Γλυπτά και σχέδια με αφετηρία την ελληνική μυθολογία

Γλυπτά και σχέδια με αφετηρία την ελληνική μυθολογία


0 0 ψήφοι
Article Rating

Αφετηρία του, η αρχαία ελληνική μυθολογία. «Το ανθρώπινο σώμα είναι ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών. Ιδιαίτερα το γυμνό, το οποίο και παραμένει διαχρονικό», λέει στα «ΝΕΑ» ο γλύπτης Κώστας Ανανίδας που παρουσιάζει την τέταρτη ατομική του έκθεση στην γκαλερί «Έκφραση- Γιάννα Γραμματοπούλου». «Είναι ένα αρχέτυπο, απαλλαγμένο από ενδυματολογικές ταυτότητες και πολιτιστικές καταβολές», προσθέτει.

Πριν από δύο χρόνια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του διεθνούς μνημείου του για τη « του Ναυτικού» στο Γαλαξίδι, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους. «Δεν θέλω να είναι οι φιγούρες μου απόμακρες. Τα πρώτα χρόνια ασχολήθηκα με τη στατικότητα. Σήμερα με ενδιαφέρει περισσότερο η απόδοση της κίνησης στα γλυπτά σώματα, η οποία είναι και πιο δύσκολη», λέει.

Ανάμεσα στα δώδεκα ορειχάλκινα γλυπτά της έκθεσης εκτίθενται και 50 σχέδια- όλα αποτελούν επιλογές από έργα της περιόδου 2006-2009. «Η γενεσιουργός αιτία του γλυπτού είναι το σχέδιο. Είναι το προσχέδιο και η υλοποίηση της σκέψης και των αισθήσεων του γλυπτού, το οποίο θα μπορούσε βέβαια να σταθεί και ως αυτόνομο έργο», λέει ο Κώστας Ανανίδας.

Έκθεσης γλυπτικής του Κώστα Ανανίδα στην γκαλερί «Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α, τηλ. 210-3607.598) έως τις 6 Μαρτίου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x