοσοφίας και ετυμολογίας της γλώσσας, κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικά τα μαθήματα, που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, σε δύο πρωινούς κύκλους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Την ευθύνη υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν έμπειροι μουσικοί, φιλόλογοι, θεατρολόγοι και χοροδιδάσκαλοι, με την καθοδήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής των Σχολείων. Επίσης, έχουν προσκληθεί για ομιλίες, σε κάθε σχολείο, διακεκριμένοι Έλληνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, μεταξύ αυτών ο μαθηματικός Νίκος Λυγερός και οανθρωπολόγος Πουλιανός. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στη  και τηΘράκη.

Επισημαίνεται, ότι μέσω του προγράμματος «Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού» έχουν έρθει στην Ελλάδα περισσότεροι από 3.000 νέοι, μαθητές, φοιτητές και επιστήμονες από χώρες των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια), της Ευρώπης (Γερμανία, , Λετονία, Πολωνία), της Ασίας (Ταιβάν), της Μ. Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου (, Ιορδανία, Ισραήλ, Παλαιστίνη), της Λατινικής Αμερικής (Χιλή), και από τη .


Η Οργανωτική Επιτροπή των Σχολείων απαρτίζεται από προσωπικότητες, όπως ο διεθνούς φήμης πιανίστας και μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος και ο βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας. Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες και καλλιτέχνες. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής διατίθενται στην ιστοσελίδα των Διεθνών Θερινών Σχολείων: www.tamieion.gr/GRISC2012.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x