Δυο Μουσεία σε μια Ημέρα

Δυο Μουσεία σε μια Ημέρα


0 0 ψήφοι
Article Rating
Την ευκαιρία να ξεναγηθούν από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχουν το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου στις 11.30 όσοι πολίτες συμμετέχουν στην δράση «Δυο Μουσεία σε μια Ημέρα».
Τη δράση αυτή προσφέρει το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11.30 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα δύο Μουσεία. H ξενάγηση θα ξεκινήσει στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

– Κέντρο Εθνομουσικολογίας και θα ολοκληρωθεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημείο συγκέντρωσης, για όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την ενδιαφέρουσα αυτή ξενάγηση, θα είναι το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Διογένους 1-3 στην Πλάκα. Η ξενάγηση θα διαρκέσει συνολικά μιάμιση ώρα.

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας (www.instruments-museum.gr) ιδρύθηκε και λειτουργεί από τον Ιούνιο του 1991. Βασίζεται στη συλλογή 1200 ελληνικών λαϊκών μουσικών οργάνων από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας, καρπό πενηντάχρονης έρευνας και μελέτης του μουσικολόγου Φοίβου Ανωγειανάκη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (www.history-museum.uoa.gr) εγκαινιάστηκε το 1987 στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών και στεγάζεται στην οικία του αρχιτέκτονα – πολεοδόμου Σταματίου Κλεάνθη που φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας από το 1837 έως το 1841.

210 3254119 & 210 3254129 (Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας) & 210 368 9502-05 (Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών).
protothema.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x