Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα και ο δίσκος της Νέμπρα

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα και ο δίσκος της Νέμπρα

Μοιραστείτε το άρθρο:

Η τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα ήταν κατά πολύ ισχυρότερη απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα, πολλές φορές μεγαλύτερη εκείνης του ηφαιστείου Kρακατόα στον Nότιο Eιρηνικό το 1883, που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 36.000 ανθρώπους. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι πολιτισμικές επιπτώσεις της έκρηξης της Θήρας ήταν εξίσου σημαντικές, ίσως μάλιστα σημαντικότερες επηρεάζοντας όχι μόνο ολόκληρη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου αλλά και την Ευρώπη. Το ηφαίστειο της Θήρας δημιούργησε θανατηφόρο παλιρροϊκό κύμα και πυκνά νέφη ηφαιστειακής στάχτης, προκαλώντας κλιματολογικές αλλαγές.

Η πυκνή στάχτη και το φαινόμενο της θερμοκρασιακής μεταβολής που ακολούθησε -για 20 με 25 χρόνια ο ήλιος σκοτείνιασε ολόκληρη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και την κεντρική Ευρώπη μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία- επέφερε εξάπλωση νέφους που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή καταστρέφοντας τις καλλιέργειες λέει ο καθηγητής κ. François Bertemes του πανεπιστημίου Martin- Luther- (Halle-Wittenberg).

Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ο καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστήμιου της πόλεως Μπόχουμ Wolfhard Schlosser, απέδειξε ότι επρόκειτο για ημερολόγιο, και μάλιστα βασισμένο στις Πλειάδες, έτσι ώστε οι χωρικοί να ξέρουν πότε να σπείρουν και πότε να θερίσουν, όταν οι σοδιές τους λόγω των προαναφερθέντων καταστροφών χάθηκαν (έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα ) οι αγρότες έχασαν την πίστη τους στο ημερολόγιο, αυτό θάφτηκε μαζί με σπαθιά και εργαλεία (αφιερώθηκε σε θεούς;),παραμελήθηκε μέχρι το 1999 οπότε και βρέθηκε….


Η ανάρτηση αυτή στηρίζεται σε σχετικές έρευνες των πανεπιστημίων του Mainz και Halle.

Σχετικό θέμα: Ο δίσκος της Νέμπρα και οι Έλληνες

Πηγή…

close

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣT ΓΙΑ COVID-19

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου


Μοιραστείτε το άρθρο: