Η Α1 μπάσκετ δείχνει να έχει ξανά «σφυγμό»

Η Α1 μπάσκετ δείχνει να έχει ξανά «σφυγμό»


0 0 ψήφοι
Article Rating

Περισσότεροι θεατές με αύξηση ποσοστού 50%, μεγαλύτερη δυναμική από τον ανταγωνισμό των ομάδων και εμπιστοσύνη στους Ελληνες προπονητές και παίκτες, χαρακτήρισαν το φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τη σταδιακή επιστροφή του στα κορυφαία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μπορεί ο δείκτης της ποιότητας του πρωταθλήματος να παραμένει αρνητικός, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των περισσοτέρων ομάδων να κάνουν ηχηρές μεταγραφές, αλλά ο ανταγωνισμός των ομάδων και οι μικρές διαφορές δυναμικότητας που είχαν στο φετινό πρωτάθλημα, προκάλεσε την εντυπωσιακή αύξηση του φίλαθλου ενδιαφέροντος, ξεπερνώντας τα 150.000 εισιτήρια για τους 182 αγώνες πρωταθλήματος.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στην πρώτη περίοδο

της θητείας της, η νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ με πρόεδρο τον Γιώργο Χαλβατζάκη, κέρδισε το σημαντικό μπόνους της εμπιστοσύνης των φιλάθλων στο πρωτάθλημα μπάσκετ για τη φερεγγυότητά του και το θέαμα που πρόσφεραν οι 14 ομάδες, ανεξαρτήτως του στόχου που είχαν στη φετινή περίοδο.

Η διαφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που μονοπωλούν τη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου, από τις άλλες 12 ομάδες, παρέμεινε να είναι σταθερά μεγάλη, όπως κι αναμενόταν. Ομως, τα γήπεδα δεν γέμισαν μόνο, όταν οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενήθηκαν στις έδρες των άλλων ομάδων, αλλά είχαν σταθερά υψηλό μέσο όρο εισιτηρίων και στις 26 αγωνιστικές. Από τις ομάδες της περιφέρειας, ήρθε το καλύτερο στατιστικό στοιχείο των εισιτηρίων. Ο ας στην Πάτρα, ο Κολοσσός στη Ρόδο, ο ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο, ο ΚΑΟ στη Δράμα και η Καβάλα, παρά τον υποβιβασμό της, παρουσίασαν αξιόλογη προσέλευση θεατών και ταυτόχρονα, ενίσχυσαν την αμοιβαία σχέση ενδιαφέροντος με την τοπική κοινωνία.

«Ο στόχος της επόμενης περιόδου είναι να ξεπεράσουμε τα διακόσιες χιλιάδες εισιτήρια. Είναι εφικτός, εφόσον δεν υπάρξουν κρούσματα βίας, αυξηθεί ο ανταγωνισμός και μελλοντικά επιστρέψουν παραδοσιακές ομάδες του χώρου» λέει ο κ. Χαλβατζάκης και θεωρεί ότι σε αρκετές ομάδες, η συντριπτική παρουσία Ελλήνων παικτών, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση του κοινού.


Η νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, έχοντας την άσχημη εμπειρία αναβολής στην έναρξη των δύο προηγούμενων πρωταθλημάτων, λόγω διεκδίκησης τηλεοπτικού συμβολαίου, έχει κινηθεί πολύ νωρίτερα για την εξεύρεση τηλεοπτικής «στέγης» για τις 12 ομάδες.

«Συζητούμε για διετές συμβόλαιο και επίσης στοχεύουμε στην εξασφάλιση των τηλεοπτικών εσόδων που είχαν οι δώδεκα ομάδες, μέχρι τώρα. Τον Ιούνιο, θα έχουμε καταλήξει, ώστε και οι ομάδες να γνωρίζουν την οικονομική βάση που θα έχουν, αλλά και καλύτερος προγραμματισμός ημερομηνιών θα γίνει» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και στη σκέψη του δεν παύει να υπάρχει η ανησυχία για την ομαλή έκβαση των τελικών, παρά τις αφανείς πρωτοβουλίες που έχει κάνει: «Η τελευταία εικόνα πάντα μένει και πρέπει να είναι το ίδιο καλή μ' αυτή που είχαμε σ' όλο το πρωτάθλημα. Υπάρχει η βούληση για να μην υπάρξει εκτροπή, αλλά χρειάζεται συμπαράσταση της Πολιτείας και σωστή οργάνωση από την Αστυνομία».

Γ. Βαλαβανης για την καθημερινή

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x