Εκδήλωση τιμής και μνήμης της Μάχης των Θερμοπυλών

Εκδήλωση τιμής και μνήμης της Μάχης των Θερμοπυλών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ σε συνεργασία με το όμορο Οπλιτικό Άγημα ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Μάχης των Θερμοπυλών, που θα γίνει στο Μνημείο των Θερμοπυλομάχων το Σάββατο 1 Αυγούστου, 7 το απόγευμα. 

Μια εκδήλωση εορταστική για να τιμήσουμε τους Λακεδαιμόνους και Θεσπιείς, που με τρόπο αθάνατο συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εμπνέουν και να διδάσκουν ότι η δύναμη που πηγάζει απο την αγάπη για την Πατρίδα και την πίστη στην δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Έχει μόνον ημερομηνίες εορτής. 

Συνέλληνα, Συλλάκωνα! Αντίθετα από όσα προωθεί η προπαγάνδα των σύγχρονων Μηδήσαντων “Ελλήνων” που σε θέλουν πνευματικά υπόδουλο στις Βαβυλώνιες αντιλήψεις και πρακτικές, οι Λακεδαιμόνιοι και Θεσπιείς που αμύνθηκαν έως θανάτου στις Θερμοπύλες, ούτε αυτοκτόνησαν, ούτε ήταν “μάρτυρες”, ούτε αγαπούσαν τον θάνατο. 

Έμειναν εκεί και επολέμησαν έως θανάτου για στρατηγικούς σκοπούς, πιστοί στο καθήκον και στον συνωμότη πολεμιστή της Οπλιτικής Φάλαγγας, καλύψαντες τους συμμαχητές τους που έδιναν ναυμαχία στο Αρτεμίσιο, πιστοί στις αξίες που τους είχε διδάξει η πατρώα , αιώνιοι και υπέροχοι ως πρέπει στους πραγματικούς Έλληνες. 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Εμείς, τα μέλη των ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ θα είμαστε στον ιερό χώρο των Θερμοπυλών για να τιμήσουμε τους οπλίτες που μείνανε στις Θερμοπύλες. Αυτούς, που όπως λέει ο Καβάφης, τους ανατέθηκε το αιώνιο καθήκον να βλέπουν μέσα στους αιώνες, πως εκείνοι που πάντα θα περνούν είναι οι δειλοί και οι προδότες.

Τιμή σ' εκεινους όπου στην ζωή των ώρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες. 
Πότε από το χρέος μη κινούντες, δίκαιοι κ' ίσοι,σ'ολες των τες πράξεις, 
αλλά με λύπη κιόλας κ' ευσπλαχνία, 
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι κι όταν είναι πτωχοί, 
πάλ' εις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες, όσο μπορούνε πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες, 
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδωμένους. 
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, και οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
” 
Κ. Καβάφης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x