Η πολυμορφία των ανθρώπων ενώνει την πολυμορφία της μουσικής και γίνεται ένα κομμάτι…!

Η πολυμορφία των ανθρώπων ενώνει την πολυμορφία της μουσικής και γίνεται ένα κομμάτι…!


0 0 ψήφοι
Article Rating
Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που ιδρύθηκε το 1988 από το Σωματείο Κωφών. Λόγω της σωματικής τους αρτιμέλειας, οι αθλητές δεν συμμετέχουν στην Παραολυμπιάδα αλλά σε ισότιμα πρωταθλήματα που αφορούν αποκλειστικά κωφούς αθλητές και διοργανώνονται από τη Διεθνή Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (Comite International des Sports des Sourds) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αθλητισμού Κωφών (European Deaf Sports Organization). Στη χώρα μας η Ε.Ο.Α.Κ. δραστηριοποιείται σε 13 αθλήματα (ποδόσφαιρο, κολύμβηση, πολεμικές τέχνες, μπάσκετ ανδρών/γυναικών, ποδόσφαιρο 5×5, σκοποβολή, bowling, στίβος κ.α.), λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, η Πολιτεία κάνει τις γνωστές σε όλους μας περικοπές και αδυνατεί πλέον να χρηματοδοτήσει τις αποστολές των αθλητών στις  φετινές  διοργανώσεις της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών.

Για το λόγο αυτό ενεργοί πολίτες της Αθήνας οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιον φορέα, πήραν την πρωτοβουλία και διοργάνωσαν μια μεγάλη συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό, η οποία έλαβε χώρα στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι, την Τετάρτη που μας πέρασε. Τα έσοδα δόθηκαν εξ' ολοκλήρου στην Ε.Ο.Α.Κ., ώστε να ενισχυθούν με αυτόν τον τρόπο οι ομάδες και να καταφέρουν να συμμετάσχουν στις φετινές διοργανώσεις. Δέκα ελληνικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, η οργανωτική ομάδα και πολλοί εθελοντές συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συναυλία και να θυμίσουν σε όλους όσους παρευρεθήκαμε ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να είμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας μας χρειάζονται.


Φτάνω στην Αρχιτεκτονική από νωρίς. Πετυχαίνω το συγκρότημα Bella Fuzz να κάνει sound check και 2-3 συγκροτήματα ακόμα να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Τα παιδιά της διοργάνωσης κινούνται μες το χώρο, τσεκάρουν το πρόγραμμα, απαντάνε σε τηλέφωνα (υπήρξαν δύο ακυρώσεις τις τελευταίας στιγμής για λόγους υγείας) και φουσκώνουν μανιωδώς μπαλόνια. Όχι για λόγους αισθητικής όπως με ενημέρωσαν αλλά γιατί κρατώντας τα μπαλόνια, άτομα με μειωμένη ακοή αντιλαμβάνονται καλύτερα τον ήχο. Με την κουβέντα δεν καταλαβαίνω πως περνάει η ώρα και ο κόσμος έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τα φώτα χαμηλώνουν και παίζει το promo video της εκδήλωσης ενώ στη σκηνή ανεβαίνουν οι Danger Angel οι οποίοι ανήγουν το μουσικό μέρος της βραδιάς.

Όλα τα συγκροτήματα έπαιξαν κατά μέσο όρο 4-5 τραγούδια, ενώ γύρω στις 00.30 οι GAD έκλεισαν τη συναυλία παρουσιάζοντας τα καινούρια τους κομμάτια. Προβλήθηκε επίσης το «Sixth sense», το video clip απο το κομμάτι του Μιχάλη Δέλτα το οποίο παραχώρησε ο ίδιος, και στο οποίο έχει χρησιμοποιήσει τη νοηματική γλώσσα. Εκ μέρους της Ε.Ο.Α.Κ. μίλησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Ιωάννης Στουφής ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όσους συνέβαλαν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ παρακολουθήσαμε και τα «Λόγια της σιωπής» ένα θεατρικό στη νοηματική γλώσσα από κωφά παιδιά και μη επαγγελματίες.
Για πάνω από τέσσερις ώρες ακούσαμε μουσική σχεδόν ασταμάτητα. όλων των ειδών, pop, rock, έντεχνη, alternative, metal… Εξάλλου αυτό ήταν και το μήνυμα της βραδιάς «η πολυμορφία των ανθρώπων ενώνει την πολυμορφία της μουσικής και γίνεται ένα κομμάτι». Κοιτάζοντας γύρω μου συνειδητοποίησα ότι ο ήχος των οργάνων, οι φωνές των τραγουδιστών, κάτι δεδομένο για μένα, δεν ήταν δεδομένο για όλους. Η ακοή θεωρείται η δεύτερη σημαντικότερη αίσθηση καθώς με αυτή όπως και με την όραση γίνεται άμεσα αντιληπτός ο εξωτερικός χώρος. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ήχους, όπως υποθέτω δε μπορείς ούτε εσύ. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους τα πράγματα δεν ήρθαν τόσο «βολικά» όσο ήρθαν για εμένα, για εσένα… Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έπρεπε να κάνουν πολύ μεγαλύτερο αγώνα για να επικοινωνήσουν, για να αντιληφθούν τον κόσμο γύρω τους, έναν κόσμο σιωπηλό ή με ήχους συγκεχυμένους. Και όχι μόνο το έκαναν αλλά διεκδίκησαν να έχουν ίσα δικαιώματα και ίδια όνειρα με όλους εμάς που μπορεί να ακούμε καλύτερα αλλά σίγουρα δε βλέπουμε πολύ πέρα απ' τον εαυτό μας…

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης το πρώτο που πλήγεται είναι το κοινωνικό κράτος. Η Πολιτεία μπροστά στην ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων και εξοικονόμισης πόρων διακόπτει τη χρηματοδότηση πολλών φορέων όπως η Ε.Ο.Α.Κ. με αποτέλεσμα να μη μπορούν και οι ίδιοι να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχουν. Αντί να γκρινιάζουμε για το ανύπαρκτο Κράτος Πρόνοιας και να περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους, ας πάρουμε παράδειγμα από τα παιδιά που διοργάνωσαν αυτή τη συναυλία ανιδιοτελώς και βοήθησαν τους αθλητές της Ε.Ο.Α.Κ. να έρθουν λίγο πιο κοντά στο όνειρό τους.
Στη συναυλία έλαβαν μέρος με σειρά εμφάνισης:

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
  • Danger Angel
  • Αντίπερα Όχθη και μαζί τους Φώτης Ανδρικόπουλος και Δημήτρης Καρράς
  • Παπαδοπούλου
  • Δραμαμίνη
  • Mani Deum
  • Transistor
  • Cyanna
  • Bella Fuzz
  • Poem
  • GAD
Αξίζει ένα μπράβο σε όλους…
Πηγή: http://www.musiccorner.gr/?p=50860

Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πηγή: Ιστορίες Κουφομερινής Τρέλας


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x