Η Ιταλία λέει ΟΧΙ. Εσύ;

Η Ιταλία λέει ΟΧΙ. Εσύ;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πάνω από 500 Ιταλοί πανεπιστημιακοί στηρίζουν το «ΟΧΙ», ενώ ιστορικά μνημεία της ς, από τον Πύργο της Πίζας, τη Γέφυρα του Ριάλτο της Βενετία και τις γέφυρες της Αιώνιας Πόλης, μετατρέπονται από τους ακτιβιστές σε προπύργια του «ΟΧΙ» για να δώσουν ένα ενωτικό μήνυμα στους δύο λαούς να μην υποκύψουν τη λιτότητα και τους εκβιασμούς.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι δίπλα στην Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο είχαν σαν συνέπεια να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για τις περίπου 100 εκδηλώσεις στήριξης του «ΟΧΙ» στην , γιατί πυροδότησαν ένα κύμα οργής ανάμεσα στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς και αριστερούς Ιταλούς από τη στιγμή που ο Ρέντσι υπερασπίστηκε τις αντιμεταρρυθμίσεις του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τώρα στην η εργασία είναι πιο ελαστική και από τη Γερμανία», για να λάβει τα εύσημα της Μέρκελ, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα και το σεβασμό των κανόνων!

Περισσότεροι από 500 πανεπιστημιακοί απεύθυναν κάλεσμα στον ελληνικό λαό για να ψηφίσει «ΟΧΙ» υπογραμμίζοντας τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού για τη δυτική κουλτούρα και το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί ιστορικά την κοιτίδα της Ευρώπης, γεγονός που δεν μπορεί να αλλάξει από τη βούληση των τεχνοκρατών της λιτότητας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Πάνω απόλα ο καθένας από εμάς συμμερίζεται μια βαθιά ανησυχία για τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες, όπως και μια βαθιά περιφρόνηση και θυμό για τον εκβιασμό που επιβλήθηκε από τους τεχνοκράτες της λιτότητας, που αποκάλυψαν τον πραγματικό στόχο της αγριότητάς τους: να επιβάλλουν ένα ενιαίο και αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους οι Ιταλοί πανεπιστημιακοί.

«Για αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε να μη στηρίξουμε τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη σελίδα της ιστορίας του. Συνειδητοποιούμε ότι το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, που εμείς ελπίζουμε να νικήσει το «ΟΧΙ», θα οδηγήσει σε ένα κλίμα σύγχυσης που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν για να κάνουν τους Έλληνες πολίτες να σκύψουν το κεφάλι. Ευχόμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει την επιλογή του με πλήρη αυτονομία και αξιοπρέπεια, ενώ η διεθνής αλληλεγγύη απέναντί του ενισχύεται συνεχώς. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος αγανακτεί και κινητοποιείται γιατί η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι μια διαφορετική Ευρώπη, ένας διαφορετικός κόσμος, είναι πραγματικά εφικτοί, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο ανάμεσα στη σκλαβιά της αγοράς ή τη βαρβαρότητα», συμπληρώνουν οι Πανεπιστημιακοί κλείνοντας το κάλεσμά τους υπέρ του «ΟΧΙ» με «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες σας» και τη φράση: «Ζήτω η Ελλάδα«.

Χιλιάδες ακτιβιστές πραγματοποίησαν χθες δεκάδες εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για τη στήριξη του «ΟΧΙ» και την ενημέρωση του ιταλικού λαού με αιχμή της εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε διεθνώς γνωστά ιστορικά μνημεία της χώρας.


Πίζα

OXI PISA

Ακτιβιστές εμφανίστηκαν με πανό και πλακάτ με το «ΟΧΙ» έξω από το Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, ενόψει της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη τη Παρασκευή.

Ρώμη

Ponte Garibaldi

Ακτιβιστές επίσης κρέμασαν πανό υπέρ του «ΟΧΙ» και κατά της λιτότητας στο Γέφυρα του Ριάλτο της Βενετίας, ενώ ένα μεγάλο «ΟΧΙ» έκανε την εμφάνισή του στη Γέφυρα Γκαριμπάλντι στο ιστορικό κέντρο Ρώμης, που θα φιλοξενήσει τη Παρασκευή λαμπαδηφορία και συγκέντρωση στήριξης του «ΟΧΙ».

Μιλάνο

OXI MIlano Syrtaki 2

Μιλανέζοι ακτιβιστές χόρεψαν μπροστά στο καθεδρικό ναός της ιταλικής συμπρωτεύουσας συρτάκι προετοιμάζοντας το κλίμα για τη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή στα λιμάνι των καναλιών του Μιλάνου.

Η δημοτική σύμβουλος του Μιλάνο Ανίτα Σόνεγκο με μια ελληνική σημαία στους ώμους διάβασε κάλεσμα στήριξης στον ελληνικό λαό, ενώ διανοούμενοι της πόλης, με επικεφαλής το Μόνι Οβάντια και το Βιτόριο Ανιολέτο κάλεσαν τη πόλη να στηρίξει την Ελλάδα και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και του «ΟΧΙ».

Βενετία

PXI Venezia Rialto

Το «ΟΧΙ» έφθασε και στην ιστορική Γέφυρα του Ριάλτο στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη κεντρική εκδήλωση της Παρασκευής. Στη περιφέρεια της Βενετίας έχουν προγραμματιστεί σχεδόν 20 εκδηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης τη Παρασκευής, ενώ σε 5 πόλεις σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος με απευθείας μεταδόσεις σε πλατείες.

Νάπολη

Στη Νάπολη οι εκδηλώσεις στήριξης του «ΟΧΙ» συνεχίστηκαν χθες με μεγάλη εκδήλωση – συζήτηση για την Ελλάδα στην πρώην ψυχιατρική φυλακή της πόλης, που έχει μετατραπεί τη τελευταία διετία σε πολυχώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων ακολουθώντας τις προκλήσεις των ελληνικών δομών αλληλεγγύης, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι εθελοντές και ακτιβιστές που τον λειτουργούν. Στη Νάπολη πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη μεγάλη συγκέντρωση, που συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα και ο δήμαρχος της πόλης ντε Ματζίστρις, που δήλωσε το δικό του «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς εναντίον της Ελλάδας.

Μπολόνια

OXI BOLOGNA 01

Στη Μπολόνια συνεχίστηκαν για δεύτερη εβδομάδα οι εκδηλώσεις υπέρ του «ΟΧΙ» με μια συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χιλιάδες κόσμου ενημερώθηκε για τη κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη κεντρική συγκέντρωση της Παρασκευής. Το προηγούμενο Σάββατο κλείνοντας το φεστιβάλ του μεγαλύτερου συνδικάτου Εργατών Μετάλλου FIOM CGIL στη Μπολόνια ο γραμματέας του Μαουρίτσιο Λαντίνι κάλεσε τα ιταλικά συνδικάτα να σταθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα της δημοκρατίας σε μια Ευρώπη που της έχει επιβληθεί μια άδικη πολιτική από τους τεχνοκράτες, το χρηματοοικονομικό τομέα και οργανισμούς που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμότητα.

 

Ανταπόκριση από τη Ρώμη

Του Αργύρη Παναγόπουλου

 

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x