Ηλεκτρικό ρεύμα από θαλασσινό νερό βρήκαν τρόπο να παράγουν επιστήμονες

Ηλεκτρικό ρεύμα από θαλασσινό νερό βρήκαν τρόπο να παράγουν επιστήμονες


0 0 ψήφοι
Article Rating

ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από αλάτι ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Statkraft– ένα σύστημα που συλλέγει την ενέργεια η οποία παράγεται από την ανάμειξη φρέσκου νερού και θαλασσόνερου. Η μέθοδος δοκιμάζεται ήδη σε εργοστάσιο το οποίο φτιάχτηκε σε μια παλιά χαρτοποιία και προς το παρόν παράγει μόνο 2-4 κιλοβατώρες που φτάνουν για τη λειτουργία μιας μηχανής καφέ…

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβλέπει πως σε μερικά χρόνια θα κατασκευάσει εργοστάσιο που θα παράγει κανονικά ενέργεια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε όλο τον κόσμο από αλάτι μπορεί να παραχθεί τόση ενέργεια όσο το 50% της ετήσιας παραγωγής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θεωρείται ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον, διότι το μόνο απόβλητο από τη διαδικασία αυτή είναι το γλυφό νερό.

Οι επιστήμονες αναφέρονται στην τεχνολογία αυτή ως ωσμωτική ενέργεια διότι βασίζεται στην ώσμωση- την τάση δηλαδή του νερού να κινείται προκειμένου να εξισορροπήσει την περιεκτικότητά του σε αλάτι σε όλες τις πλευρές ενός δοχείου. Αυτή ακριβώς η κίνηση μετατρέπεται σε ενέργεια. Το πειραματικό εργοστάσιο βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Όσλο. «Μπορεί το αλάτι να μη σώσει από μόνο του τον κόσμο», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας, «αλλά πιστεύουμε πως η ωσμωτική ενέργεια θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μέλλον».

Πηγή…


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x