Χωρίς παπούτσια για μια μέρα… για καλό σκοπό!

Χωρίς παπούτσια για μια μέρα… για καλό σκοπό!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Βελτιώστε τη ζωή ενός φτωχού παιδιού, βγάζοντας τα παπούτσια σας στο Γκρι Κτίριο της Πλατείας Αγίας ς (ώρα 19:00) την Τρίτη 16 Απριλίου λόγω της διεθνής εκδήλωσης “One Day Without Shoes”!

Ξυπόλυτοι στην καφετέρια, το γραφείο ή το δρόμο, μαζί με την Toms και τους Imam Baildi… για να βοηθήσουμε εκατομμύρια παιδιά της Αφρικής, και όχι μόνο, που διατρέχουν τον κίνδυνο μολύνσεων εξαιτίας των τραυματισμών στα γυμνά πέλματα τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι Έλληνες, λοιπόν, «βγαίνουν» από τα παπούτσια τους, απολαμβάνοντας τη δράση και τη δωρεάν είσοδο στη συναυλία των  Imam Baildi. Σκοπός είναι να μεταφερθεί παγκοσμίως το μήνυμα ότι τα φτωχά

παιδιά περπατούν χωρίς παπούτσια στα χωράφια ή στους χωμάτινους δρόμους προς το σχολείο… και τραυματίζονται!

Πέρσι, πάνω από 300.000 πολίτες σε 50 χώρες άφησαν τα παπούτσια στην ντουλάπα… για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω από τους κινδύνους των μολύνσεων που διατρέχουν τα παιδιά της Αφρικής, και όχι μόνο. Με αυτό το σκεπτικό, η Toms ανακοίνωσε ότι για κάθε ζευγάρι παπούτσια που θα αγοραστεί… θα στείλει άλλο ένα σε ένα φτωχό παιδί!

Το “One Day Without Shoes” στο εξωτερικό

Φέτος, χαρακτηριστική αποτελεί η δράση στο κέντρο της Τράβερς Σίτι, με τους πολίτες να περπατούν 45 λεπτά χωρίς παπούτσια… ακόμα και αν έχει κρύο, ώστε να συμβάλλουν στην υγεία και την εκπαίδευση των φτωχών παιδιών. Παράλληλα, οι υπάλληλοι της ChildFund TOMS πρόκειται να περάσουν όλη την εργάσιμη ημέρα χωρίς παπούτσια για να τραβήξουν την προσοχή των μέσων. Την πρωτοβουλία, επίσης, στηρίζουν και διάφοροι διάσημοι, όπως είναι: ο Λένι Κράβιτζ, η Σαρλίζ Θέρον, η Ντέμι Μουρ, ο Τζέι Λένο, η Χέδερ Γκράχαμ, η Ντόνα Κάραν, η Αριάννα Χάφινγκτον και η Τόρι Μπερτς.


§ÉÁί À±À¿ύÄù± ³¹± ¼¹± ¼έÁ±& ³¹± º±»ό ú¿Àό!Η φιλανθρωπική δράση ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια από την TOMS Shoes, ώστε να αναδείξει ότι αμέτρητα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο λόγω έλλειψης παπουτσιών ή ότι χάνουν τη ζωή τους από τις λοιμώξεις των ποδιών. Μια μελέτη εκτιμά ότι το 2010 το 15% των παιδιών σχολικής ηλικίας στις αναπτυσσόμενες χώρες νοσούσαν από παράσιτο στο έντερο, επειδή κυκλοφορούσαν ξυπόλυτα. Έτσι, πέρσι δόθηκαν εκατοντάδες ζευγάρια σε παιδιά της Λιβερίας, της Αγκόλα, της Σιέρα Λεόνε και της Ζάμπια… με τον 10χρονο μαθητή Kulubah να δηλώνει: «Τώρα θα βάλω τα νέα παπούτσια μου και θα πάω στο σχολείο χωρίς να πονάω. Έτσι, ο δάσκαλος δεν θα με στέλνει σπίτι και οι φίλοι μου δεν θα γελάνε πια μαζί μου».

 http://www.flowmagazine.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x