Η ψυχή πονάει περισσότερο από το σώμα

Η ψυχή πονάει περισσότερο από το σώμα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο ψυχικός πόνος είναι χειρότερος από τον σωματικό, υποστηρίζουν αμερικανοί ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Purdue της Ιντιάνα.

Ύστερα από έρευνα, κατέληξαν στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι η ψυχή αναρρώνει δυσκολότερα από τις συναισθηματικές τραυματικές εμπειρίες, τις οποίες δεν ξεχνά, σε σύγκριση με τις εμπειρίες σωματικού πόνου.

Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Psychological Science, το κλειδί βρίσκεται στις αλλαγές που υφίσταται ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου μας, το οποίο ρυθμίζει τη συνδυαστική σκέψη, την αντίληψη και την ομιλία. Αυτές οι αλλαγές εξελίσσουν τον εγκέφαλο και μας επιτρέπουν να προσαρμοζόμαστε και να λειτουργούμε καλύτερα, ενταγμένοι μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς όμως επηρεάζουν και την «αναβίωση» των εμπειριών, που έχει ο καθένας μας, είτε θετικές είτε αρνητικές.

Τα ψυχολογικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εθελοντές, που πήραν μέρος στην έρευνα, έδειξαν ότι οι μνήμες του ψυχικού πόνου παραμένουν πάντα ζωντανές.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με τοn παιδοψυχολόγο Μάικλ Χιούζμαν, η διαφορά ανάμεσα στο σωματικό και τον ψυχικό πόνο, έγκειται στο ότι στην περίπτωση του σωματικού πόνου μπορείς να δεις τη «μελανιά», στην περίπτωση της ψυχικής κακοποίησης, το τραύμα είναι αόρατο, ωστόσο ο φόβος και η αγωνία χαράσσονται με ανεξίτηλο μελάνι. Για παράδειγμα, όταν δεχθούμε απειλή από κάποιον ότι θα μας χτυπήσει υποφέρουμε πολύ περισσότερο με την ιδέα, από ότι αν πράγματι μας χτυπούσε.

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x