Δώστε νόημα στη ζωή σας και γλιτώστε από την άνοια

Δώστε νόημα στη ζωή σας και γλιτώστε από την άνοια


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Δώστε νόημα στη ζωή σας και γλιτώστε από την άνοια». Αυτό είναι το μήνυμα της νέας αμερικανικής έρευνας σύμφωνα με την οποία το να έχει ο άνθρωπος ένα σταθερό σκοπό στη ζωή του, μπορεί να τον προστατεύσει καλύτερα από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ όσο περνάνε τα χρόνια.

Ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Πατρίτσια Μπόιλ του Ιατρικού Κολεγίου του Πανεπιστημίου Rush του Σικάγο διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν έναν σκοπό στη ζωή τους, τα καταφέρνουν καλύτερα και

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
δεν επηρεάζονται από φυσικές ενδείξεις άνοιας ή και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ακόμα και στις περιπτώσεις των ηλικιωμένων που είχαν ενδείξεις άνοιας όπως οι πλάκες β-αμυοειδούς, που ενοχοποιούνται για τον θάνατο των εγκεφαλικών νευρώνων, εκείνοι που αισθάνονταν ότι εν ζωή είχαν έναν σκοπό, επηρεάζονταν λιγότερο από την πρόοδο της άνοιας και τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους.

Κατά μέσο όρο, οι ηλικιωμένοι με στόχους ζωής είχαν περίπου 30% βραδύτερη επιδείνωση των νοητικών λειτουργιών τους, συγκριτικά με εκείνους που θεωρούσαν ότι δεν είχαν κάποιον συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή τους.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές για ποιο λόγο και μέσα από ποιον βιολογικό μηχανισμό, οι στόχοι συσχετίζονται με την καλύτερη υγεία του ανθρώπινου εγκεφάλου στην τρίτη ηλικία, είναι ήδη τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι οι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο κινδυνεύουν λιγότερο από την εκδήλωση άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ.


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x