Ένας χρωματιστός παράδεισος για τα παιδιά φτιάχτηκε στο Μαρκόνι του Ελαιώνα

Ένας χρωματιστός παράδεισος για τα παιδιά φτιάχτηκε στο Μαρκόνι του Ελαιώνα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μαρκόνι: μια εντελώς άγνωστη περιοχή για τους περισσότερους Αθηναίους, ένας οικισμός τρεις δρόμοι με χαμηλά σπίτια, σε απόσταση 5 λεπτών από την Ομόνοια. Ένας όμορφος μικρόκοσμος, που όμως είναι αφημένος δυστυχώς στην μοίρα. του.

Στην μοναδική παιδική χαρά της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα η οποία ήταν γκρίζα και άθλια κατάσταση, η ομάδα creativa των atenistas πραγματοποίησε αυτό το Σάββατο 8/12 την πρώτη της δράση. Και νομίζουμε πέτυχε! Το μουντό θλιβερό σημείο μετατράπηκε σε μια όαση γεμάτη χρώμα, που η όψη της μόνο χαρά μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της γειτονιάς.

Στους τοίχους οι γκραφιτάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά με διαφορετικά σχέδια, ενώ

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

τα υπόλοιπα σημεία βάφτηκαν με φωτεινά χρώματα. Ο εξοπλισμός συντηρήθηκε και βάφτηκε, επικίνδυνα σημεία καλύφθηκαν ενώ τοποθετήθηκαν 2 νέα παγκάκια από τον Δήμο Αθηναίων καθώς και μεγάλες ρόδες που χρησιμεύουν σαν καθιστικά στον χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Χρωτέχ που παρείχε τις μπογιές, τους γείτονες απέναντι που παρείχαν νερό και ρεύμα στα εργαλεία μας (ακόμα και χριστουγεννιάτικα στολίδια φέρανε που τα τοποθετήσαμε σε δέντρο), τους μαντράδες της οδού Ναυτικού που μας παρείχαν λάστιχα, πλάκες και παλέτες. Και φυσικά πάνω απ' όλα τα πιτσιρίκια της γειτονιάς που πρόσφεραν αφειδώς κέφι, μεράκι και εργασία.

Η μικρή αυτή γειτονιά είναι πραγματικά σπάνια για την Αθήνα κι ευχόμαστε να τύχει περισσότερης προσοχής από τους υπεύθυνους φορείς.


Φωτογραφία (πριν και μετά): Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

Atenistas

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x