Η Αθηνά Σοφία έρχεται διά του μητιόεντος Ζηνός

Η Αθηνά Σοφία έρχεται διά του μητιόεντος Ζηνός


0 0 ψήφοι
Article Rating

Όταν η έρα (=γαία) μητιά (=σκέπτεται) οντικά επέρχεται η Μητ-έρα. Το οντικό μεγαλείο του λησμονηθέντος Ελληνικού τρόπο οντικής πορείας, όλα είναι σκέψις (σκοπώ=παρατηρώ) και κίνησις. Όλα γύρω μας κινούνται, ο Άνθρωπος συμμετέχει σε αυτή την Μητ-ερική κίνηση εάν βυθίζεται σε αυτή σκεπτικά και πραξιακά.

Η Μητ-έρα είναι η γέφυρα από το μεγάλο χθες στο Επέκεινα αύριο, αρκεί να καταλάβουμε τις σκέψεις γύρω μας σε ποιες πράξεις οδηγούν τον Ελεύθερο Άνθρωπο και να μην ακινητοποιήσουμε τη ζωή μας κρυβόμενοι πίσω από θρησκευτικά, πολιτικά, επιστημονικά και τεχνολογικά δήθεν θέσφατα.

Η εν στιγμή συναίσθησις της ήδη υπαρχούσης προσωπικής ς και της ήδη ατομικής πορείας μας διά της Μητ-έρος οδηγεί στην επιτέλους προσωπική απελευθέρωση του κάθε ενός.

Γι’ αυτό και η Σοφία έρχεται διά του μητιόεντος Ζηνός (Διός).

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όλα γύρω μας κινούνται, είναι σκέψεις και πράξεις, από τον πρώτο Θεό έως τον τελευταίο Άνθρωπο η βύθιση στη θάλασσα της κίνησης είναι η μόνη ατομική πορεία προς την κάθε Ιθάκη.

Ο Όμηρος ήξερε τη Μητ-έρα γι’ αυτό και ο προχωρεί εν τη θαλάσση, εκεί δεν υπάρχει αγάπη, αλλά βούληση περάσματος της μεγάλης γέφυρας.

 

Βασίλειος Μακρυπούλιας δρ. Φιλοσοφίας


Πηγή …

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x