Κατασκευή πράσινης «όασης» στα παιδικά χωριά SOS

Κατασκευή πράσινης «όασης» στα παιδικά χωριά SOS


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένας χώρος πρασίνου θα δημιουργηθεί στην είσοδο των παιδικών χωριών SOS στη Βάρη, όπου θα συνδυάζονται τα καλλωπιστικά με τα βρώσιμα φυτά. Πρόκειται για ένα χώρο σε επικλινές έδαφος που χωρίζεται σε τρία κλιμακωτά παρτέρια.

Στο πρώτο παρτέρι θα φυτευτούν καλλωπιστικά φυτά, στο δεύτερο μυρωδικά και στο τρίτο θα δημιουργηθεί ο βιολογικός λαχανόκηπος.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τους καλοκαιρινούς μήνες το σημείο θα χρησιμοποιείται ως χώρος δροσιάς και ανάπαυσης για τα παιδιά και τις μητέρες των χωριών SOS. Με τη βοήθεια χορηγών, θα προστεθεί ένα τραπέζι με καρέκλες, που θα επιτρέπουν τα υπαίθρια γεύματα, και θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα

βρύση με καινούργια, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν μία στάση και να δροσίζονται.

Ως μέρα της φύτευσης και της φιλανθρωπικής δράσης ορίστηκε η Γιορτή της Μητέρας (12 Μαΐου) για να σταλεί το μήνυμα ότι όλοι οι έμβιοι οργανισμοί (όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τα φυτά) με φροντίδα, αγάπη και εφαρμογή ορισμένων κανόνων μεγαλώνουν και αναπτύσσονται σωστά. Κάθε παιδί λοιπόν που θα συμμετάσχει καλείται να υιοθετήσει κάποια φυτά, να τα επισκέπτεται και να νοιάζεται για την ανάπτυξή τους. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και οι μητέρες των παιδιών.

«Γνωρίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας των δικών μας λαχανικών, ιδιαιτέρως εν μέσω οικονομικής κρίσης, το περιοδικό “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ” αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό λαχανόκηπο και ένα μικρό χώρο πρασίνου με καλλωπιστικά είδη ως δωρεά στα παιδιά των παιδικών χωριών SOS στη Βάρη. Η μέρα της φύτευσης θα είναι μία μέρα χαράς, κατά την οποία οι γεωπόνοι του περιοδικού θα εξηγήσουν στα παιδιά και τις μητέρες τους ποια είναι τα καλλιεργητικά μυστικά για τη διατήρηση ενός βιώσιμου κήπου».


Την ημέρα της δράσης θα συμμετάσχουν στη φύτευση παιδιά, μητέρες, εθελοντές, χορηγοί, δημοσιογράφοι και φυσικά η εκδοτική εταιρεία SELENA και οι συνεργάτες του περιοδικού “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ”.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ:

1o ΕΠΙΠΕΔΟ (κάτω): Το σημείο που βλέπει στο δρόμο θα διαμορφωθεί με καλλωπιστικά φυτά και θα αφαιρεθεί η περίφραξη.
2ο ΕΠΙΠΕΔΟ (μεσαίο): Πάνω από τη βεράντα θα δημιουργηθεί μία σύνθεση με μυρωδικά και βότανα, ώστε οι μητέρες και τα παιδιά να μπορούν να κόβουν ότι επιθυμούν.
3ο ΕΠΙΠΕΔΟ (πάνω): Εδώ θα κατασκευαστεί ο βιολογικός λαχανόκηπος των χωριών SOS για να ενισχυθεί στα παιδιά η ιδέα “από τον κήπο μας στο πιάτο μας”.

 

http://www.zougla.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x