Καλύτερες οι γυναίκες στη διαχείριση χρημάτων

Καλύτερες οι γυναίκες στη διαχείριση χρημάτων


Είναι αλήθεια άραγε πως πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα υπάρχει πάντα μια γυναίκα; Μια έρευνα έρχεται να αποδείξει πως κάτι τέτοιο έχει βάση, αφού οι γυναίκες αποδείχθηκε πως μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα χρήματα από το ισχυρό φύλο.

Το Experian, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά γραφεία στην Αμερική, ανέλυσε τα δεδομένα χιλιάδων εκθέσεων καταναλωτικών δανείων, για τον προσδιορισμό των διαφορών -σε σχέση με το ποσό των οφειλών- μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αποδείχθηκε λοιπόν πως τα οικονομικά είναι λιγότερο «ρόδινα» στους άνδρες από ότι στις γυναίκες.

Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά


τα δεδομένα, θα ανακαλύψουμε πως οι γυναίκες που εργάζονται σε full-time βάση, κερδίζουν περίπου 23% λιγότερο από τους άντρες. Ωστόσο η διαχείριση των εσόδων τους να είναι σαφώς καλύτερη. Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά είναι ότι οι άνδρες παίρνουν μεγαλύτερα στεγαστικά δάνεια από τις γυναίκες, χωρίς όμως να είναι πάντα συνεπείς. Τα παραπάνω στοιχεία επισήμανε και η αντιπρόεδρος αναλυτικών της Experian, Μισέλ Ρανέρι.

Ορισμένα ακόμα στατιστικά που αξίζει να αναφέρουμε είναι:

  • Οι άνδρες έχουν 4,3% περισσότερο χρέος στους λογαριασμούς τους. Κατά μέσο όρο οι γυναίκες έχουν χρέος της τάξης των 25.095 δολαρίων, σε αντίθεση με των αντρών που φτάνει στα 26.227 δολάρια. 
  • Τα ποσά των στεγαστικών δανείων των ανδρών είναι κατά 5% μεγαλύτερα από ότι των γυναικών. Αν και 3 στα 4 (3/4) στεγαστικά δάνεια κατέχονται από κοινού, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός δανείων αποκλειστικά στο όνομα του άνδρα.
  • Οι άνδρες καθυστερούν την πληρωμή των στεγαστικών τους 7% περισσότερο.

Ένα σημαντικό αποτέλεσμα από τα παραπάνω στατιστικά, είναι πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για την ενίσχυση των πιστωτικών τους αποτελεσμάτων.

Πηγή: Ποιότητα Ζωής

Σύνδεσμος στην Πηγή…