Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στο Boccia


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η ομάδα ζευγαριών BC3 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, η αντίστοιχη του BC4 το χάλκινο και το ομαδικό BC1/BC2 την 6η θέση, αναδεικνύοντας το ελληνικό μπότσια συνολικά, ως μια από τις κορυφαίες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Είχαμε πει ότι το BC4 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα εντός του αγωνιστικού χώρου, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Όσον αφορά το BC3, στον τελικό δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα απέναντι στους Πορτογάλους, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα, η οποία ωστόσο ισοδυναμεί με ένα ακόμη μετάλλιο, το τρίτο κατά σειρά με το Παγκόσμιο της Ιρλανδίας το 2011 και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

το 2012″, είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Τζίμας με την ολοκλήρωση των σημερινών τελικών. Και συνέχισε: “Το ελληνικό μπότσια αποτελεί πλέον μια παγκόσμια δύναμη σε όλες τις κατηγορίες και αυτό φάνηκε με τη συνολική εμφάνισή μας, δεδομένου ότι και στο ομαδικό BC1/BC2 φτάσαμε στην κατάκτηση της έκτης θέσης. Με γνώμονα τη διεθνή αναγνώριση που τυγχάνει πλέον η ελληνική ομάδα σε όλες τις κατηγορίες, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και στο άμεσο μέλλον ώστε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά”.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στον τελικό των ζευγαριών BC3, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Μαρία Σταυροπούλου, ηττήθηκε 7-2 από την Πορτογαλία, την οποία να θυμίσουμε ότι είχε κερδίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, στον τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ στον “μικρό” τελικό των ζευγαριών BC4, η ομάδα των Χρήστου Κανάβα, Παναγιώτη Κατσώνη και Νίκο Βασίλι νίκησε 4-3 την Τσεχία. Την ομάδα BC1/BC3 αποτελούσαν οι Παναγιώτης Σουλάνης, Αλέξανδρος Παπαδάκης, Γιώργος Πρεάρης και Χρήστος Κυπριώτης.

Τα αποτελέσματα:

Ομαδικό BC1/BC2

Φάση Ομίλων


Ελλάδα-Ισπανία  3-11

Ελλάδα-Ιρλανδία  4-3

Ελλάδα-  7-4

Προημιτελικά

Ελλάδα-Σλοβακία  1-8

Ζευγάρια BC3

Φάση Ομίλων

Ελλάδα-Νορβηγία  14-1

Ελλάδα-Πολωνία  15-1

Προημιτελικά

Ελλάδα-Τσεχία  7-0

Ημιτελικά

Ελλάδα-Μ. Βρετανία  3-2 τάι μπρέικ

Τελικός

Ελλάδα-Πορτογαλία  2-7

Ζευγάρια BC4

Φάση Ομίλων

Ελλάδα-Τσεχία  5-6 τάι μπρέικ

Ελλάδα-Ουγγαρία  1-3

Προημιτελικά

Ισπανία-Ελλάδα  5-6 τάι μπρέικ

Ημιτελικά

Ελλάδα-Ουγγαρία   3-6

“Μικρός” Τελικός

Ελλάδα-Τσεχία   4-3

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x