Εντοπίστηκε το αρχαιότερο αίμα ανθρώπου ηλικίας… 5.300 ετών

Εντοπίστηκε το αρχαιότερο αίμα ανθρώπου ηλικίας… 5.300 ετών


0 0 ψήφοι
Article Rating


Ερυθρά αιμοσφαίρια βρέθηκαν στις πληγές του Oetzi, ενός ανθρώπου των σπηλαίων ηλικίας 5.300-ετών. Ο Oetzi είχε βρεθεί κατεψυγμένος στις ιταλικές Άλπεις το 1991.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, μία μελέτη, έδειξε ότι η αξιοσημείωτη διατήρηση του σώματος του Oetzi επεκτείνεται ακόμη και στο αίμα που έχυσε λίγο πριν πεθάνει.

Ο Oetzi βρέθηκε για πρώτη φορά από κάποιους οδοιπόρους θαμμένος με ένα βέλος στην πλάτη του. Υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση ως προς το αν έπεσε στο σημείο και πέθανε ή θάφτηκε εκεί από άλλους.

Ο καθηγητής Albert Zink και οι συνεργάτες του εφάρμοσαν μία εξειδικευμένη τεχνική για να εξετάσουν το αίμα γύρω από τη πληγή.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι στο δείγμα του Oetzi περιέχονται δομές με ένα δείκτη σε μορφή «ντόνατ», όπως ακριβώς έχουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αλλά τα επίπεδα σε ινώδες ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι θα αναμενόταν σε νωπά τραύματα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Η θεωρία ότι ο Oetzi πέθανε αμέσως μετά τον τραυματισμό του από το βέλος, όπως είχε κάποτε ανακοινωθεί, και όχι μερικές μέρες μετά, δεν μπορεί πλέον να γίνει δεκτή», παρατήρησε ο καθηγητής Zink.

Πηγή: ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x