Η δύναμη των κρυστάλλων

Η δύναμη των κρυστάλλων


4.7 3 ψήφοι
Article Rating

Tο ενσωματωμένο πνεύμα της Oυράνιας Σοφίας μέσα στην κρυσταλλική δομή του ορυκτού βασιλείου, γίνεται αφορμή για την εκτίμηση της ίδιας της φύσης, γίνεται εργαλείο θεραπείας, γίνεται δάσκαλος για την επέκταση της συνειδητότητας. Υπηρετεί ταπεινά και αθόρυβα σαν μυστική ευλογία και ενεργεί σαν αόρατη πηγή φωτός και ενέργειας που φέρνει αρμονία, αγαλλίαση, πνευματική ανάταση, γνώση. Aυτό είναι ένα μυστικό αιώνων, μια χαμένη σοφία που άνθισε σε πολιτισμούς-θρύλους και που το πνευματικό φως της Yδροχοϊκής Eποχής επιτρέπει και πάλι την ανάδυσή της, την εξάπλωσή της. O άνθρωπος μπορεί να βιώσει πάλι την Aγάπη του Δημιουργού του και οι κρύσταλλοι προσφέρουν μια εξαίσια ευκαιρία για το γεφύρωμα της ψυχής με το βασίλειο του φωτός.

H Kρυσταλλοθεραπεία, που πραγματοποιείται με την τέχνη της τοποθέτησης των κρυστάλλων στο σώμα, είναι μια από τις πλέον εξελιγμένες και αποτελεσματικές μεθόδους για τον “καθαρισμό” της αύρας, για την αποδέσμευση του ατόμου από καταπιεσμένες τραυματικές εμπειρίες και για την επανασύνδεσή του με την εσωτερική πηγή της αλήθειας και της δύναμης. H δύναμη να αλλάζει κανείς και να θεραπεύεται, να μαθαίνει τα μαθήματα που συνυπάρχουν στα γεγονότα της ζωής, η δύναμη να συγχωρεί, να αποφορτίζεται και να καταλήγει σε συνειδητές αποφάσεις, η δύναμη να εκδηλώνει συμπόνια και υπομονή και, πάνω απ' όλα, η δύναμη να αγαπά τον ίδιο τον εαυτό του, όλες αυτές οι δυνάμεις θα είναι στη διάθεσή του αν λυτρωθεί από παλιά πρόσωπα και προγραμματισμούς. Oι κρύσταλλοι βοηθούν αυτή τη μεταμόρφωση, επαυξάνοντας το φως στην αύρα, πράγμα το οποίο ενεργοποιεί και δραστηριοποιεί τα λεπτότερα και ισχυρότερα βασίλεια της ύπαρξής μας.

Θεραπείες Κρυστάλλων

Η χρήση των κρυστάλλων στη μυθική Λεμούρια, γινόταν κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Οι Λεμούριοι μελέτησαν τις διατροφικές ανάγκες του σώματος και διαπίστωσαν ότι για να διατηρηθεί αυτό σε κατάσταση υγείας, χρειάζεται ενίσχυση κάποιων μορφών ψυχικών δυνάμεων. Η ενίσχυση αυτή των ψυχικών δυνάμεων γινόταν με την ταλάντωση κάποιων κρυστάλλων. Όλα αυτά βέβαια, φαίνονται σήμερα σαν παραμύθι κι ένας δύσπιστος ορθολογιστής θα χαμογελάσει ειρωνικά. Ωστόσο ο Carl Jung στο βιβλίο του “Ο Άνθρωπος και τα Σύμβολα”, θεωρεί τους κρυστάλλους σαν “συλλογική συνειδητότητα του πλανήτη”. Ο Edgar Cayce επίσης αναφέρθηκε στην Ατλαντίδα, μιλώντας για έναν τεράστιο κρύσταλλο που ονομαζόταν “Τουάουι” ή “Φλογόλιθος” και βρισκόταν στο μεγάλο ναό, στο κέντρο της Ατλάντιας πρωτεύουσας. Κατά τα λεγόμενά του, αυτός ο κρύσταλλος ήταν ο κεντρικός σταθμός ενέργειας της χώρας. Ο εν λόγω κρύσταλλος δέσμευε τις ακτίνες του ηλίου μέσα από τα πρίσματά του και μπορόυσε κατόπιν να μεταφέρει την ενέργεια σε οποιοδήποτε σημείο, με αόρατες ακτίνες, όπως τα ραδιοφωνικά κύματα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η λέξη κρύσταλλος είναι σύνθετη αρχαία ελληνική και προέρχεται από τις λέξεις κρύος (κρυσταίνω: κρυώνω) και στέλλομαι (στερεοποιούμαι). Κατά την Ομηρική εποχή, η λέξη κρύσταλλος σήμαινε τον πάγο. Αργότερα η λέξη “ορεία κρύσταλλος”, δηλαδή ορυκτός πάγος, χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει το διαφανή κρύσταλλο χαλαζία (διοξείδιο του πυριτίου).

Όλα τα σώματα, συνεπώς και το ανθρώπινο, βρίσκονται σε μια κατάσταση κραδασμού, παράγουν συνεχώς συχνότητες και αρμονικές ταλαντώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις ενεργοποιούν γύρω από τα σώματα διάφορα πεδία ηλεκτρομαγνητικής και ηλεκτρικής φύσης (αύρα), αλλά πάνω απ' όλα ενεργοποιούν συγκεκριμένα πεδία μέσα στον αιθέρα (ακάσα). Αυτό που λέμε κενό διάστημα, δεν υπάρχει. Το διάστημα είναι ποτισμένο από αιθέριο ρευστό, αλλιώς το φως των άστρων δεν θα μπορούσε να μεταδοθεί. Το κάθε ένα από τα ανθρώπινα όργανα, παράγει τη δική του ιδιαίτερη ακτινοβολία. Οι αρμονικές συχνότητες που παράγει το σώμα και τα όργανά του δεν είναι σταθερές. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο άνθρωπος είναι άρρωστος, όταν κάποιο όργανο ή σύστημα πάσχει, οι ταλαντώσεις αλλάζουν.

Οι κρύσταλλοι είναι από τα πλέον σταθερά στοιχεία που υπάρχουν στο ορυκτό βασίλειο. Άρα οι ταλαντώσεις τους δεν αλλάζουν, είναι σταθερές, γι' αυτό και μπορούν να επιδράσουν πάνω στις ταλαντώσεις σημείων του ανθρώπινου σώματος και να διευκολύνουν τις διαδικασίες της ίασης. Οι υψηλές αρμονικές συχνότητες των κρυστάλλων έρχονται σε επαφή με τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυττάρων και ασκούν ευεργετική επίδραση. Το αποτέλεσμα είναι οι ανθρώπινες ψυχικές δυνάμεις, για να μπορούν να είναι γειωμένες σωστά μέσα στο φυσικό πεδίο, χρειάζονται κάποια σημεία εστίασης. Οι κρύσταλλοι αποτελούν αυτά τα σημεία εστίασης, επειδή βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ταλάντωσης, γι' αυτό το λόγο και χρησιμοποιούνται σαν μέσο πρόσβασης σε υψηλότερα επίπεδα πληροφόρησης. Οι κρύσταλλοι βοηθούν τη σκέψη να φιλτραριστεί, να γίνει πιο συγκεκριμένη, να μπορεί να εστιάσει κάπου για να αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση το πεδίο της δράσης της.


 

Οι κρύσταλλοι από τη Μυθική Ατλαντίδα έως και σήμερα

Οι παλαιότεροι θρύλοι και παραδόσεις για τη μαγεία των κρυστάλλων μάς οδηγούν ως τη μυθική Ατλαντίδα. Οι κάτοικοί της, θρυλείται πως χρησιμοποιούσαν κρυστάλλους για να συμπυκνώσουν, να ελέγξουν και να κατευθύνουν την κοσμική ενέργεια. Αναφέρεται ότι αυτός ο πολιτισμός χρησιμοποιούσε τους κρυστάλλους ως φάρους φωτός, μέσα από τους οποίους επικοινωνούσε τηλεπαθητικά με τους συμπαντικούς προγόνους μας.

Πιστεύεται ότι ένας από τους λόγους που αυτή η ήπειρος καταστράφηκε, ήταν ότι η ιερή αυτή γνώση χρησιμοποιήθηκε για εγωκεντρικούς σκοπούς. Ακόμα λέγεται πως, προβλέποντας την καταστροφή κάποιοι σοφοί Ατλάντιοι, θέλησαν να διασώσουν τη Γνώση της φυλής τους. “Προγραμμάτισαν” ή καλύτερα “φόρτισαν” ορισμένους κρυστάλλους αποθηκεύοντας πληροφορίες μέσα τους και στη συνέχεια τους έκρυψαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Πίστευαν πως όταν θα ερχόταν ο κατάλληλος χρόνος, οι κρύσταλλοι αυτοί θα αναδύονταν στην επιφάνεια και θα ελκύονταν από άτομα τα οποία θα μπορούσαν να συντονιστούν με αυτούς και να αντλήσουν την αποθηκευμένη σοφία.

Όσοι επέζησαν από την Ατλαντίδα ξεκίνησαν μια καινούργια αρχή στην Αίγυπτο, στη Νότια Αμερική και στο Θιβέτ. Οικοδόμησαν πυραμίδες, χρησιμοποιώντας τη γνώση τους για τους κρυστάλλους σχεδιάζοντάς τις σύμφωνα με τα πρότυπα των μεγάλων ναών της Ατλαντίδας. Η τέλεια γεωμετρική μορφή των πυραμίδων αναπαράγει τους νόμους της φυσικής των κρυστάλλων, ενώ ταυτόχρονα διοχετεύει συμπαντική ενέργεια υψηλής συχνότητας στον πλανήτη. Πιστεύεται ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου είχε στην κορυφή της έναν γιγάντιο κρύσταλλο ο οποίος χρησίμευε στη γείωση και στη χρήση αυτής της κοσμικής ενέργειας.

Με την πάροδο των αιώνων, η συσσωρευμένη γνώση σχετικά με την ενέργεια και τις δυνατότητες των κρυστάλλων αποκρύφτηκε. Ένα μεγάλο μέρος της σοφίας χάθηκε, αλλά κάποιες πληροφορίες επέζησαν και αναδύθηκαν σε διαφορετικούς πολιτισμούς στο διάβα της ιστορίας. Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιήθηκαν ως φυλαχτά, πνευματικά και ψυχικά, ακόμα και ιατρικά εργαλεία, από αρχαιοτάτων χρόνων. Ακόμα και σε προϊστορικούς τάφους έχουν βρεθεί πολλά είδη κρυστάλλων.

Η δύναμη των κρυστάλλων - Ναβαράτνα

Στην , οι βασιλείς συνέλεγαν τα καλύτερα πετράδια για να προστατεύονται από το κακό. Το πιο δυνατό φυλαχτό που περιγράφεται στα αρχαία Ινδουιστικά κείμενα είναι το “Ναβαράτνα” το κόσμημα με τις εννέα πέτρες. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούσαν ένα Ρουμπίνι, ένα Σμαράγδι, ένα Μαργαριτάρι, ένα Κοράλι, έναν Υάκινθο, ένα Μάτι της Τίγρης, ένα Τοπάζι, ένα Ζαφείρι και ένα Διαμάντι, που αντιπροσώπευαν αντίστοιχα τους επτά πλανήτες καθώς και το βόρειο και νότιο κομβικό σημείο της ς.

Τα πρώτα αστρολογικά έργα που γράφτηκαν στα σανσκριτικά, περιέχουν εξειδικευμένες παρατηρήσεις για την προέλευση και την δύναμη των λίθων. Εκείνη την εποχή, οι αστρολόγοι συμβούλευαν όσους είχαν κακοτυχίες να φορούν διάφορα πετράδια για να εξουδετερώνουν τις αρνητικές επιδράσεις των πλανητών. Αυτή η φιλοσοφία αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε ο χάρτης των Αστρολογικών Τριάδων.

Η πανέμορφη πέτρα Λάπις Λάζουλι, με το σκούρο ζωηρό μπλε χρώμα, είχε μεγάλη αξία στην Κεντρική Ασία, πριν ακόμη αρχίσει η γραπτή ιστορία. Έχει βρεθεί σε τάφους της κοιλάδας του ποταμού Ινδού, που χρονολογούνται 7.000 χρόνια πριν. Οι Αιγύπτιοι επίσης συνέδεσαν τον Λάπις Λάζουλι με τη θεά Ίσιδα.

Οι Κινέζοι είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στο Νεφρίτη επί πολλές χιλιετίες. Σήμερα μπορεί να δει κανείς αντικείμενα από Νεφρίτη, από την περίοδο Σονγκ-Τσε (4500-3000 π.Χ.) στο Μουσείο Ιστορίας του Πεκίνου. Ο Νεφρίτης πίστευαν ότι έφερνε υγεία, πλούτο και μακροζωία.

Σε όλη την ιστορική διαδρομή, οι πολύτιμοι λίθοι και τα πετράδια συνδέονται στενά με την βασιλική ιδιότητα και τοποθετούνται με τέχνη πάνω σε στέμματα, κοσμήματα, θρόνους, σπαθιά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Πολλοί βασιλείς όταν πέθαιναν, θάβονταν μαζί με μια περίτεχνη συλλογή πολύτιμων λίθων.

Οι Μάγια και οι Ινδιάνοι της Αμερικής χρησιμοποιούσαν κρυστάλλους για τη διάγνωση, αλλά και για τη θεραπεία των ασθενειών. Αυτοί οι κρύσταλλοι είναι γνωστοί ως πέτρες Τοτέμ.

Οι αρχαίοι Κέλτες συνήθιζαν να θάβουν τους νεκρούς τους με ένα κρυστάλλινο Χαλαζία στο στόμα, συνήθεια που συναντάται παραλλαγμένη σε πολλούς λαούς, ακόμη και σήμερα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και “Τα Λιθικά”, κείμενα που γράφτηκαν μετά τον Τρωικό πόλεμο από τους οπαδούς του Ορφέα. Όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας, ο γνώριζε την θεραπευτική δύναμη των λίθων.

Μία άλλη γραπτή πηγή σχετική με την ιατρική χρήση των κρυστάλλων, είναι η πραγματεία , του Έλληνα φιλόσοφου Θεόφραστου (372-286 π.Χ.). Ο Θεόφραστος είναι ο πρώτος που επιχείρησε να ταξινομήσει τους κρυστάλλους σε ομάδες και να τους περιγράψει. Τους χώρισε σε “αρσενικούς” και “θηλυκούς” και προσδιόρισε ιατρικές αλλά και μαγικές ιδιότητες σε ορισμένους από αυτούς.

Στον Μεσαίωνα, οι σχετικές με τους κρυστάλλους παραδόσεις και προλήψεις έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, εξ αιτίας των αναζητήσεων των Αλχημιστών της εποχής οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούσαν τους πολύτιμους λίθους στις έρευνές τους.

Ολιστική Θεραπεία

Οι κρύσταλλοι θεραπεύουν ολιστικά, δηλαδή ενεργούν στο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου.

Ευθυγραμμίζουν τις λεπτές ενέργειες και διαλύουν τις α-σθένειες (δυσ-τοκίες) φτάνοντας στην αιτία του προβλήματος. Οι κρύσταλλοι δουλεύουν μέσω της δόνησης. Επαφαναφέροντας την ισορροπία στα τσάκρας, μπορείτε να βελτιώσετε πολλές καταστάσεις σωματικής και ψυχολογικής α-σθένειας. Οι περισσότερες α-σθένειες είναι αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων. Θα υπάρξει μια α-σθένεια στα λεπτά/άυλα επίπεδα. Η α-σθένεια αυτή μπορεί να είναι συναισθηματική ή διανοητική ή ένα δείγμα πνευματικής αμηχανίας ή αποσύνδεσης.

Η σύσταση των λίθων

Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι, αποτελούνται από τα ίδια ανόργανα άλατα που υπάρχουν και στο σώμα μας και ελευθερώνουν μόρια σιδήρου, ψευδάργυρου και άλλων αλάτων. Η επίδρασή τους στον οργανισμό μας είναι παρόμοια με αυτή που δέχεται όταν παίρνουμε χάπια που περιέχουν αυτά τα στοιχεία.

Από την αρχή του χρόνου, ο άνθρωπος πίστεψε στη δύναμη των φυσικών πετραδιών της Γης. Όπως όλα γύρω μας, έτσι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι εκπέμπουν συγκεκριμένες συχνότητες ενέργειας που μπορούν να εναρμονίσουν και να ισορροπήσουν τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον γύρω του.

Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

Οι λίθοι εκπέμπουν ενέργεια. Όταν τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο του σώματος, αυτή η ενέργεια, περνώντας μέσω των λεμφικών υγρών σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες.

Οι συχνότητες αυτές, επειδή είναι κομμάτια της ίδιας της Γης, μεταδίδουν ενέργειες που είναι ευεργετικές για τον άνθρωπο. Κατά την πάροδο των χρόνων, πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί ένιωσαν την ενέργεια των πετραδιών και απέδωσαν σ' αυτούς ιδιότητες που τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και μπορούν ν' αποδειχθούν και επιστημονικά. Οι φυσικές πέτρες μας ενώνουν με τη μητέρα φύση και μας θυμίζουν πως είμαστε αναπόσπαστο μέρος της.

Ιδιότητες των λίθων

Αβεντουρίνης

 • Θάρρος σε κοινωνικές και ομαδικές καταστάσεις.
 • Περιπέτεια στην αγάπη και στην ζωή.
 • Φέρνει τύχη όταν απαιτείται αντιληπτικότητα.
 • Φέρνει ευτυχία. Βοηθάει στο άγχος και στην εσωτερική πίεση.

 

Αζουρίτης

 • Πετράδι της σοφίας.
 • Αναζωογονεί φθαρμένους ιστούς.
 • Ωφελεί τα οστά, την σπλήνα, το δέρμα και τον θυρεοειδή.
 • Ανοίγει την εσωτερική μας όραση και φέρνει την κοσμική επίγνωση. Χαρίζει συνειδητότητα και την αίσθηση του καθήκοντος.
 • Προκαλεί πνευματική καθοδήγηση.
 • Πολύ αποτελεσματικός θεραπευτικός λίθος.
 • Θεραπεύει τις βλάβες σε όλο το σώμα.
 • Βοηθάει τη μνήμη.
 • Προωθεί την ψυχική μεταμόρφωση, τη διαίσθηση, τον οραματισμό και το άνοιγμα του τρίτου ματιού.
 • Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα.
 • Φοριέται σαν δαχτυλίδι στο δεξί χέρι.
 • Χρησιμοποιείται στην ύπνωση.
 • Ενδυναμώνει τη σκέψη και κάνει διαυγέστερα τα όνειρα.

 

Αζουρίτης-Μαλαχίτης

 • Επαυξάνει την ονειρική κατάσταση και την ικανότητα για αστρική προβολή.

 

Αιματίτης

 • Γείωση. Βελτιώνει την αυτο-εκτίμηση.
 • Αυξάνει την ικανότητα για αστρική προβολή.
 • Σταματάει αιμορραγίες.
 • Όταν τοποθετηθεί στο μέτωπο, ρίχνει τον πυρετό.
 • Κατευνάζει συναισθηματικές εξάρσεις όπως π.χ. υστερία ή κατάθλιψη κλπ.
 • Βοηθά στην ταχύτερη ανάπλαση των ιστών και στην σωστή λειτουργία των νεφρών και του κυκλοφοριακού.

 

Αιματόπετρα

 • Αυξάνει την φυσική δύναμη, δίνει κουράγιο, βοηθά στο ξεπέρασμα της κατάθλιψης και της μελαγχολίας και, όταν τη φοράμε, λέγεται ότι αυξάνει το χρόνο της ζωής.
 • Δυναμώνει το πεπτικό σύστημα και είναι καταπληκτική στη θεραπεία του αίματος καθαρίζοντας το και βοηθώντας τη ροή του.
 • Επίσης, διεγείρει την κουνταλίνη και ισορροπεί τα τσάκρας.

 

Αλεξανδρίτης

 • Ενθαρρύνει την αναγέννηση, την ανανέωση, την προστασία, τη χαρά, την συναισθηματική ωριμότητα και την κομψότητα.
 • Βοηθά το νευρικό σύστημα, την σπλήνα, το πάγκρεας και τα αντρικά γεννητικά όργανα.
 • Επιδρά στο έβδομο τσάκρα.
 • Φέρνει γενικότερα καλή τύχη.

 

Ακουμαρίνα

 • Δίνει κατεύθυνση στη ζωή.
 • Βοηθά τα πνευματικά οράματα, ανυψώνει το πνεύμα και καλμάρει τα νεύρα.
 • Μειώνει το φόβο και χαρίζει ικανότητα έκφρασης. Ανακουφίζει από πονόδοντο, πονόλαιμο. Καταπολεμά τις νεφρικές παθήσεις.
 • Λίθος της αγάπης και του ελέους.
 • Βοηθάει αυτούς που νιώθουν θλίψη και ψυχικό πόνο και στην κατανόηση των δύσκολων καταστάσεων.
 • Δίνει έμπνευση. Καθαρή σκέψη.
 • Ψυχικές δυνάμεις. Ιδανική για μαντεία, εξαγνισμό, πετυχημένα ταξίδια.
 • Συμβολίζει την συντροφική ευτυχία.
 • Είναι ιδανική για τις παθήσεις των νεφρών, τους πονόλαιμους και πονόδοντους.
 • Προστατεύει από ατυχήματα και φοβίες.
 • Περικλείει όλα τα αγαθά της θάλασσας.

 

Αμαζονίτης

 • Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα.
 • Ενισχύει την εμπιστοσύνη, τις δυνατότητες, αυτοπεποίθηση.
 • Έλκει τα χρήματα και την καλή τύχη.
 • Μετατρέπει τη θλίψη σε δημιουργικότητα.
 • Βοηθά τον μεταβολισμό και ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα.

 

Αμέθυστος

 • Προστασία, πνευματική εναρμόνιση.
 • Ανοίγει πνευματικά και ψυχικά κέντρα.
 • Μειώνει τη νοητική ένταση.
 • Εμποδίζει τον εγωκεντρισμό ενθαρρύνει τη μεταμόρφωση και διαλύει τις κακές έλξεις.
 • Παρέχει ηρεμία.
 • Βοηθά εναντίον ασθενειών του πνεύμονα και του ήπατος και ενδυναμώνει την καρδιά.
 • Τοποθετείται στο μέτωπο για να καταπολεμήσει πονοκέφαλο και ημικρανίες ή φοριέται κοντά στην καρδιά.

 

Απατίτης

 • Ξεκαθαρίζει τη σύγχυση στα νοητικά επίπεδα.
 • Επικοινωνιακός λίθος.
 • Βοηθά στη δημιουργία βαθιάς κατάστασης διαλογισμού. Αντιπροσωπεύει το στοιχείο του Νερού.
 • Ενδυναμώνει τους μυϊκούς ιστούς.
 • Βοηθάει στην καταπολέμηση ιών.

 

Απολιθωμένο Ξύλο

 • Σταθεροποιεί το άτομο που περνά νοητικό και συγκινησιακό στρες.
 • Βοηθά στην ανάμνηση περασμένων ζωών.

 

Ασβεστίτης

 • Μεγεθύνει τη σκέψη, βοηθά τη μνήμη, συντελεί σε μεγαλύτερη διανοητική ικανότητα.
 • Ωφελεί τα οστά και κυρίως τις αρθρώσεις, τα νεφρά, το ήπαρ, την καρδιά και την σπλήνα.
 • Κατευνάζει προβλήματα αρθριτικών και νευρικού συστήματος.

 

Ασβεστίτης (πράσινος)

 • Θεραπευτής του νου.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση που κάποιος μοχθεί να επιτύχει την ισορροπία.

 

Ασήμι

 • Ευθυγραμμίζει το αστρικό και το φυσικό σώμα.
 • Σχετίζεται με κάθε καινούργια αρχή.
 • Ελευθερώνει αναμνήσεις από το υποσυνείδητο.

 

Αχάτης

 • Θάρρος. Συμβολίζει το τρίτο μάτι.
 • Φέρνει μια πνευματική αγάπη για την αλήθεια.
 • Μας φέρνει σε επαφή με την φύση.
 • Μας βοηθάει να μεταδίδουμε την γνώση.
 • Δίνει κουράγιο, δύναμη και ισορροπία στα 3 στοιχεία μας.
 • Δίνει θάρρος και εμπιστοσύνη.
 • Αμβλύνει την εξυπνάδα.
 • Ευλογεί την γονιμότητα και την ευημερία.
 • Δίνει ευγένεια, ευτυχία και ευνοεί την αλήθεια.
 • Θεραπεύει, προστατεύει, φέρνει αγάπη.
 • Είναι πολύ προστατευτική πέτρα ενάντια στη βλαπτική μαγεία και στην κατάληψη από πνεύματα.
 • Αυξάνει το κουράγιο και τη δύναμη, ενώ χρησιμοποιείται και στη δημιουργία επαφής με βοηθητικά πνεύματα με μορφή ζώων.

 

Ο Αχάτης των δέντρων

 • Μας βοηθάει στην αυτοανάλυση και ανοίγει τους ορίζοντες και την κατανόηση μας.
 • Χρησιμοποιείται για καθαρισμό και εξαγνισμό.
 • Έλκει τα χρήματα και την επιτυχία με έναν ήπιο τρόπο.
 • Βοηθά στην εξισορρόπηση ενεργειών και στην κηπουρική, καθώς συνδέεται άμεσα με τη φύση.

 

Αχάτης Πρασινοκίτρινος

 • Είναι μια πέτρα που έλκει νέους φίλους, χρήματα, ευτυχία και μακροζωία.
 • Λέγεται ότι σε οδηγεί σε κρυμμένους θησαυρούς, ενώ βοηθά στην κηπουρική από όπου και η ονομασία “φυλαχτό του κηπουρού”.

 

Αχάτης Μπλε Δαντελωτός

 • Φοριέται για ειρήνη και ευτυχία.
 • Πολύ καλός για να μειώνει τους οικογενειακούς καυγάδες και το άγχος.
 • Προάγει την φροντίδα και την ευγένεια.
 • Βοηθά το νευρικό σύστημα, τις μολύνσεις, το θυρεοειδή και τον πυρετό.
 • Επίσης, βοηθά στο άνοιγμα του τσάκρα του λαιμού, στην ελεύθερη έκφραση και στην επικοινωνία.

 

Βήρυλλος

 • Υπάρχει σε διάφορα χρώματα, αλλά είναι συνήθως διάφανος ή με σύννεφα.
 • Αναπτύσσει τον ψυχισμό, βοηθά στην αντιμετώπιση αντιπάλων και εναντίον των κουτσομπολιών και ανταλλάσσεται μεταξύ εραστών σαν δείγμα αγάπης.
 • Μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση χαμένων αντικειμένων, όπου τον κρατάμε στο χέρι και τα οραματιζόμαστε.

 

Γαληνίτης

 • Ανακουφίζει τα συγκινησιακά προβλήματα που μπλοκάρουν την πνευματική ανάπτυξη.

 

Γιαδείτης

 • , ηρεμία.
 • Ηρεμεί τα μάτια και τα συναισθήματα.
 • Σοφία, εναρμόνιση με το σύμπαν.

 

Γρανάτης

 • Βοηθά στο να θυμάται κανείς τα όνειρά του.
 • Καλό για την αναδρομή.
 • Ελκύει αισθήματα βαθιάς αγάπης.
 • Δίνει υπομονή και θεραπεύει την κατάθλιψη.
 • Ανυψώνει το πνεύμα από την επιθυμία στην αγνότητα. Χρησιμοποιείται κατά της κατάθλιψης.
 • Αυτοσεβασμός & αυτοεκτίμηση.
 • Μετριάζει τους εφιάλτες.
 • Σαν θεραπευτικός λίθος βοηθά στην ορμονική ισορροπία, κατευνάζει τους πόνους της περιόδου και των αρθριτικών.
 • Φοριέται σαν φυλαχτό για προστασία από φλεγμονές.
 • Χρησιμοποιείται σε διαλογισμό με σκοπό την ανάμνηση προηγούμενων ενσαρκώσεων.
 • Βοηθάει το αναπαραγωγικό σύστημα.
 • Καταπολεμά την κατάθλιψη.
 • Χρήσιμος βοηθός για ρευματισμούς και αρθριτικά.

 

Ο κόκκινος Γρανάτης

 • Αναδεικνύει τη ρομαντική αγάπη, το πάθος, τον αισθησιασμό, τη σεξουαλικότητα, τη στενή φιλία, τις θετικές σκέψεις, την έμπνευση, την ενέργεια, την ανάκληση προηγούμενων ζωών, την επαγγελματική επιτυχία, την κοινωνική δημοφιλία και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας.
 • Μας βοηθά να γίνουμε πιο παραγωγικοί και επιτυχείς.

 

Ο πράσινος Γρανάτης

 • Αναδεικνύει την ηρεμία, τη γαλήνη, τον διαλογισμό, τη δημιουργικότητα, τη θεραπεία, την κάθαρση, την υπομονή και τη διαύγεια σκέψης.

 

Διαμάντι

 • Εναρμόνιση με ανώτερες δυνάμεις. Αυτοπεποίθηση, θεραπευτικές ιδιότητες.
 • Σε ωθεί και σε κρατάει στον υψηλότερο σκοπό.
 • Προστατεύει και συμφιλιώνει.
 • Σύμβολο δύναμης και θάρρους. Χρησιμοποιείται στον πνευματισμό.
 • Προστατεύει από τις λοιμώδες αρρώστιες.
 • Καθαρίζει το σώμα, απομακρύνει μπλοκαρίσματα και συναισθηματική αρνητικότητα, δίνει διάρκεια, σταθερότητα, καθαρότητα, πίστη, θέληση και κουράγιο.
 • Προσελκύει την αφθονία.
 • Είναι μεγάλος πνευματικός θεραπευτής και επιδιορθώνει την αύρα.
 • Μας συνδέει με ανώτερα επίπεδα και επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη.
 • Είναι καλύτερα να το φορά κανείς μαζί με άλλους λίθους.

 

Διοψίδιος

 • Ο διοψίδιος – μαύρο αστέρι – κυβερνά τα πόδια, βοηθά στη επίλυση προβλημάτων της παιδικής ηλικίας και στη σχέση μας με το εσωτερικό παιδί μας, καθώς και στην ανάρρωση μετά από κακομεταχείριση.
 • Βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στο καθάρισμα του νου.
 • Βοηθά στην βαθιά πνευματική εργασία καθώς και στην μαντεία.

 

Ο πράσινος διοψίδιος

 • Βοηθά στη θεραπεία της καρδιάς και όσους έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες στη ζωή τους.
 • Επίσης, στην εργασία με τις προηγούμενες ζωές.

 

Ζαφείρι

 • Ελκύει καλούς ανθρώπους στη ζωή, ηρεμεί τα νεύρα.
 • Κατάλληλο για διαλογισμό. Προσφέρει ενόραση.
 • Ο λίθος αυτός συμβολίζει την αγάπη και τη δύναμη.
 • Δίνει χαρά, προστασία και διανοητική υγεία, βοηθά με προβλήματα των ματιών και δυναμώνει την καρδιά.
 • Ιστορικά, πιστευόταν ότι το ζαφείρι είναι η συνάρτηση του θείου, της αθωότητας και της αλήθειας.
 • Μας συνδέει με το Όλον.

 

Ίασπις

 • Ενδυναμώνει τη βούληση για το καλό.
 • Εξισορροπεί τα συναισθήματα.
 • Συμβολίζει την ανεξαρτησία και το καθαρό πνεύμα.
 • Βοηθά στο διαλογισμό και στην αφύπνιση σώματος και πνεύματος.
 • Ενδείκνυται για θεραπείες γυναικολογικών, στομαχικών και εντερικών προβλημάτων.
 • Φέρνει ανεξαρτησία, ισορροπία.
 • Λέγεται ότι προειδοποιεί για κινδύνους από άδικες πράξεις άλλων.
 • Σαν θεραπευτικός λίθος, κατευνάζει τους πόνους περιόδου.
 • Φοριέται σαν φυλαχτό στον λαιμό και γύρω από την μέση.

 

Ο πράσινος ίασπις

 • Είναι δεκτική πέτρα με θεραπευτικές ιδιότητες ιδιαίτερα για τα μάτια, τα νεφρά και το στομάχι.
 • Φοριέται για να προλαμβάνει τις ημικρανίες, αλλά επίσης χρησιμοποιείται για την ευημερία, την τύχη, τη γονιμότητα και την κηπουρική.
 • Βοηθά στην εκφραστικότητα και σχετίζεται με το τσάκρα της καρδιάς.

 

Ο κίτρινος ίασπις

 • Ηρεμεί την αίσθηση συναισθηματικής αδυναμίας.
 • Βοηθά στις νευρώσεις του στομάχου, το έλκος και τη δυσπεψία και συνδέεται με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.
 • Αυξάνει τις ικανότητες οραματισμού και επικοινωνίας και είναι καλή πέτρα για συγγραφείς και ομιλητές.

 

Ο κόκκινος ίασπις

 • Καταλαγιάζει τα συναισθήματα και βοηθά στους εμμηνορροϊκούς πόνους, στον προστάτη, το αίμα και την ουροδόχο κύστη.
 • Δίνει ομορφιά και μαλακώνει τους πόνους της γέννας.
 • Χρησιμοποιείται για αμυντική μαγεία και φέρνει τύχη.

 

Ο Ίασπις ουράνιο τόξο

 • Εναρμονίζει και καθαρίζει τα τσάκρας χαμηλότερα του ηλιακού πλέγματος.

 

Ιολίτης

 • Βοηθάει στην εργασία με το τσάκρα του τρίτου ματιού.
 • Βοηθά στο άνοιγμα και στην ανάπτυξη των ψυχικών ικανοτήτων, ενθαρρύνει την ψυχική εξερεύνηση και την περιέργεια και καθοδηγεί στην ψυχική ανάπτυξη.
 • Δυναμώνει το φυσικό σώμα και φέρνει την άνευ όρων αγάπη.

 

Κεχριμπάρι

 • Γειώνει και σταθεροποιεί. Θεραπευτικός παράγων.
 • Δρα ως φίλτρο.
 • Ακτινοβολεί φως και θερμότητα.
 • Ιδανικό για μασάζ κατά του στρες.
 • Πολύ δυνατό για οποιαδήποτε θεραπεία, αλλά κυρίως για θεραπεία ασθενειών του λάρυγγα και μολύνσεων των πνευμόνων και του αναπνευστικού.
 • Στην αρχαιότητα θρυμματιζόταν και ανακατευόταν με μέλι και έλαιο τριαντάφυλλου και φτιαχνόταν θεραπευτική κρέμα για διάφορες ασθένειες.
 • Θέλει προσοχή στην χρήση του!

 

Κιτρίνης

 • Ευδιαθεσία, έλεγχος των συναισθημάτων, καθαρή σκέψη.
 • Υπερνικά τα νοητικά μπλοκαρίσματα.

 

Κουνζίτης

 • Η μεγάλη περιεκτικότητα σε λίθιο, εξισορροπεί το συγκινησιακό και το νοητικό σώμα.
 • Ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς.

 

Κοράλι

 • Καλό για να διατηρεί υπό έλεγχο τις σκέψεις, για οραματισμό και για διαλογισμό.
 • Καταπολεμά την αναιμία.
 • Δυναμώνει το μυϊκό σύστημα.
 • Κατευνάζει εφηβικές συναισθηματικές εξάρσεις.

 

Καρνεόλιο

 • Χαρίζει την αίσθηση της ευημερίας.
 • Ανακυκλώνει τις εμπειρίες των προηγουμένων ζωών.
 • Επιταχύνει το νόμο του Κάρμα.
 • Ο λίθος των ευχών.
 • Βοηθάει στην εκπλήρωση ευχών.
 • Φέρνει τύχη. Μεταφορέας της πορτοκαλί ακτίνας.
 • Δημιουργικότητα και ισορροπία στις διανοητικές εργασίες.
 • Φέρνει ενέργεια και ευεξία.
 • Ενισχύει την επαφή και την σύνδεσή μας με την γη.
 • Βοηθάει στις αλλεργίες, δηλητηριάσεις, τραύματα, ρευματισμούς.

 

Το κίτρινο Καρνεόλιο

 • Φέρνει χαρά και αισιοδοξία και εξευγενισμένες δονήσεις.

 

Το πορτοκαλί Καρνεόλιο

 • Διεγείρει τη βαθιά αγάπη, προειδοποιεί, δίνει χαρά, θεραπεύει και ισορροπεί το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, καθαρίζει το αίμα και τα νεφρά, βοηθά τους ρευματισμούς, την αρθρίτιδα και την νευραλγία, καθώς και το μάτωμα της μύτης.
 • Βοηθά στο καθάρισμα του νου, στην συγκέντρωση των σκέψεων και στην εξερεύνηση των προηγούμενων ζωών μας και μας συνδέει με τη γη.
 • Γενικά, το καρνεόλιο είναι μια πέτρα που δίνει κουράγιο, ιδιαίτερα σε ντροπαλά άτομα και αυτοπεποίθηση, όπως και αναπτύσσει την σεξουαλική επιθυμία ανάμεσα στα ζευγάρια.

 

Κρύσταλλος Χαλαζία

 • Ανυψώνει τους κραδασμούς.
 • Γεφυρώνει τον υλικό κόσμο με άλλα βασίλεια.
 • Έχει την ικανότητα να αποθηκεύει και να μεταβιβάζει ενέργεια.
 • Έξοχο για θεραπεία και διαλογισμό σε κάθε επίπεδο.
 • Κατευνάζει μυϊκούς πόνους και πόνους των οστών.

 

Ο κίτρινος Χαλαζίας

 • Είναι αποτελεσματικός ενάντια σε ασθένειες του στομάχου, βοηθά κατά της δυσπεψίας, της αποβολής τοξινών και των ψυχολογικών προβλημάτων.

 

Καπνίας Χαλαζίας

 • Δρα ευεργετικά στα νεφρά, στην κοιλιακή χώρα, στο πάγκρεας και ειδικά στα γενετικά όργανα.
 • Κατευνάζει πόνους και κράμπες περιόδου.
 • Συμβάλει στην θεραπεία προβλημάτων γονιμότητας.
 • Κατευνάζει τα νεύρα.

 

Χαλαζίας με ρουτίλιο

 • Δραστηριοποιεί τη δύναμη της βούλησης.
 • Μεγεθύνει την ενέργεια και βοηθά στην θεραπευτική διεργασία.

 

Ροζ Χαλαζίας

 • Θεραπεύει τις συσσωρευμένες πληγές της καρδιάς.
 • Διδάσκει τη δύναμη της συγχώρεσης και αναπρογραμματίζει την καρδιά ν' αγαπάει.

 

Λάπις Λαζούλι

 • Πέτρα φιλίας και πίστης.
 • Συντελεί στο να γίνει κανείς καλύτερος και να προσφέρει τη βοήθειά του.
 • Πνευματική εναρμόνιση.
 • Βοηθά στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού.
 • Καταπολεμά προβλήματα των πνευμόνων, του λάρυγγα, του νευρικού συστήματος και των αιμοκαθαρτικών οργάνων.
 • Βοηθά στην αποτοξίνωση του αίματος.
 • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων του θυρεοειδή και ασθενειών των οστών.

 

Λεπιδόλιθος

 • Εξισορροπεί το συγκινησιακό και το νοητικό σώμα.
 • Κάνει καλό στην υπερδραστηριότητα.

 

Μαλαχίτης

 • Ευημερία. Ενισχύει τις θεραπευτικές ιδιότητες.
 • Φέρνει συναισθηματική υπευθυνότητα και ισορροπία.
 • Δρα ευεργετικά σε ανθρώπους με ευαίσθητο στομάχι και προβλήματα πέψης.
 • Βοηθά στην καταπολέμηση γυναικολογικών παθήσεων, προβλημάτων του αναπνευστικού, των νεφρών, της όρασης, του ανοσοποιητικού συστήματος και του κυκλοφοριακού.
 • Κατευνάζει πόνους των οστών και των μυών.

 

Μαργαριτάρι

 • Σχετίζεται με τη διακονία. Σοφία μέσω εμπειριών.
 • Φέρνει σχέσεις δεσμών και αγάπης.
 • Κατά της μελαγχολίας.
 • Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Βελτιώνει την γενική κατάσταση του οργανισμού.

 

Μάτι της Τίγρης

 • Βοηθά την λειτουργία της πέψης και συμβάλει στην καταπολέμηση του έλκους.
 • Βελτιώνει την όραση.

 

Μαύρος Οψιδιανός

 • Αφυπνίζει τις τελματωμένες δυνατότητες, προστατεύει τους καλόκαρδους και ευγενικούς ανθρώπους από τυχόν κακομεταχείριση.
 • Βελτιώνει την όραση και βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης και των εντέρων.

 

Νεφρίτης

 • Βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών, της καρδιάς, του νευρικού συστήματος, της σπλήνας και του ήπατος.
 • Στην αρχαιότητα, τον χρησιμοποιούσαν για θεραπεία στις πέτρες των νεφρών.

 

Όνυχας

 • Πέτρα του διαχωρισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να διακοπεί ή να τερματιστεί μια ενοχλητική σχέση.

 

Οπάλιος

 • Προφητεία. Καλό για τη συγκέντρωση.
 • Βοηθά στην έκφραση πνευματικών μηνυμάτων από οντότητες και στη διδασκαλία αληθειών.
 • Ψυχικά ταξίδια. Αγκυροβόλι ελπίδας.
 • Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Προστατεύει από φλεγμονές.

 

Οπάλιος της Φωτιάς

 • Γειώνει, εξισορροπεί και μεταμορφώνει κάποιον, προσφέροντας αρμονία.

 

Περίδοτο

 • Βοηθά στο άνοιγμα της εσωτερικής όρασης προς τα πνευματικά βασίλεια.
 • Αναπτύσσει την εσωτερική όραση και την ικανότητα να βλέπει στο μέλλον.
 • Εξουδετερώνει τα αρνητικά συναισθήματα.

 

Πυρίτης

 • Βοηθά στην καλή λειτουργία του κυκλοφοριακού, της όρασης, του εγκεφάλου και των ορμονών.
 • Διευκολύνει την σωστή κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα και τους πνεύμονες.
 • Καταπολεμά προβλήματα της πέψης και γενικότερα του στομάχου.

 

Ροδοχρωσίτης

 • Λίθος πρώτων βοηθειών.
 • Συγκρατεί τα ενεργειακά πεδία με τη βοήθεια του βασιλείου των Ντέβα.
 • Εμπνέει συγχώρεση και θεραπεύει τα συναισθήματα.
 • Ελκύει την αγάπη στην ζωή μας.

 

Ρουμπίνι

 • Πνευματική σοφία.
 • Νοητική συγκέντρωση.
 • Εμπιστοσύνη.
 • Πέτρα της ζωής και της ενέργειας.
 • Καταπολεμά τις φλεγμονές και τα συμπτώματα που προκαλούν άσθμα.
 • Προστατεύει την καρδιά.
 • Αυξάνει την ενεργητικότητα.
 • Καθαρίζει το αίμα.
 • Βοηθά σε περιπτώσεις υπερκόπωσης.

 

Σελενίτης

 • Καθαρότητα του νου.
 • Ενεργοποιεί την πνευματική ενόραση.

 

Σελεστίνης

 • Επικοινωνία με κοσμικές οντότητες και όντα του φωτός.

 

Σιδηροπυρίτης

 • Καταπραΰνει το άγχος, την κατάθλιψη, την απογοήτευση και τις ψεύτικες ελπίδες.
 • Ενδυναμώνει το αστρικό σώμα.

 

Σμαράγδι

 • , θεραπεία, επιτυχία στις εργασίες.
 • Φέρνει προγνωστική ικανότητα.
 • Αντιπυρετικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.
 • Βοηθάει στο σταμάτημα της αιμορραγίας.
 • Συνίσταται σε όσους έχουν πέτρα στα νεφρά.
 • Είναι αντισηπτικός και αποτελεσματικός κατά των ασθενειών των ματιών και των εντέρων.

 

Σοδάλιθος

 • Θάρρος και αντοχή.
 • Αποφορτίζει το υποσυνείδητο από φόβους και ενοχές.
 • Συναισθηματική ισορροπία.

 

Σουγκιλίτης

 • Κατανόηση του θεϊκού σκοπού.
 • Επαυξάνει την ικανότητα για επίδειξη αλτρουισμού.
 • Οράματα και γενικότερη κατανόηση.

 

Σφαλερίτης

 • Γειώνει τους εργάτες του φωτός, οι οποίοι επικοινωνούν με κοσμικές οντότητες.

 

Τυρκουάζ

 • Ενδυναμώνει και αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα.
 • Προστατεύει τα νεφρά από τις μολύνσεις.
 • Βοηθά στην αντιμετώπιση αιμορραγιών.
 • Χαρίζει ηρεμία και θετική σκέψη.
 • Είναι αποτελεσματικός εναντίων ασθενειών και πόνων των οστών.
 • Βοηθά στην καλή υγεία και λειτουργία του κυκλοφοριακού, των πνευμόνων και του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Τοπάζι

 • Ανακουφίζει ρευματικούς πόνους.
 • Συνίσταται για να συμβάλει στην καταπολέμηση ορμονικών διαταραχών, συναισθηματικών εξάρσεων/κυκλοθυμίες, αϋπνία και προβλήματα με το νευρικό σύστημα και το κυκλοφοριακό.
 • Βοηθά στην καλή όραση.
 • Φοριέται στο αριστερό χέρι.

 

Τουρμαλίνης

 • Ο πράσινος Τουρμαλίνης, βοηθά στην καλή υγεία και λειτουργία του νευρικού συστήματος, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού.

 

Μαύρος Τουρμαλίνης

 • Κατευνάζει το άγχος και το στρες.
 • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Μπλε Τουρμαλίνης

 • Συμβάλει στην καλή λειτουργία και υγεία των πνευμόνων και του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Φάντομς

 • Ξεκλειδώνει και ανοίγει τις πύλες των ιερών χώρων της ψυχής.
 • Κλειδοκράτορες των ανωτέρων διαστάσεων και των εσωτερικών πεδίων.

 

Μπλε & Γκρίζα Φάντομς

 • Ευθυγραμμίζουν όλα τα επίπεδα του σώματος.
 • Προστατεύουν από τις ακτινοβολίες.

 

Ροζ Φάντομς

 • Αναπτύσσουν αρμονία και συναισθηματική ισορροπία.
 • Βοηθούν στην εμπειρία μυστηκιοτικών εμπειριών.

 

Πράσινα Φάντομ

 • Καθαρίζουν και ανανεώνουν όλα τα επίπεδα.
 • Προωθούν τη συναισθηματική ηρεμία.

 

Φεγγαρόπετρα

 • Ηρεμία. Καλό για το διαλογισμό.
 • Πνευματική καθοδήγηση και προστασία στα ταξίδια.
 • Προφητεία. Φέρνει ευχάριστες εμπειρίες στους ευαίσθητους.
 • Κατευνάζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου, τους πόνους περιόδου, καθυστερεί την φυσική φθορά του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών.

 

Φθορίτης

 • Γειώνει.
 • Κρατά και διοχετεύει την επιπλέον ενέργεια για μια ανώτερη ικανότητα.
 • Ενδυναμώνει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται κανείς ανώτερα επίπεδα σκέψης. Μειώνει το άγχος και την υπερκινητική συμπεριφορά.
 • Βοηθά στην αντιμετώπιση πόνων από ρευματισμούς, αρθρίτιδα και πόνους στην σπονδυλική στήλη.
 • Βοηθά στην καλή υγεία των δοντιών και των οστών.
 • Το χρώμα του λίθου διευρύνει το πεδίο δράσης του. Έτσι έχουμε:
  • Πορτοκαλί: Βελτιώνει τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων.
  • Πράσινο: Αναζωογονεί και τονώνει το νευρικό σύστημα. Αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού. Σταθεροποιεί την καρδιακή λειτουργία. Συμβάλλει στη δημιουργία νέων κυττάρων.
  • Κίτρινο: Θετικό χρώμα που βελτιώνει τη διάθεση και επιδρά θετικά καις την πέψη.
  • Γαλάζιο: Αυτό το χρώμα επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Στον λίθο, ηρεμεί τους αποφασιστικούς, δραστήριους και δυναμικούς. Μειώνει τη μυϊκή ένταση και σταθεροποιεί τον καρδιακό ρυθμό. Προκαλεί όμως στρες και άγχος στους μελαγχολικούς και αγχώδεις.
  • Μπλε: Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού. Ρυθμίζει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση.
  • Πράσινο-Μπλε: Χαρίζει ψυχική ηρεμία και γαλήνη.
  • Μαύρο-Μπλε-Πράσινο: Ελαττώνει την αναπνοή. Κατεβάζει την αρτηριακή πίεση.

 

Χαλκός

 • Βοηθά στην κατανόηση του εαυτού μας.
 • Φέρνει ισορροπία σ' όλα τα επίπεδα του εγώ.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρη ενίσχυση της σκέψης.

 

Χρυσόκολλα

 • Βοηθά στην απομάκρυνση προσωπικών φόβων και ενοχών.
 • Φέρνει την ικανότητα να διακρίνει κανείς καθαρότερα τα πράγματα. Βοηθά να λέει κανείς την αλήθεια.
 • Κατευνάζει πόνους του τοκετού, της αρθρίτιδας και των οστών.
 • Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού.
 • Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, των ασθενειών του στομάχου και της ακανόνιστης εμμηνόρροιας.

 

Χρυσόκολλα (πολύτιμη, πυριτική)

 • Πνευματικό κανάλι, τα ανώτερα βασίλεια.

 

Χρυσοπράσινο

 • Επαυξάνει τη διόραση για τα προσωπικά προβλήματα.
 • Βοηθά την ηρεμία.
 • Κατευνάζει πόνους της αρθρίτιδας.
 • Βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών των ματιών και ψυχικών ασθενειών.
 • Βοηθά στην γονιμότητα.
 • Στην αρχαιότητα το φορούσαν σαν φυλαχτό ενάντια στα αφροδίσια νοσήματα.

 

Χρώματα των λίθων

 • Λευκοί λίθοι: Καθαρίζουν το φυσικό, συγκινησιακό ή το αιθερικό σώμα.
 • Ροζ λίθοι: Αγάπη, αυτοσεβασμός, αναγνώριση της αξίας μας.
 • Κόκκινοι λίθοι: Ενέργεια, σεξ θάρρος.
 • Πορτοκαλί λίθοι: Ευδιαθεσία, απελευθέρωση από τις υπερβολικές ευθύνες.
 • Κίτρινοι λίθοι: Νοητική αφύπνιση. Νεύρα.
 • Πράσινοι λίθοι: Θεραπεία, αφθονία, εξισορροπούν τον αυτοέλεγχο.
 • Τυρκουάζ λίθοι: Αναλαμπές ενόρασης. Συναντήσεις από το παρελθόν.
 • Ανοιχτό μπλε: Επαυξάνουν την πνευματική αφύπνιση.
 • Σκούρο μπλε: Προστασία, δύναμη, ηρεμία εργασία στον αποκρυφισμό (Ίντιγκο).
 • Ιώδεις-βαθυκόκκινοι λίθοι: Μεταμόρφωση, ανύψωση της ψυχής.
 • Χρυσοί λίθοι: Σοφία, αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνουν την καρδιά.
 • Καφέ λίθοι: Πρακτικότητα, σταθερότητα.
 • Μαύροι λίθοι: Αφαιρετική σκέψη, προστασία, υλικός κόσμος.

 

Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, αλλά και όπως είναι γενικότερα αποδεκτό, οι κρύσταλλοι, εκτός από φορείς ενέργειας, αποτελούν και αποδέκτες της. Κατ' επέκταση, δέχονται διάφορες επιρροές με τη μορφή “πληροφοριών” οι οποίες αποτελούνται από σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα και γενικότερα ενέργειες που απορρέουν από την ψυχολογία, αλλά και τη συμπεριφορά μας. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ούτε υλική ούτε ενεργειακή υπόσταση (τουλάχιστον όχι με τη φυσική έννοια της ενέργειας, η οποία είναι μετρήσιμη), ωστόσο έχουν την τάση να προσκολλούνται πάνω στην ύλη και την ενέργεια του κρυστάλλου, προκαλώντας ποικίλες (αν και τις περισσότερες φορές ανεπαίσθητες) αλλαγές στις ιδιότητές του. Ανάλογα με την “ποιότητα” της πληροφορίας που δέχεται ο κρύσταλλος, μπορεί ακόμα και να υποστεί αλλαγές στο χρώμα του, στην επιφάνειά του, στη διαμπερότητα ή και στη “συμπεριφορά” του, κατά τη χρήση του σε θεραπευτικές συνεδρίες ή άλλες πρακτικές. Η συμπεριφορά είναι και ένας από τους τρόπους με τους οποίους γίνεται αντιληπτή η αλλαγή που προκαλούν στον κρύσταλλο οι πληροφορίες που έχουν προσκολληθεί σ' αυτόν. Βέβαια, ο πιο απλός και πιο άμεσος τρόπος είναι να αφουγκραστούμε την αίσθηση που μας βγάζει ο κρύσταλλος, που μπορεί να είναι από μια σκέψη που θα μας περάσει από το μυαλό μέχρι ένα συναίσθημα που θα μας κατακλύσει.

Πάρτε για παράδειγμα ένα βιβλίο που διαβάζετε. Φαινομενικά δεν είναι παρά λευκά χαρτιά με κάτι μουντζούρες πάνω που ονομάζουμε γράμματα. Η σειρά όμως με την οποία έχουν τοποθετηθεί τα γράμματα πάνω στα φύλλα με το χαρτί, σχηματίζουν λέξεις και φράσεις, που μπορούν κατά την ανάγνωσή τους να μας προκαλέσουν ποικίλλα συναισθήματα, από χαρά μέχρι λύπη, από συναισθήματα αγάπης μέχρι μίσος. Ομοίως μπορούμε να προσεγγίσουμε και την αλληλεπίδραση που έχουμε με τους κρυστάλλους…

Πολλές φορές, οι πληροφορίες μπορούν να γίνουν αισθητές στον κρύσταλλο εξ' αιτίας κάποιων αλλαγών (πέραν των προαναφερόμενων) που αισθανόμαστε σε αυτούς χωρίς να είναι ορατές, από μια μικρή διαφοροποίηση στην αίσθηση που μας αφήνει όταν τον αγγίζουμε, μέχρι την αίσθηση ενός μεγαλύτερου βάρους στον κρύσταλλο (π.χ. σε περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούμε κάποιον κρύσταλλο σε ένα περιδέραιο).

Αν και θα πρέπει να έχει γίνει κατανοητό μέχρι εδώ, να σημειώσουμε πως δεν είναι όλες οι πληροφορίες “κακές”, αντίθετα μπορεί μερικές να είναι αρκετά καλές και χρήσιμες. Για παράδειγμα, όταν κάποιος φορτίζει με αγάπη ή προστασία έναν κρύσταλλο για να μας τον κάνει δώρο, ο κρύσταλλος υιοθετεί αυτή την ποιότητα η οποία μας συντροφεύει, παράλληλα με τις αντίστοιχες ποιότητες που βρίσκονται “εμφυτευμένες” στον κρύσταλλο. Οι τελευταίες αποτελούν και τα χαρακτηριστικά του κρυστάλλου, τις ιδιότητες που του έχουν δοθεί κατά τη δημιουργία του και που δεν σβήνονται με τον καθαρισμό.

Σκοπιμότητα καθαρισμού κρυστάλλων και ορυκτών

Παραπάνω αναφέραμε τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζονται οι κρύσταλλοι, είτε τους χρησιμοποιούμε είτε όχι. Αλλαγές στο χρώμα και τη διαμπερότητα μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και όταν ο κρύσταλλος είναι εκτεθειμένος σε σκόνη, υγρασία ή άλλες συνθήκες που μπορεί να αλλοιώσουν την όψη του ή την αίσθηση που αφήνει στο χέρι μας. Μια σημαντική παρατήρηση εδώ, που συχνά αποτελεί αφετηρία παρανοήσεων, είναι η λειτουργικότητα του κρυστάλλου έπειτα από κάποια ενδεχόμενη αλλαγή που μπορεί να παρατηρήσουμε σε αυτόν (όπως οι προαναφερόμενες). Αντικειμενικά, η λειτουργικότητα και η θεραπευτική ικανότητα ενός κρυστάλλου δεν παύει να ισχύει αν μεταβληθεί η λαμπερότητα ή το χρώμα του. Ωστόσο, η δική μας προσέγγιση απέναντι σε αυτόν τον κρύσταλλο σε μια τέτοια περίπτωση ίσως τον επηρεάσει περισσότερο. Συχνά οι άνθρωποι αντιδρούν με λύπη απέναντι σε αυτή την αλλαγή, σταδιακά σταματούν να τον προσεγγίζουν με τον ενθουσιασμό και το σεβασμό που τους διακατείχε μέχρι πρότινος, ενώ τείνουν να τον χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο στην καθημερινή τους ζωή. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η αλλαγή στην ψυχολογία τους επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργικότητα του κρυστάλλου/ορυκτού. Μέσα από αυτό το γεγονός όμως, διαφαίνεται τελικά και ένας επιπλέον λόγος, πιο πολύ ψυχολογικός παρά πρακτικός, για τον οποίο κρίνεται σκόπιμος ο καθαρισμός των κρυστάλλων και, μέσω αυτού, η ανανέωση της σχέσης μας με αυτούς.

Θα πρέπει βέβαια κάπου εδώ, να τονίσουμε και την πρακτική σημασία του καθαρισμού. Ιδίως για κρυστάλλους που μόλις αποκτήθηκαν ή που χρησιμοποιούνται για μασάζ σε συνδυασμό με κρέμες σώματος ή έλαια, είναι σημαντικό να καθαρίζονται τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για λόγους υγιεινής. Κάποιες βασικές τεχνικές για τον καθαρισμό κρυστάλλων (που βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι δεν απευθύνονται όλες σε όλους τους κρυστάλλους, μιας και ο καθένας διαφοροποιείται από τους άλλους όσον αφορά τη χημική σύστασή του), δίνονται παρακάτω.

Καθαρισμός κρυστάλλων και ορυκτών

Ο καθαρισμός των κρυστάλλων αποτελεί ένα ζήτημα για το οποίο συναντάμε πολλών ειδών πληροφορίες και απόψεις, συχνά ημιτελείς ή και σε κάποιες περιπτώσεις αντικρουόμενες μεταξύ τους. Κάποιοι διαφωνούν ως προς το πότε και πού είναι πιο αποδοτικό να εκθέτονται οι κρύσταλλοι, στον ήλιο ή στη σελήνη, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι μερικοί κρύσταλλοι δεν χρειάζονται καν καθαρισμό, άλλοι τους καθαρίζουν πολύ συχνά ή με πολλούς τρόπους “για να είναι σίγουροι” κτλ. Είναι λογικό λοιπόν να προκαλείται μπέρδεμα όταν γινόμαστε αποδέκτες πολλών αποσπασματικών ή και αντιφατικών πληροφοριών.

Ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η σύγχυση, είναι το γεγονός ότι, όπως σε πολλά εξειδικευμένα θέματα, η πραγματική και ουσιαστική γνώση έρχεται μέσα από την τριβή με το εκάστοτε αντικείμενο, μέσα από την ενασχόληση και την επαφή μας με τους κρυστάλλους. Είναι λογικό ότι οι εμπειρίες που αποκομίζουμε από την πρακτική και τους πειραματισμούς μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άποψη που θα σχηματίσουμε γύρω από το θέμα, η οποία μάλιστα ίσως να μην παραμένει σταθερή στον άξονα του χρόνου.

Ως εκ τούτου, ακολουθούμε κάποιες “πρότυπες” και βασικές μεθόδους καθαρισμού, τις οποίες μπορούμε να εξελίξουμε ή και να τις παραλλάξουμε, αν μέσα από τις εμπειρίες μας με τους κρυστάλλους το κρίνουμε σκόπιμο. Οι ίδιοι οι κρύσταλλοι μπορούν να μας καθοδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αρκεί να μάθουμε να τους “ακούμε”.

Συχνά γίνεται λόγος για “μικρούς” και “μεγάλους” καθαρισμούς, ως ένα είδος διαχωρισμού των διάφορων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κρυστάλλων και των ορυκτών. Φυσικά δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος διαχωρισμός, καθώς ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και τη δική του εμπειρία αυτές τις μεθόδους. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ένας “μεγάλος” καθαρισμός αφορά τον “βαθύ” καθαρισμό ενός κρυστάλλου σε ενεργειακό επίπεδο (με όρους πληροφορικής θα μπορούσαμε να το θέσουμε ως ένα “reset” στον κρύσταλλο), ενώ ο μικρός καθαρισμός συνίσταται περισσότερο στην αποφόρτιση και την ανανέωση της ενέργειας ενός κρυστάλλου.

Για να γίνει πιο κατανοητό, ας πούμε πως ένας “μεγάλος” καθαρισμός πρέπει να γίνεται όταν αγοράζουμε έναν κρύσταλλο ή γενικότερα όταν τον χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά, ενώ ένας “μικρός” καθαρισμός αρκεί για κάποιον κρύσταλλο που φορούσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν τον βγάζουμε για να πάμε για ύπνο ή για κάποιον κρύσταλλο που χρησιμοποιήσαμε σε κάποια θεραπευτική συνεδρία.

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι “μεγάλου” καθαρισμού είναι η εναπόθεση των κρυστάλλων σε κάποιο γυάλινο μπωλ με νερό και αλάτι και η εναπόθεσή τους στο φως του ήλιου. Συνήθως ακολουθούνται και οι δύο μέθοδοι διαδοχικά.

Στην πρώτη περίπτωση τοποθετούμε τον κρύσταλλο ή τους κρυστάλλους (δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα, μπορούμε να καθαρίσουμε παράλληλα όσους κρυστάλλους θέλουμε) μέσα σε ένα μπωλ με αλατόνερο. Κάποιοι προτιμούν το θαλασσινό νερό, άλλοι προτιμούν το νερό της βρύσης με θαλασσινό αλάτι και κάποιοι άλλοι τοποθετούν χοντρό ορυκτό αλάτι μέσα στο μπωλ, το οποίο σταδιακά διαλύεται στο νερό. Ό,τι και να επιλέξει ο καθένας, λειτουργεί. Κάποιοι βέβαια μπορεί να αποφεύγουν το θαλασσινό νερό λόγω της μόλυνσης στη θάλασσα, κάποιοι άλλοι μπορεί να λένε ότι το ορυκτό αλάτι δεν είναι τόσο καλό όσο το θαλασσινό και άλλοι μπορεί να έχουν την αντίθετη άποψη, αλλά η ουσία είναι πως όλοι οι τρόποι μπορεί να είναι εξίσου λειτουργικοί. Έτσι κι αλλιώς, οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας είναι πολλοί, από το βαθμό εμπειρίας μας μέχρι την ποιότητα της θάλασσας που βρίσκεται πιο κοντά μας (για κάποιον που μένει κοντά στον Θερμαϊκό κόλπο για παράδειγμα, είναι λογικό να προτιμήσει το ορυκτό αλάτι ή το θαλασσινό αλάτι του εμπορίου με νερό της βρύσης).

Αφήνουμε τους κρυστάλλους για μερικές ώρες μέσα στο αλατόνερο (το πολύ μια ημέρα), μέχρι να αισθανθούμε πως έχουν καθαρίσει. Καλό είναι το γυάλινο μπωλ που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι στρογγυλό και να μην έχει σχέδια πάνω του (το νερό τείνει να αφομοιώνει τους αρχετυπικούς συμβολισμούς αυτών των σχεδίων). Στη συνέχεια, τους ξεπλένουμε και τους τοποθετούμε στον ήλιο κατά τις ώρες που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του (μεσημέρι) και για όσο αισθανόμαστε ότι χρειάζεται (το πολύ τρεις μέρες).

Είναι λογικό ότι δεν χρειάζονται όλοι οι κρύσταλλοι τον ίδιο χρόνο για να καθαρίσουν, αλλά αυτή η παρατήρηση εξαρτάται και από την ικανότητά μας να διακρίνουμε πότε έχει καθαρίσει ένας κρύσταλλος, ικανότητα που φυσικά αναπτύσσεται με τον καιρό και σε συνδυασμό με το πόσο ασχολούμαστε (και πόσο ανοιχτοί είμαστε όταν ασχολούμαστε) με τους κρυστάλλους.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι ότι μερικοί κρύσταλλοι ή ορυκτά όπως ο Σελενίτης, το τυρκουάζ, το κεχριμπάρι, ο μαλαχίτης (και ο αζουρομαλαχίτης), το μαργαριτάρι κ.α., καταστρέφονται όταν μπαίνουν στο νερό, λόγω της χημικής τους σύστασης. Αυτούς τους κρυστάλλους συνήθως τους καθαρίζουμε με σκέτο αλάτι, με το οποίο τους καλύπτουμε εντελώς. Μια άλλη μέθοδος είναι να τους τοποθετήσουμε σε ένα μικρό, άδειο μπωλ το οποίο με τη σειρά του το βάζουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπωλ με αλατόνερο, έτσι ώστε οι κρύσταλλοι να περικλείονται από αλατόνερο, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν στεγνοί.

Άλλοι κρύσταλλοι όπως ο αμέθυστος, ο φθορίτης, ο ροζ χαλαζίας κ.α. δεν επιδέχονται μεγάλης έκθεσης στον ήλιο διότι αλλοιώνεται το χρώμα τους και η λαμπερότητά τους (ωστόσο δεν χαλάνε). Κάποια άλλα ορυκτά όπως ο αστροφιλήτης, δεν ανέχονται το αλάτι. Όπως και να ‘χει, οι παραπάνω μέθοδοι μαζί με τις παραλλαγές τους, καλύπτουν όλο το φάσμα των κρυστάλλων όσον αφορά τον καθαρισμό τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να δρούμε συνειδητά ως προς αυτό που κάνουμε, να σεβόμαστε τους κρυστάλλους όπως θα σεβόμασταν κάθε ζωντανό οργανισμό και να θέτουμε τη βούλησή μας στην κατεύθυνση του σκοπού για τον οποίον εργαζόμαστε.

Άλλη μια καλή μέθοδος που χρησιμοποιείται τόσο για “μεγάλους” όσο και για “μικρούς” καθαρισμούς και ενδείκνυται για όλους τους κρυστάλλους, είναι η χρήση εξαγνιστικών βοτάνων ως θυμιάματα, με τα οποία “λιβανίζουμε” τους κρυστάλλους ή τα ορυκτά μας.

Αποφόρτιση και ανανέωση ενέργειας κρυστάλλων και ορυκτών

Έχοντας αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά “αποθηκεύουν” συνεχώς πληροφορίες, διαπιστώνουμε την ανάγκη της περιστασιακής αποφόρτισης και της ανανέωσης της ενέργειας των κρυστάλλων (κάτι που παραπάνω αναφέρουμε και ως “μικρό” καθαρισμό). Αυτή η αποφόρτιση μπορεί να γίνεται πριν την πρώτη χρήση του, μετά από κάθε χρήση του και γενικότερα όποτε αισθάνεστε ότι χρειάζεται.

Ο πιο απλός τρόπος αποφόρτισης είναι να κρατήσετε τον κρύσταλλο για ένα λεπτό περίπου (ή και παραπάνω) κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό, τρίβοντας απαλά με το δάχτυλό σας την επιφάνειά του. Κατά τη διάρκεια της αποφόρτισης καλό είναι να εκπνέετε βαθιά, ώστε να μην επηρεαστεί η δική σας ενέργεια από την αποφόρτιση του κρυστάλλου.

Να θυμάστε όμως: ορισμένοι κρύσταλλοι ή ορυκτά, όπως το τυρκουάζ, το κεχριμπάρι κ.α., απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με το νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθείτε άλλες μεθόδους καθαρισμού και αποφόρτισης.

Ένας άλλος τρόπος αποφόρτισης και ανανέωσης της ενέργειας των κρυστάλλων, ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται πολύ συχνά ή και σε καθημερινή βάση με αυτούς και χρειάζονται έναν άμεσο τρόπο αποφόρτισης, είναι ο ψεκασμός τους με ένα μείγμα βιολογικών αιθέριων ελαίων “βάσης” (όπως το δενδρολίβανο, ο άρκευθος κ.α.), που βέβαια πρέπει να συνδυάζονται σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες για λόγους ισορροπίας.

Επίσης, μπορείτε στο μέρος που αποθηκεύετε τους κρυστάλλους, όταν δεν τους χρησιμοποιείτε, να έχετε διάφορα αποξηραμένα ή και φρέσκα βότανα όπως φασκόμηλο, λεβάντα, δενδρολίβανο, καλαμπόκι κ.α. για να διατηρούνται σε καλή ενεργειακή κατάσταση.

Κρύσταλλοι & Τσάκρα

1ο τσάκρα- Ρίζα/Βάση/Μουλαντάρα

Χρώμα του το κόκκινο και θέση του η βάση της σπονδυλικής στήλης. Επιδρά στο περίνεο, πρωκτό, κόκαλα, ορθό και παχύ έντερο. Συνδέεται με την επιβίωση, την ασφάλεια, την γείωση και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Όταν υπερλειτουργεί παρατηρείται τάση παχυσαρκίας και απληστίας. Όταν υπολειτουργεί δημιουργούνται αισθήματα φόβου, ανησυχίας, ανασφάλειας. Οι αιμορροΐδες και η κολίτιδα σχετίζονται με το 1ο τσάκρα. Το τρέξιμο, το περπάτημα, η γιόγκα, η κολύμβηση είναι οι καταλληλότερες ασκήσεις εξισορρόπησης.

Χρώμα: Κόκκινο, μαύρο.
Κρύσταλλοι: Ρουμπίνι, σκούροι κόκκινοι κρύσταλλοι.

2ο τσάκρα- Χάρα/Ιερό Οστούν/Σβαντιστάνα

Χρώμα του το πορτοκαλί και θέση του το υπογάστριο και τα γεννητικά όργανα. Διόγκωση του προστάτη, κυστίτιδες, κολπίτιδες, πόνος στο κατώτερο μέρος της πλάτης σχετίζονται με το 2ο τσάκρα. Συνδέεται με τον αισθησιασμό, τα συναισθήματα, την αναπαραγωγή, ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή. Όταν υπερλειτουργεί, παρατηρείται σεξουαλική εξάρτηση, εμμονές, ψυχαναγκασμοί, αγενή συμπεριφορά. Όταν υπολειτουργεί, παρατηρείται σεξουαλική ψυχρότητα.

Κρύσταλλοι: Καρνεόλη, ασβεστίτη, οπαλίτη, τοπάζι.

3ο τσάκρα- Ηλιακό Πλέγμα/Μανιπούρα

Το κίτρινο είναι το χρώμα του και το ηλιακό πλέγμα η θέση του. Αφαλός, κοιλιά και λεπτό έντερο, τα όργανα που επιδρά. Δυσπεψία, έλκος, αίσθημα κόπωσης, ηπατική δυσλειτουργία, προβλήματα στα επινεφρίδια, στο πάγκρεας και στα νεφρά σχετίζονται με το 3ο τσάκρα. Δύναμη, ζωντάνια, θέληση, ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση, την επιβεβαίωση, δυναμισμός και αίσθημα ισότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όταν το 3ο τσάκρα βρίσκεται σε ισορροπία. Αυταρχισμός, επιθετικότητα, αλαζονεία και έπαρση παρατηρείται όταν υπερλειτουργεί. Όταν υπολειτουργεί, τότε παρατηρείται παθητικότητα και αβεβαιότητα. Τεχνικές που μειώνουν το στρες και οι βαθιές αναπνοές θεωρούνται κατάλληλες ασκήσεις εξισορρόπησης.

Χρώμα: Κίτρινο.
Κρύσταλλοι: Μάτι της Τίγρης, Ασβεστίτης κίτρινος.

4ο τσάκρα- Καρδιά/Αναχάτα

Χρώμα του το πράσινο και θέση του το κέντρο του θώρακα, με όργανα την καρδιά και τους πνεύμονες. Άσθμα και καρδιακά προβλήματα συνδέονται με το 4ο τσάκρα. Ανιδιοτελή αγάπη, συμπόνια, προσφορά, γενναιοδωρία τα χαρακτηριστικά του. Σε καταστάσεις υπερλειτουργείας το άτομο γίνεται ευσυγκίνητο, καταπιεστικό και αρχίζει να εξαρτιέται από άλλους. Όταν υπολειτουργεί, το άτομο γίνεται άπληστο, επιπόλαιο, αδιάφορο, τσιγκούνης. Οι αναπνοές και οι τεχνικές της γιόγκα ανοίγουν το τσάκρα της καρδιάς και φέρνουν ισορροπία.

Χρώμα: Ροζ.
Κρύσταλλοι: Χαλαζίας, Μαλαχίτης, Νεφρίτης, Αχάτης πράσινος.

5ο τσάκρα- Λαιμός/Βισούντι

Χρώμα του το φωτεινό μπλε και θέση του η βάση του λαιμού, καρωτίδα. Όργανα που συνδέεται είναι ο λαιμός, λάρυγγας, θυρεοειδής, αυχένας και αμυγδαλές. Η επικοινωνία, η δημιουργικότητα, η αισιοδοξία, η έμπνευση, ο αυθορμητισμός συνδέονται με το 5ο τσάκρα όταν βρίσκεται σε ισορροπία. Όταν υπερλειτουργεί, παρατηρείται φλυαρία και κουτσομπολιό. Όταν υπολειτουργεί, προκαλεί αντικοινωνικότητα, καχυποψία, ανειλικρίνεια, συστολή. Το τραγούδι είναι μία καλή τεχνική εξισορρόπησης.

Χρώμα: Μπλε.
Κρύσταλλοι: Τυρκουάζ, Σοδαλίτης, Αμαζόνιος.

6ο τσάκρα- Τρίτο Μάτι/Μέτωπο/Άτζνα

Το λουλακί είναι το χρώμα του και βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια. Όργανά του τα μάτια και η επίφυση. Ιγμορίτιδα, ημικρανίες, προβλήματα όρασης προκαλούνται σε καταστάσεις ανισορροπίας. Σε κατάσταση όμως ισορροπίας, συνδέεται με τη διορατικότητα, την διαίσθηση, την αντικειμενικότητα, τη φαντασία, τη σοφία, τη διαύγεια και την αντίληψη. Όταν υπερλειτουργεί, προκαλεί ψευδαισθήσεις, εμμονές, εφιάλτες και παραισθήσεις. Όταν υπολειτουργεί, έχουμε νωθρότητα και επιπολαιότητα. , η άσκηση εξισορρόπησης

Χρώμα: Λουλακί.
Κρύσταλλοι: Κυανός Σοδαλίτης, Ζαφείρι, Αζουρίτης.

7ο τσάκρα- Κορώνα/Στέμμα/Σαχασράρα

Βιολετί το χρώμα του και η κορυφή του κεφαλιού η θέση του. Νευρικές και ψυχικές διαταραχές είναι τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το 7ο τσάκρα μιας και συνδέεται με τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Όταν υπερλειτουργεί, παρατηρείται σύγχυση και εξάρτηση σε μεταφυσικά φαινόμενα. Όταν υπολειτουργεί, τότε υπερτερεί η λογική και παρατηρείται ξεροκεφαλιά. Σε καταστάσεις όμως ισορροπίας τότε το άτομο αποκτά φώτιση, ελεύθερη βούληση, ενισχύεται η αντίληψη του και οδηγείται στην αυτοπραγμάτωση.

Χρώμα: Μωβ-Βιολετί.
Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Αγγελίτης, Αποφυλλίτης.

Κρύσταλλοι και Ζώδια

Κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται σοβαρά με το ζώδιό τους και τις πλανητικές επιρροές και κάποιοι άλλοι απλά το διασκεδάζουν. Είτε ανήκετε στην μία κατηγορία είτε στην άλλη, μπορείτε να διαλέξετε και να φέρετε πάνω σας, κρυστάλλους και πέτρες που είναι αρμονικοί με την ημερομηνία γέννησής σας.

Ο καθορισμός του κρυστάλλου του κάθε ζωδίου εξαρτάται από τη θέση των πλανητών, το μήνα του ζωδίου, τον κυβερνόντα πλανήτη, την ημερομηνία γέννησης και από τις δονήσεις του κρυστάλλου σε σχέση με τα γενικά χαρακτηριστικά. Κάποιοι κρύσταλλοι ενισχύουν τις καλές ποιότητες του ατόμου, ενώ κάποιοι άλλοι κρύσταλλοι βοηθούν στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιρροών κάποιων πλανητών.

Κατά την επικρατέστερη άποψη των ερευνητών, η παράδοση της σύνδεσης των διάφορων λίθων με τους μήνες, τις εποχές και τα ζώδια, ξεκίνησε από την εποχή του Μωυσή, που όρισε ο θώρακας του Αρχιερέα να στολίζεται με 12 χρώματα (που συμβολίζουν τις 12 φυλές του Ισραήλ) και 12 λίθους που καθένας σχετίζεται με το αντίστοιχο χρώμα. Το 12 είναι, όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, ένας αριθμός που συνδέεται με πολλές έννοιες, συμβολισμούς και φιλοσοφίες σε όλο τον κόσμο. 12 μήνες του χρόνου, 12 ζώδια, 12 Ολύμπιοι , 12 Απόστολοι κλπ… Έτσι, πολύ σύντομα έγινε η αντιστοίχηση των εκάστοτε 12 με 12 λίθους.

Όταν συνδέθηκαν οι λίθοι με τους 12 μήνες και τα 12 ζώδια, γεννήθηκε η παράδοση να φορούν οι άνθρωποι φυλαχτά με τους λίθους που αντιστοιχούσαν στο ζώδιό τους ή και τον μήνα γέννησής τους.
Εάν θέλετε να φτιάξετε φυλαχτό με λίθο, είναι καλύτερα να επιλέξετε αυτόν που αφ' ενός σας ταιριάζει καλύτερα κι αφ' ετέρου που οι ιδιότητές του και συμβολισμός του ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Οι Λίθοι των Ζωδίων

Κριός: Αιματόπετρα. Επίσης οι: Κοράλλι, Γρανάτης, Ρουμπίνι.
Για φυλαχτά προτιμάται η Αιματόπετρα ή ο Ίαπις ή το Τοπάζι.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με το Οπάλιο.

Ταύρος: Ζαφείρι. Επίσης οι: Περίδοτο, Ήλεκτρον, Νεφρίτης, Λαζουρίτης (lapis lazuli), Σμαράγδι, Χαλαζίας.
Για φυλαχτά προτιμάται το Ζαφείρι ή το Διαμάντι ή ο Γρανάτης.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με το Ζαφείρι.

Δίδυμοι: Αχάτης. Επίσης οι: Μαργαριτάρι, Χρυσοπράσιο, Χρυσόλιθος.
Για φυλαχτά προτιμάται ο Αχάτης ή το Σμαράγδι.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με τον Αμέθυστο.

Καρκίνος: Φεγγαρόπετρα. Επίσης οι: Βήρυλλος, Μαργαριτάρι, Ζαφείρι, Ρουμπίνι, Γρανάτης.
Για φυλαχτά προτιμάται το Σμαράγδι ή το Ζαφείρι ή ο Αχάτης ή το Σάρδιο.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με την Φεγγαρόπετρα.

Λέων: Όνυχας. Επίσης οι: Ήλεκτρον, Διαμάντι, Τοπάζι, Τουρμαλίνη, Σαρδόνυχας, Ρουμπίνι, Γρανάτης.
Για φυλαχτά προτιμάται ο Όνυχας ή το Διαμάντι ή το Ήλεκτρον.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με το Διαμάντι.

Παρθένος: Καρνεόλιο. Επίσης οι: Αχάτης, Περίδοτο, Ζαφείρι, Ακουαμαρίν, Ίασπις, Μπλε Τοπάζι.
Για φυλαχτά προτιμάται το Καρνεόλιο ή το Ζιρκόνιο ή ο Σαρδόνυχας.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με τον Αχάτη.

Ζυγός: Περίδοτο. Επίσης οι: Χρυσοπράσιο, Ακουαμαρίν, Τουρμαλίνη, Οπάλιο, Μπλε Τοπάζι, Τιρκουάζ.
Για φυλαχτά προτιμάται ο Αχάτης ή το Οπάλιο ή ο Σαρδόνυχας.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με τον Ίασπι.

Σκορπιός: Βήρυλλος. Επίσης οι: Τουρμαλίνη, Οπάλιο, Ζαφείρι, Ακουαμαρίν, Τοπάζι, Καπνώδης Χαλαζίας.
Για φυλαχτά, προτιμάται ο Βήρυλλος ή ο Αμέθυστος.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με το Μαργαριτάρι.

Τοξότης: Τοπάζι. Επίσης οι: Αμέθυστος, Ζαφείρι, Καπνώδης Χαλαζίας, Τυρκουάζ, Λαζουρίτης (lapis lazuli).
Για φυλαχτά, προτιμάται το Τοπάζι ή ο Βήρυλλος ή το Μαργαριτάρι
Στον Μυστικισμό συνδέεται με τον Όνυχα.

Αιγόκερως: Ρουμπίνι. Επίσης οι: Αιματίτης, Όνυχας, Γρανάτης, Τιρκουάζ.
Για φυλαχτά, προτιμάται το Ρουμπίνι ή ο Όνυχας.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με το Σμαράγδι.

Υδροχόος: Γρανάτης. Επίσης οι: Ακουαμαρίνης, Οπάλιο, Αμέθυστος.
Για φυλαχτά, προτιμάται ο Γρανάτης ή ο Ίαπις.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με την Αιματόπετρα.

Ιχθύς: Αμέθυστος. Επίσης οι: Αιματίτης.
Για φυλαχτά, προτιμάται ο Αμέθυστος ή το Ρουμπίνι.
Στον Μυστικισμό συνδέεται με τον Νεφρίτη.

 

γράφει ο Ravenspirit

Πηγή…

4.7 3 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x