Ένας Έλληνας που εξάγει τους ελληνικούς χωρούς

Ένας Έλληνας που εξάγει τους ελληνικούς χωρούς


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στηρίζει και «κοουτσάρει» την τελευταία διετία επίλεκτες χορευτικές ομάδες του ελληνισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη και κάθε χρόνο τον καλούν να διδάξει σε διεθνή σεμινάρια και να οργανώσει ομάδες πολιτισμού, με επίκεντρο τον ελληνικό χορό, σε διάφορες χώρες της υφηλίου.

Ο λόγος για τον δάσκαλο ελληνικών χορών και καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Δήμα με καταγωγή από τα Τρίκαλα, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι ο υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος σε ομάδες της ομογένειας, όπως η Pasadena Los Angeles.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Γιάννης Δήμας «εξάγει» την ελληνική παράδοση μέσω του χορού, δίνοντας το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το παναμερικανικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ελληνικών χορών, το γνωστό F.D.F. (Folk Dance Festival), που διαρκεί τέσσερις ημέρες και αποτελεί ένα ξεχωριστό πολιτιστικό αντάμωμα της νεολαίας του ελληνισμού, με μεγάλες κοινωνικές προεκτάσεις για την ομογένεια στις .

Η Αμερική δεν είναι το μόνο πεδίο δράσης του κ. Δήμα, καθώς πριν από 10 ημέρες, δίδαξε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ενώ θα συμμετάσχει ως εισηγητής σε δύο ακόμη σεμινάρια στην Αυστρία και τον Καναδά.

Συγκεκριμένα, από 11 έως 13 Μαΐου θα συμμετάσχει σε τριήμερο σεμινάριο που απευθύνεται σε παιδαγωγούς χορού και παιδαγωγούς πολιτισμού της αυστριακής εκπαίδευσης, ενώ από 17 έως 21 Μαΐου θα βρεθεί στο Τορόντο για να διδάξει σε σεμινάριο που διοργανώνει η ομογενειακή πολιτιστική οργάνωση «Klironomia Hellenic Folkrore in Canada».


Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς του Καναδά και της βόρειας Αμερικής για όλη την ελληνική ομογένεια.

http://www.goodchannel.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x