Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους με θέμα την ενέργεια από το ΑΠΘ

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους με θέμα την ενέργεια από το ΑΠΘ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ENERGY BITS, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου ς Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το ΙΤΥΕ Διόφαντος ανακοίνωσαν τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο μικρού μήκους “Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σας!”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές 11-18 ετών και οι υποβολές συμμετοχών είναι έως τις 15 Απριλίου 2013.

Στόχος του διαγωνισμού είναι, μέσα από την παραγωγή βίντεο, να ευαισθητοποιήσει τους νέους και εφήβους και να βελτιώσει την κατανόησή τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιωσιμότητας.

Θέματα για τα βίντεο: «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», «εξοικονόμηση

ενέργειας», «ενεργειακή απόδοση», «βιώσιμες μεταφορές», «ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση».

Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και να εμπνευστούν για να ξεκινήσουν, παίζοντας το E-BITS Serious Game, στη διεύθυνση http://www.2020energy.eu/game .


Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές 11-18 ετών και η διάρκεια των βίντεο να μην υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Για την παραγωγή των βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάμερα κινητού τηλεφώνου ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη συσκευή. (ΣΣ. Μαθητές ή ομάδες μαθητών άλλων ηλικιών, μπορούν να στείλουν το βίντεό τους, αλλά αυτό θα εντάσσεται στο μη διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης και θα αναρτηθεί στο κανάλι Energy Bits στο YouTube.) Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν τα βίντεό τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.

Τα 3 καλύτερα βίντεο από τις χώρες που συμμετέχουν θα βραβευτούν σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες, στις 26 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της ειδικής «Εβδομάδας για τη Βιώσιμη Ενέργεια», και θα προβληθούν σε εθνικά τηλεοπτικά κανάλια πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.

Τo ENERGY BITS ( www.energybits.eu ) είναι ένα πρωτότυπο, βιωματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Διαδίκτυο και στην Τηλεόραση για την προώθηση της βιώσιμης χρήσης της ενέργειας. Απευθύνεται σε νέους/ες και αποτελεί μία συμπαραγωγή 13 ευρωπαϊκών φορέων με την υποστήριξη του προγράμματος Intelligent Energy Europe.

http://www.thestival.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x