Έρχονται πινακίδες και για πεζούς στη Θεσσαλονίκη

Έρχονται πινακίδες και για πεζούς στη Θεσσαλονίκη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ώθηση στο περπάτημα, σε μια πόλη απολύτως αφιλόξενη για τους πεζούς, επιδιώκει να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά προωθούνται δράσεις ώστε να πειστούν οι Θεσσαλονικείς να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να αρχίσουν να μετακινούνται με τα πόδια, στο πλαίσιο ενός πακέτου έργων, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στον προγραμματισμό της αρμόδιας αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων για την προώθηση του περπατήματος, που μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» για καλή υγεία, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία της πόλης ειδικών πινακίδων, στις οποίες θα αναγράφεται η απόσταση βαδίσματος μεταξύ δημοφιλών προορισμών.

Ειδικότερα, από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιλεγούν διάφορα σημεία που συγκεντρώνουν υψηλή επισκεψιμότητα, όπως είναι ενδεικτικά διάφορες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες ή τα αθλητικά κέντρα και τα μουσεία της πόλης, και θα μετρηθεί ο χρόνος που χρειάζεται κανείς για να διανύσει τις απαιτούμενες αποστάσεις με τα πόδια.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε κομβικά σημεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αρμόδιας αντιδημαρχίας, θα τοποθετηθούν έξι έως δώδεκα κατευθυντήριες πινακίδες, οι οποίες θα ενημερώνουν τους πεζούς για την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν, αλλά και για τον χρόνο που θα χρειαστούν, ώστε να μετακινηθούν σε επιλεγμένους προορισμούς. Στόχος του δήμου είναι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συνδυαστεί και με τη χρήση των διαθέσιμων μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως εξάλλου και η επιχειρούμενη επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων κατά περίπου έξι χιλιόμετρα, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας που έχει καταρτιστεί, με συνολικό προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ.

Εφημερίδα via http://www.thestival.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x