Κάθοδο στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες

Κάθοδο στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με τουρίστες από τη αναμένεται να βουλιάξουν το καλοκαίρι οι ελληνικές παραλίες, εφόσον επαληθευθούν οι εκτιμήσεις ότι στη διάρκεια του 2012 θα επισκεφθούν τη χώρα σχεδόν 1 εκατ. Ρώσοι. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λεωνίδα Λιάμη στην εφημερίδα «Ημερησία», τα μηνύματα από το πρώτο τετράμηνο είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στα 10 visa center που λειτουργούν στη , καταγράφεται αύξηση των θεωρήσεων κατά 19% που προοιωνίζεται διεύρυνση του τουριστικού ρεύματος κατά περίπου 30%-40%, έναντι του 2011, όταν ήρθαν 650 χιλ. Ρώσοι.

«Πέρυσι είχαμε, επίσης, αύξηση σε ποσοστό σχεδόν 50%, σε σχέση με το 2010 και αυτό οφείλεται στην επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας», επισήμανε μιλώντας στην «Ημερησία» ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης Ν. Σαπουντζής, συμπληρώνοντας ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα μας προσέλκυσε συνολικά 5 εκατ. Ρώσους, ενώ η γειτονική Τουρκία που δεν έχει τις υποχρεώσεις της συνθήκης Σέγκεν, απορρόφησε 14 εκατ. Ρώσους».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ευνοημένη από το ρωσικό τουριστικό ρεύμα είναι και η Θεσσαλονίκη, στην οποία φιλοξενήθηκαν πέρυσι 39.500 Ρώσοι τουρίστες. «Ο αριθμός τους είναι αυξημένος 63% έναντι του 2010 και πλέον ανήλθαν στην 6η θέση της κατάταξης των επισκεπτών της πόλης, με βάση την εθνικότητά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπουντζής και εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση αφίξεων.

Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Ρώσων, ωστόσο, και για άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης και επικεφαλής της διοικητικής περιφέρειας της Frunzensky κ. Τ. Mescheriakov, τα ρωσικά κεφάλαια βλέπουν ευκαιρίες για business τώρα που η ελληνική οικονομία είναι σε κρίση, τόσο στον τομέα των ακινήτων, εμπορικών και τουριστικών όσο και στους τομείς των τροφίμων, της ενέργειας, των επικοινωνιών και της γούνας.

Για τις επενδύσεις στο χώρο των παραθεριστικών ακινήτων ο Sergey Fedorov, μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης και πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανιών και επιχειρηματιών του Petrodvorets ανέφερε ότι η άρση της υποχρέωσης εξασφάλισης έγκρισης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για αγορές ακινήτων στη βόρεια Ελλάδα, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο να επενδυθούν ρωσικά κεφάλαια.


Αποκάλυψε μάλιστα ότι κι ο ίδιος εδώ και μια πενταετία έχει αγοράσει σπίτι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αφού πρώτα περίμενε ένα χρόνο για να αποσπάσει έγκριση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ιδιαίτερη μνεία, έκανε, επίσης, στα προϊόντα γούνας από την Καστοριά, τονίζοντας ότι «αν μειωθεί η υψηλή φορολογία που υφίσταται, η Ελλάδα θα έχει έσοδα πολλών δισ. δολαρίων».

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x