Η ζεστασιά εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης του πόνου

Η ζεστασιά εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης του πόνου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μωρά που θερμαίνονται έχουν μικρότερη πιθανότητα να κλάψουν ή να πραγματοποιήσουν μορφασμούς δυσφορίας κατά τη διάρκεια επίπονων ιατρικών εξετάσεων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Pain.

Η μελέτη ουσιαστικά προβάλει τη θέρμανση ως εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης του πόνου που υφίστανται τα νήπια κατά τη διάρκεια αναγκαίων εμβολιασμών ή αιματολογικών εξετάσεων. Η έρευνα συντάχθηκε χάρη στη συμμετοχή 47 υγιών νεογνών.

Οι συνηθέστερες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από παιδιάτρους σήμερα για να γαληνεύσουν τα βρέφη πριν από μία εξέταση είναι η κατάποση χαπιών με ζάχαρη, η χρήση μίας κούκλας ή ο θηλασμός. Η χρήση αναλγητικών φαρμάκων θεωρείται ακατάλληλη για τα μωρά καθώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

Σύμφωνα με τους μελετητές, η θέρμανση ήταν «φυσική, εύκολη και απέδωσε καλύτερα» από άλλες μεθόδους. «Η παροχή φυσικής ζεστασιάς σε νεογνά κατά τη διάρκεια μίας επίπονης διαδικασίας μειώνει το κλάμα και τους μορφασμούς που κανονικά συνοδεύουν έναν ενβολιασμό», κατέληξαν.


 

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x