Η υπογραφή σου θα κάνει τη διαφορά

Η υπογραφή σου θα κάνει τη διαφορά


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο Gao Zhisheng είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Το Δεκέμβριο του 2006, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, με πέντε χρόνια αναστολή, για «υποκίνηση δράσης ανατροπής του καθεστώτος».

Του επετράπη να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά  κρατήθηκε παράνομα σε κατ' οίκον περιορισμό, μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και εξευτελισμούς και το 2009 η οικογένειά του δραπέτευσε από την Κίνα εξαιτίας της συνεχούς  παρενόχλησης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Gao Zhisheng εξαφανίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2009, όταν η αστυνομία τον πήρε από το σπίτι του. Επανεμφανίστηκε πάνω

από ένα χρόνο αργότερα, στο τέλος του Μαρτίου του 2010, δίνοντας μια συνέντευξη, όπου περιέγραψε τη δοκιμασία του, που περιλάμβανε περισσότερα βασανιστήρια. Δήλωσε ότι τον ξυλοκόπησαν τόσο άσχημα, ώστε κάποια στιγμή «η ζωή του, για 48 ώρες, κρεμόταν από μία κλωστή».

Τον Απρίλη του 2010, λίγο αφότου έδωσε τη συνέντευξη, εξαφανίστηκε και πάλι. Είκοσι μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2011, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι στάλθηκε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους όρους της αναστολής της καταδικαστικής  απόφασης, σοκάροντας  την οικογένεια και τους φίλους του, οι οποίοι δεν γνώριζαν αν ήταν ζωντανός ή νεκρός.

O Gao Zhisheng  κρατείται σήμερα στη  Shaya, μια επαρχιακή  φυλακή στη βορειοδυτική Κίνα.


Μπες τώρα εδώ και ανάλαβε δράση για να γυρίσει ο Gao Zhisheng στην οικογένειά του!

http://www.protagon.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x