Η αξία ενός υγιεινού τρόπου ζωής

Η αξία ενός υγιεινού τρόπου ζωής


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι όσο μεγάλοι σε ηλικία και να είμαστε μπορούμε να ωφεληθούμε από έναν υγιεινό τρόπο ζωής αν επιλέξουμε να τον ακολουθήσουμε.

Η μελέτη στο Βritish Medical Journal έδειξε ότι όταν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ασκούνται, τρώνε σωστά και αποφεύγουν τις επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα αν μεν είναι γυναίκες μπορεί να ζήσουν μέχρι και 5 χρόνια παραπάνω από το αναμενόμενο προσδόκιμο επιβίωσης της κατηγορίας τους ενώ αν είναι άνδρες μπορεί να ζήσουν μέχρι και 6 χρόνια παραπάνω από το αναμενόμενο αντίστοιχο προσδόκιμο επιβίωσης τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η μελέτη περιελάμβανε 1800 άτομα ηλικίας 75

ετών και άνω. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα παρακολούθησαν τον τρόπο ζωής τους και κατέγραψαν τις διατροφικές τους συνήθειες, την άσκηση τους και άλλους παράγοντες τρόπου ζωής.

Στο τέλος της περιόδου των 18 ετών το 92% των συμμετεχόντων είχαν αποβιώσει. Ωστόσο οι μισοί εκ των συμμετεχόντων είχαν φτάσει ή και ξεπεράσει το 90ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ζούσαν μετά τον επανέλεγχο ήταν πιο πιθανό να είναι γυναίκες, να ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής να είναι μορφωμένοι και να έχουν πολλούς φίλους.


Όσοι εμφάνιζαν αυτά τα χαρακτηριστικά ζούσαν 5.4 χρόνια περισσότερο από ότι αυτοί που δεν τα εμφάνιζαν.

Ακόμα και μεταξύ αυτών που ήταν μεγαλύτεροι των 85 ετών ή αυτών που είχαν χρόνια νοσήματα η ύπαρξη των υγιεινών συνηθειών συνδεόταν με 4 χρόνια παράτασης της ζωής τους!

Ειδικότερα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην επιβίωση. Οι άνθρωποι που ασκούνταν είτε κολυμπώντας, είτε περπατώντας είτε κάνοντας κάποιες απλές ασκήσεις γυμναστικής έζησαν 2 χρόνια περισσότερο από ότι οι άνθρωποι που δεν ασκούνταν!

Στα συμπεράσματα συμφωνεί και η μελέτη του Journal of the American Geriatrics Society που κατέληξε επίσης ότι η άσκηση και η υγιεινή διατροφή μπορεί να παρατείνει τη ζωή των μεγαλύτερων γυναικών.

http://www.ego.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x