Η «υποχρέωση» διεξαγωγής «self test» στους μαθητές είναι μόνο το «τυράκι» για να μας οδηγήσει στη παγίδα

Η «υποχρέωση» διεξαγωγής «self test» στους μαθητές είναι μόνο το «τυράκι» για να μας οδηγήσει στη παγίδα


Καταρρέει το «επιχείρημα», ότι με τα υποχρεωτικά self tests στους μαθητές θα ελεγχθεί η πανδημία, πριν καν ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τα Λύκεια.

Γνωρίζουν από πριν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τεστ θα είναι ψευδώς αρνητικά. Επομένως ποιο είναι το νόημα αυτού του υποχρεωτικού μέτρου;

Ο ίδιος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση του δηλώνει ότι: «H χρήση των self-tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας. Η διαδικασία του αυτοελέγχου για να αποδώσει, προϋποθέτει σωστή δειγματοληψία και χρήση των αποτελεσμάτων…»

Γιατί σε βάζουν στη διαδικασία της «υποχρέωσης» διεξαγωγής ενός τεστ που απο πριν γνωρίζουν ότι δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα; Μήπως για να σε βάλουν στο σκεπτικό της «υποχρέωσης» και απλώς αργότερα, εφόσον δεν θα αποδίδει το self test, να σε «υποχρεώσουν» να κάνεις και το εμβόλιο…; Φυσικά αυτό το πείραμα γίνεται σε έναν νευραλγικό τομέα, όπως αυτός της εκπαίδευσης, γιατί γνωρίζουν πως κανένας γονέας δεν γίνεται να αφήσει το παιδί του εκτός σχολείου, επομένως στη πραγματικότητα είναι στυγνός εκβιασμός, αν συνυπολογίσουμε ότι όποιος μαθητής δεν θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα του self test δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει μάθημα ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σκέψου όμως και το άλλο…! Είναι δεδομένο ότι πολλοί γονείς, προκειμένου να μην χάσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά, θα «συμβιβαστούν» στην ιδέα της «υποχρεωτικότητας» διεξαγωγής self test, αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν εσκεμμένα, λειτουργώντας ως κουτοπόνηροι, να “κοροϊδέψουν” το σύστημα και να μην διενεργούν με τον «ορθό» τρόπο το τεστ, (δεν θα βάλουν τόσο βαθιά τη μπατονέτα….ή και καθόλου κλπ.) Λέτε…να μην το έχουν σκεφτεί πριν από εμάς ότι θα γίνει; Σίγουρα το έχουν σκεφτεί και ακριβώς αυτό μας λενε πριν καν ξεκινήσει η εφαρμογή του «σωτήριου μέτρου».

Δείτε τι ωραία το γράφουν σε ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το ethnos.gr:

«Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, 8 Απριλίου, και από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, γονείς και οι καθηγητές φτάνουν κατά δεκάδες στα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα self test ώστε να είναι «οπλισμένοι» τη Δευτέρα το πρωί, που θα ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα λύκεια. Όπως τόνισαν στο ethnos.gr, φαρμακοποιοί, οι γονείς είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι και έχουν πολλές απορίες, οι οποίες κατά κύριο λόγο εστιάζονται στην ορθή λήψη του τεστ και τι θα πρέπει να κάνουν εάν δεν τα καταφέρουν και το τεστ δείξει μη έγκυρο. Μάλιστα, όπως λένε, οι φαρμακοποιοί πάρα πολλοί γονείς ζητούν εκτός από το δωρεάν τεστ, να αγοράσουν και ένα δεύτερο για ασφάλεια παρά το γεγονός ότι στοιχίζει 10 ευρώ.


Tι λένε οι καθηγητές για τα self test

Παρά το γεγονός ότι τόσο οι γονείς όσο και εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι τα τεστ αυτοδιάγνωσης είναι για το καλό όλων διατηρούν αμφιβολίες για την ορθότητα των αποτελεσμάτων και μιλούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την εκ νέου επαναλειτουργία των σχολείων τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία συνολικά.

Οι καθηγητές αναφερόμενοι σε σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι η χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης δεν αποτελεί λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες, τονίζουν ότι «ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού».

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι αυτό το «υποχρεωτικό» μέτρο που θα εφαρμοστεί για το «καλό» μας, θα αποτύχει, κάτι που μας το λένε ήδη με πολλούς τρόπους. Δες όμως και άλλη μια ένδειξη για το ότι το εμβόλιο θα καταστεί υποχρεωτικό σε έναν άλλο τομέα της εκπαίδευσης, αυτόν των Πανεπιστημίων…

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος απέκλεισε το ενδεχόμενο δια ζώσης λειτουργίας των Σχολών, παρά μόνο για τους πρακτικάριους με εμβολιασμό φοιτητών…

Ο Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου. πολύωρη σύσκεψη με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από εκεί απέρριψε το αίτημα της φοιτητικής κοινότητας για άνοιγμα των Σχολών των Πανεπιστημίων και μάλιστα κατηγορηματικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το fonirodopis, ο Υφυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο δια ζώσης λειτουργίας των Σχολών παρά μόνο για τους πρακτικάριους δηλώνοντας ότι «μέχρι τις 4 Ιουνίου τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση» και ότι «Υπάρχουν προβλήματα με πρακτικές ασκήσεις όσον αφορά φοιτητές ιατρικής, φαρμακοποιούς, παιδαγωγούς κλπ, για τις οποίες προσπαθούμε να δούμε αν μπορούν να πραγματοποιηθούν με εμβολιασμό φοιτητών.»

Γράφει ο  Αιγιστέας 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πηγή …