Εθελοντική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας από φοιτητές του ΑΠΘ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τα Κέντρα ς Θάσου, Κασσανδρείας, Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Μουδανιών θα ενισχύσουν εθελοντικά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους 70 φοιτητές της ς Σχολής του ΑΠΘ για το διάστημα από 16 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου.

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών ς Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και έχει στόχο τόσο την κοινωνική προσφορά όσο και την υποβοήθηση της εκπαίδευσης των φοιτητών. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΦΙΕ, Κώστα Ιμπριάλο, «το πρόγραμμα ενίσχυσης των Κέντρων ς εφαρμοζόταν και παλαιότερα, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε ατονήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

«Οι φοιτητές συμμετέχουν εθελοντικά, διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Κέντρων ς και τα έξοδα μετάβασης και διατροφής τα καλύπτουν οι ίδιοι. Όταν είχαμε χορηγίες καλύπτονταν τα έξοδα αυτά χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι» σημειώνει.


«Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων ς στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματικών συνθηκών» τόνισε ο κ. Ιμπριάλος.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x