ΔΙΩΓΜΟΣ ΓΕΓΟΝΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΣ


0 0 ψήφοι
Article Rating

(Διάλεξη στο ‘ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ' -13/4/97)     Γ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑΣ

  Ο Ελληνοχριστιανικός  πολιτισμός, που στη διεθνή βιβλιογραφία είναι ανύπαρκτος κι σαν όρος ακόμη,  σχεδιάστηκε για εσωτερική κατανάλωση και μόνο . Μπορεί όμως να γίνει οικουμενικός  και άλλη μια προσφορά στη διεθνή κοινότητα, αρκεί οι δόσεις προστασίας να είναι ισόποσες. Παρακολουθούμε χρόνια τώρα να  οικοδομείται  το ένα σκέλος  και να  διαβρώνεται το άλλο, μ' ένα ευφυές αλλά διεστραμμένο στη σύλληψη και εκτέλεση σχέδιο που με πολύ διακριτικό  τρόπο διαβρώνει εκ προμελέτης και κατ εξακολούθηση κάθε θετική για τον Ελληνισμό  πρωτοβουλία.(3). Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός είναι μια οντότητα με διπλή υπόσταση. Βασική προϋπόθεση της εύρυθμου λειτουργίας του  είναι  η  ισορροπία η ίση κατανομή προστασίας και προβολής.

ΑΥΤΟ  ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μόνο τότε οι δύο φορείς θα δράσουν σαν άλλος διπλούς πέλεκυς, το ανώτατο στάδιο  μύησης του Βασιλιά  Μίνωα,  που η Αρμονία συγκρατούσε και ένωνε τα αντίθετα  σε μια δύναμη ενιαία και μοναδική. Όπως αποδέχομαι την πετραία έρημο άλλης χώρας σαν Γη της Επαγγελίας, σταμάτα επιτέλους  να καταστρέφεις τη Γη των Ελλήνων,(4)

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως αποδέχομαι στην επιμνημόσυνη δέηση  να σταλεί η  ψυχή των  δικών μου  στις αγκάλες του Αβραάμ, σταμάτα επιτέλους να αποκαλείς τους μακρινούς μου προγόνους παγανιστές και ειδωλολάτρες.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Όπως προστατεύω και  συνδράμω για την αποπεράτωση των  ιερών  ναών (οικοδομικός οργασμός σ' όλη τη Ελλάδα  υπερφρούρια από τσιμέντο και σίδερο), σταμάτα επιτέλους να εμποδίζεις την στήριξη των πρανών των  τοιχίων των ανακτόρων  της  Κνωσού και των Μυκηνών που  καταρρέουν,

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως πιστεύω στα χριστιανικά κείμενα, χωρίς ευρήματα, σαν αδιαμφισβήτητες αλήθειες, μη μου αλλοιώνεις την Ελληνική ιστορία στο όνομα της σύγχρονης επιστημονικής  άποψης (5) σταμάτα επιτέλους να διδάσκεις τα Ελληνόπουλα με  τα μυθεύματα περί Ινδοευρωπαίων και Φοινικικής προέλευσης του Ελ. Αλφαβήτου μην απαγορεύεις τη  χρονολόγηση  των προϊστορικών μνημείων  της  χώρας.(6)

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως αποκατέστησες το καμπαναριό του Αγ. Γιώργη στο Λυκαβηττό διακριτικά με στοργή και μέθοδο,  κάνοντάς το μεγαλύτερο και λαμπρότερο, σταμάτα επιτέλους να εμποδίζεις την αναστήλωση της ς και μη με κοροϊδεύεις 170 χρόνια,(7)

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως κτίσαμε τη Βιβλιοθήκη της Πάτμου αντισεισμική αντιπλημμυρική με προστασία πυρός υγρασίας και σκόρου σταμάτα επιτέλους να καταστρέφεις την Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας. Διέλυσες τα τεράστια αρχεία του Αλί Πασά, πυρπόλησες 3 φορές τα αρχεία του Μάρκου Μπότσαρη, (8)

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως επιστρατέψαμε  την σύγχρονη τεχνολογία για να μετακινήσουμε  ένα εκκλησάκι από την προέκταση της Κηφισίας, σταμάτα επιτέλους  τις εργασίες ταπείνωσης ( ο όρος δικός σου) του      λόφου Ζάγανι των Σπάτων. Διέλυσες το τεράστιο θέατρο του Διονύσου στον Πειραιά,

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Όπως τύπωσες τα έργα των πατέρων της εκκλησίας που αυθαίρετα πρόσφατα ονόμασες ΕΛΛΗΝΕΣ, θαρρείς και ο τίτλος του Πατέρα της εκκλησίας να θέλει συμπλήρωμα, σταμάτα  επιτέλους να φωνάζεις ότι Έλληνες είναι μόνο οι Ορθόδοξοι, σταμάτα  να διαιρείς το γένος των Ελλήνων επιτέλους.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως διδάσκουμε τα Ελληνόπουλα για τη Σοφία του Σολομώντα σταμάτα επιτέλους με τα αδιαμφισβήτητου  κύρους φερέφωνα σου, να διαλαλείς ότι η Ομηρική γλώσσα είναι τεχνική γλώσσα  που  ουδέποτε μιλήθηκε (9),

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σταμάτα να τοποθετείς κρυφοΖηλωτές σε θέσεις επιτελικές για την Ελληνική  γλώσσα και την αρχαία γραμματεία. Πώς θα σου φαινόταν αν ένας άθεος  τοποθετείτο στην Διεύθυνση των Κατηχητικών Σχολείων ή στη Διεύθυνση  Σχολικών Προγραμμάτων  του Υπ. Εθ. ς και Θρησκευμάτων (10);

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 ΤΟΛΜΗΣΤΕ να υιοθετήσετε και να προβάλλετε στο περιβάλλον σας ένα αρχαίο ελληνικό όνομα, κάντε ένα δώρο στην ωριμότητά σας.

ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ  Με κατανόηση και υπομονή που έχει εξαντληθεί,

Γ. Σωτηρίου Διαγόρας . Καθηγητής.

Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διάδοση των Αρχαίων Ελληνικών Ονομάτων

(Διάλεξη στο ‘Ιδεοθέατρο'-13/4/97)  – ΔΙΩΓΜΟΣ  ΓΕΓΟΝΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΣ).

[email protected]

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x