Εσείς πόσο θα χρεώνατε για αυτά τα λογότυπα;

Εσείς πόσο θα χρεώνατε για αυτά τα λογότυπα;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Παρουσιαστήκαν χθες σε συνέντευξη τύπου του κύριου Παναγόπουλου τα νέα σήματα της ΕΡΤ. Η νέα ταυτότητα, πέρα από τη δημιουργία ξεχωριστού λογότυπου για την ΕΤ1, τη ΝΕΤ και την ΕΤ-3, περιλαμβάνει και τη δημιουργία δύο θεματικών λογότυπων, για τις ειδήσεις και για τις αθλητικές εκπομπές, που θα εμφανίζονται στις οθόνες, ανεξάρτητα από το κανάλι προβολής.

Το πακέτο των νέων λογοτύπων ετοίμασε η RED BEE MEDIA Αγγλική εταιρεία η οποια επιλέχτηκε να δημιουργήσει τα νέα λογότυπα με απευθειας αναθεση, διότι ίσως ο κος Παναγόπουλος θεώρει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γραφίστες με την ανώτερη αισθητική αντίληψη της συγκεκριμένης εταιρείας. Ίσως όμως τα μπέρδεψαν λίγο οι Άγγλοι, διότι τα απλοϊκά αυτά σηματάκια ταιριάζουν περισσότερο για δείκτες στο Μετρό, παρα για λογότυπο κρατικών καναλιών.

Για αυτήν την δουλεία 8 μηνών!!! η Αγγλική εταιρεία αμοιφθηκε με το εξωφρενικό ποσο του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, μόλις 200 χιλιάρικα για το κάθε σηματάκι.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Νέα σήματα της ΕΡΤΣε κάποιους ίσως αρέσουν, αλλά το κόστος τους είναι απαράδεκτα υψηλο για κατι το τοσο απλοικο γραφιστικα. Το γιατί δεν διενεργήθηκε διαγωνισμός είναι κάτι το απορίας άξιον, εκτός αν συμβαίνουν αλλα ύποπτα πράγματα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι το ότι σεβασμός προς τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν υφίσταται.

Πηγή: http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=397373

"Ο Χρήστος Παναγόπουλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την βρετανική εταιρία Red Bee Media, τονίζοντας ότι "γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό"


Ανέφερε ακόμα ότι χρειάστηκαν 8 μήνες δουλειάς, έρευνες αγοράς και ποιοτικές έρευνες και ότι το συνολικό κόστος ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ και για τα τρία κανάλια.

Ο Νίκος Τσιμούρης, από την ΕΡΤ Graphics, τόνισε ότι "για πρώτη φορά η οικογένεια των καναλιών της ΕΡΤ σμίγει σαν μία οικογένεια, καθώς ενώθηκαν άνθρωποι, λογότυπα και αισθητικές" και χαρακτήρισε κέρδος το ότι, μέσω των γραφικών, ο τηλεθεατής θα ενημερώνεται πλέον για το τι παίζουν και τα αδελφά κανάλια.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Red Bee Media, Τζεφ Κόντραν, επισήμανε το γεγονός ότι ενισχύεται το λογότυπο της ΕΡΤ, ως Media Brand, ως ενός αξιόπιστου μέσου ενημέρωσης.

"

Στο πακέτο των 1.2 εκ. λέγετε πως περιλαμβάνονται και τα "animated τηλεοπτικά σήματα, τα video trailer των τριών σταθμών και της ψηφιακής και γενικά αφορά το σύνολο της πρωοθητικής καμπάνιας" (http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?t=13315&highlight=)


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x