Ευρωπαίοι: Απόγονοι του Τουταγχαμών

Ευρωπαίοι: Απόγονοι του Τουταγχαμών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Έως και το 70% των βρετανών και οι μισοί δυτικοευρωπαίοι άνδρες συνδέονται με τον αιγύπτιο φαραώ Τουταγχαμών, ανακοίνωσαν γενετιστές στην Ελβετία.

Επιστήμονες στο γενεαλογικό κέντρο με έδρα τη Ζυρίχη, iGENEA, έφτιαξαν εκ νέου το προφίλ DNA του Φαραώ, ο οποίος ανήλθε στο θρόνο σε ηλικία εννέα ετών, του πατέρα του Ακενατόν και του παππού του Αμενχοτέπ Γ', με βάση μια ταινία που φτιάχτηκε για το Discovery Channel.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο βασιλιάς Τουτ ανήκε σε μια ομάδα, από γενετικής πλευράς, η οποία είναι γνωστή ως απλοομάδα R1b1a2, και στην οποία ανήκει το 50% και πλέον των δυτικοευρωπαίων ανδρών, γεγονός που δείχνει ότι μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο.

Ανάμεσα στους σύγχρονους αιγυπτίους, το αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της απλοομάδας είναι κάτω του 1%, σύμφωνα με το iGENEA.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον που διαπιστώσαμε ότι ανήκε σε γενετική ομάδα της Ευρώπης – υπήρχαν πολλές πιθανές ομάδες στην Αίγυπτο, στις οποίες θα
μπορούσε να ανήκει το DNA του» είπε ο Ρόμαν Σολτς, διευθυντής του Κέντρου iGENEA.

Περίπου το 70% των ισπανών και το 60% των γάλλων ανδρών ανήκουν, επίσης, στη γενετική ομάδα του Φαραώ, που ηγήθηκε της Αιγύπτου πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια. «Θεωρούμε ότι ο κοινός πρόγονος έζησε στον Καύκασο περίπου πριν από 9.500 χρόνια» επεσήμανε ο Σολτς.

Εκτιμάται ότι η πρώτη καταγεγραμμένη μετανάστευση της απλοομάδας R1b1a2 στην Ευρώπη ξεκίνησε με την εξάπλωση της γεωργίας, το 7.000 π.Χ., σύμφωνα με το iGENEA.


Πηγές: ΑΜΠΕ, iGENEA
Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x