Ισπανία | Νέα τεχνική για τη μείωση των πρόωρων τοκετών

Ισπανία | Νέα τεχνική για τη μείωση των πρόωρων τοκετών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια εύχρηστη και απλή λύση με ευεργετικό αποτέλεσμα στην κύηση, καθώς καθυστερεί τη γέννα και μειώνει σημαντικά τον αριθμό των πρόωρων τοκετών ανακάλυψαν Ισπανοί επιστήμονες.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες, με επικεφαλής την μαιευτήρα Μαρία Γκόγια του Νοσοκομείου Vall d'Hebron της Βαρκελώνης, ανακάλυψαν ότι ένας απλός δακτύλιος σιλικόνης που τοποθετείται στον τράχηλο της μήτρας, μειώνει τον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα (πριν την 34η εβδομάδα της κύησης).

Τα παιδιά αυτά είτε πεθαίνουν πρόωρα, είτε αντιμετωπίζουν ως ενήλικοι αυξημένους κινδύνους υγείας, όπως

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

αναπνευστικά προβλήματα, υποθερμία, χαμηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, ευκολότερες μολύνσεις, εντεροκολίτιδα κ.α.

Όσον αφορά στην έρευνα, συμμετείχαν συνολικά περίπου 11.900 γυναίκες σε πέντε μαιευτήρια και από αυτές οι 726 είχαν μικρό τράχηλο, άρα κινδύνευαν να γεννήσουν πρόωρα. Οι γυναίκες υψηλού κινδύνου, για πρόωρη γέννα, χωρίστηκαν σε δύο ίσες ομάδες.

Η μελέτη έδειξε ότι το 27% των γυναικών της πρώτης ομάδας που δεν τοποθέτησαν τον ειδικό δακτύλιο στον τράχηλό τους, γέννησαν τελικά πρόωρα. Αντίθετα, στη δεύτερη ομάδα, όπου οι γυναίκες είχαν τοποθετήσει τον δακτύλιο στον τράχηλό τους κατά τους τρεις τελευταίους μήνες της κύησης, το ποσοστό πρόωρου τοκετού ήταν μόνο 6%, ενώ δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες λόγω της τοποθέτησης του δακτυλίου.


Πάντως, θα πρέπει να γίνουν και άλλες μελέτες, προτού η νέα μέθοδος εφαρμοστεί ευρέως από τις εγκύους. Αν όντως αποδειχτεί ότι ο δακτύλιος, που κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ, «δουλεύει», τότε, όπως δήλωσε ο καθηγητής Στιβ Θόρντον, εκπρόσωπος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μ.Βρετανίας, θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

http://www.olakala.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x