Επαναλειτουργεί η Βιομηχανική Μεταλλευτική υπό εργατικό έλεγχο

Επαναλειτουργεί η Βιομηχανική Μεταλλευτική υπό εργατικό έλεγχο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) την προσεχή Τρίτη, με «αυτοδιαχείριση» και «υπό εργατικό έλεγχο» προανήγγειλαν οι εργαζόμενοί της, σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ, παρά τα εκκρεμή νομικά και διαδικαστικά ζητήματα, που δημιουργούνται, λόγω της ανυπαρξίας διοίκησης της εγκαταλειμμένης ΒΙΟ.ΜΕ και της πτώχευσης της μητρικής εταιρίας «Φίλκεραμ Τζόνσον».

«Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο, επιδότηση ανεργίας δε δικαιούμαστε, πρέπει να επιβιώσουμε και θα το λειτουργήσουμε με κάθε τρόπο. Από εκεί και πέρα ας βρουν οι άλλοι εμπλεκόμενοι, περαιτέρω λύσεις» τόνισε ο εργαζόμενος της ΒΙΟ.ΜΕ., Μάκης Αναγνώστου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι

αρχικά θα εκποιηθούν αποθηκευμένα προϊόντα του εργοστασίου (πλακάκια, κόλλες, κ.α.), τα οποία έχουν δεσμεύσει με συντηρητική κατάσχεση, σε πλειστηριασμό, με τιμή στα 2/3 της αξίας τους, για να καλυφθεί μέρος των αναγκών επιβίωσης των εργαζομένων και για την προμήθεια μέρους των πρώτων υλών για το ξεκίνημα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αναγνώστου, οι εργαζόμενοι βρίσκουν θετικό κλίμα σε επαφές με τον υφυπουργό Εργασίας, καθώς τους αναγνωρίζεται ότι «είναι ώριμες οι συνθήκες τέτοια εργοστάσια να περάσουν στα χέρια εργαζομένων τους», αλλά αναζητείται νομική οδός. Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει στον σύνδικο που κατέχει τις μετοχές της ΒΙΟ.ΜΕ. πρόταση εξαγοράς τους, με το προνόμιό τους καθώς και ανάληψη και μέρους του χρέους, «όχι όμως και αυτού που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση», ενώ πιστεύουν ότι το εργοστάσιο είναι «βιώσιμο» εάν βρεθεί χρηματοδότηση για το ξεκίνημά του, μέσω προγραμμάτων και πιστώσεων.

Υπογράμμισαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συνεργατικά και ανεξάρτητα τραπεζικά σχήματα από το εξωτερικό (τράπεζα “worldwork” Αργεντινή, κινήσεις στην Ευρώπη) για δανειακή χρηματοδότηση, αλλά προσκρούει στο νομικό πλαίσιο.


http://www.thestival.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x