Καινοτόμοι ετών 14. Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο!

Καινοτόμοι ετών 14. Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η μαθητική ομάδα της Β' Γυμνασίου του σχολείου Νέα Γενιά Ζηρίδη παρασκεύασε ένα μοναδικό βιολογικό αφέψημα, το «MAΣteaXA», το οποίο έχει ως βασικά συστατικά το τσάι του βουνού και το μαστιχέλαιο.

Αν και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού εικονικής επιχείρησης, το start-up είναι σε πλήρη λειτουργία.Το «ΜΑΣ tea ΧΑ» παρασκευάζεται στο κτήμα «Γκλίναβος» στα Ιωάννινα και μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 450 μπουκαλάκια MAΣteaXA!

Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στην αγορά, καθώς οι νεαροί επιχειρηματίες έκαναν έρευνα αγοράς πριν ξεκινήσουν την παρασκευή του προϊόντος.

Συστατικά ροφήματός: τσάι από την Στενή Ευβοίας, μαστιχέλαιο από το νησί της Χίου, νερό

και stevia. Επελέγη η stevia ως υποκατάστατο της ζάχαρης, ώστε το προϊόν να μπορεί να καταναλωθεί και από ανθρώπους με προβλήματα υγείας, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Επίσης, δεν διαθέτει συντηρητικά, έτσι η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται εντός 5 ημερών από την ημερομηνία εμφιάλωσής του.

Η συγκεκριμένη μαθητική ομάδα κατάφερε παρουσιάζοντας το καινοτόμο προϊόν της να αποσπάσει Έπαινο για την Καλύτερη Αξιοποίηση Προϊόντων Ελληνικής ς στον διαγωνισμό ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) που έλαβε χώρα στις 15 Φεβρουαρίου 2013 στο Athens Information Technology (AIT).


Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη διάκριση για τους δραστήριους μαθητές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πέρυσι, δημιούργησαν το λεύκωμα «Ταξίδι με επιστροφή» με θέμα το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο και κατάφερε να διακριθεί ως το καλύτερο προϊόν πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κοινός παρονομαστής και στις 2 δημιουργίες των μαθητών η Ελλάδα. «Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Ελλάδας. Πέρυσι αναδείξαμε τον σπουδαίο πολιτισμό της και φέτος τα μοναδικά της προϊόντα».

Info:
Το «ΜΑΣ tea ΧΑ» διατίθεται μέσω της ιστοσελίδαςhttp://www.biogeotea.gr/geobiotea/, κατόπιν παραγγελίας. Τιμές: 250ml, 3ευρώ / 750ml, 5ευρώ

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησαν οι 4 εκπρόσωποι της μαθητικής ομάδας στη ραδιοφωνική εκπομπή του GoodNews: http://www.athina984.gr/node/230654+

 

goodnews.gr via http://www.ellinikoproion.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x