Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με νέα, ασφαλή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με νέα, ασφαλή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στον κόσμο με μια νέα επαναστατική μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης κατά την οποία, αντί για φάρμακα γονιμότητας, χρησιμοποιείται μια φυσικά παραγόμενη ορμόνη, που ενισχύει την παραγωγή ωαρίων.

Το υγιέστατο αγοράκι, βάρους 3,4 κιλών, γεννήθηκε τον Απρίλιο. Η μητέρα του συμμετείχε σε ιατρική δοκιμή του Νοσοκομείου Χάμερσμιθ σε συνεργασία με το Imperial College στο Λονδίνο, για την ορμόνη κισπεπτίνη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στόχος της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί αν η ορμόνη μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή και να ωριμάσει τα ωάρια το ίδιο αποτελεσματικά με τις υφιστάμενες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στη δοκιμή, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της ενδοκρινολογικής εταιρείας στο Σαν

Φρανσίσκο, συμμετείχαν 30γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκε κισπεπτίνη. Στις 29εξ αυτών σημειώθηκε επιτυχής παραγωγή ωαρίων, ενώ στις 28 αναπτύχθηκε έμβρυο.

Έντεκα από τις 28 ήταν έγκυες 12 ημέρες μετά τη μεταφορά του εμβρύου στη μήτρα τους.


Οι γιατροί ελπίζουν ότι η νέα μέθοδος θα εξαλείψει τους κινδύνους της υπερδιέγερσης των ωοθηκών,που προκαλείται από τα ορμονικά φάρμακα και πλήττει περίπου το 1% των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μάλιστα από αυτή την κατάσταση απειλούνται περισσότερο οι γυναίκες με πολυκυστικό σύνδρομο ωοθηκών, το ποσοστό των οποίων ανέρχεται σε 5% με 10%.

«Δείξαμε ότι η κισπεπτίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε ασθενείς που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση για την φυσική διέγερση και απελευθέρωση αναπαραγωγικών ορμονών και τη γέννηση ενός υγιούς μωρού», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Waljit Dhillo από το Imperial College.

Η κισπεπτίνη είναι ασφαλέστερη καθώς αποτελεί μια φυσική ορμόνη που διεγείρει το σώμα ώστε να παράγει αναπαραγωγικές ορμόνες. Η «ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη» (HCG), η ορμόνη που χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή ωαρίων, επίσης παράγεται φυσικά, αλλά μόνο στις έγκυες γυναίκες και ορισμένες φορές έχει πολύ ισχυρές επιπτώσεις.

econews

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x