Κνωσός | Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων

Κνωσός | Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σάρκα και οστά παίρνει η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο Ηράκλειο.

Με σημείο αναφοράς την Κνωσό, το Ηράκλειο διαμορφώνει το δικό του δίκτυο «αρχαιολογικού περιπάτου» αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της πόλης και αναδεικνύοντας την αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Κνωσού, ενός από τα πλέον σημαντικά έργα όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο αποτελεί και μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, o δήμαρχος Ηρακλείου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του

Πράσινου Ταμείου, ζητά την έγκριση πόρων από το Ταμείο για τη διενέργεια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που θα αφορά τη βελτίωση της αισθητικής και της μορφολογίας των κτηρίων γύρω από το Μεγάλο Ανάκτορο της Κνωσού, καθώς και τη σήμανση της εισόδου σε αυτό.

Η επιστολή


Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό portal της ς, ανέδειξε μετά από σχετική ψηφοφορία τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού πρώτο παγκοσμίως στις προτιμήσεις των Ολλανδών, όσον αφορά τους αρχαιολογικούς προορισμούς. Αποδεικνύεται έτσι, για άλλη μια φορά, πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος και πόσο μεγάλη απήχηση έχει, σε Διεθνές επίπεδο .

Η περαιτέρω ανάδειξή του συνεπώς και η προώθηση παρεμβάσεων που θα βελτιώνουν τη σημερινή του εικόνα, με τελικό ζητούμενο την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων για την ένταξή του στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, αποτελεί υποχρέωση όλων των φορέων που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν. Με αυτή τη λογική, και σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΑΧΑ ΑΕ., εκπονείται ήδη, το Γενικό Ρυθμιστικό Πλαίσιο (από την ΕΑΧΑ) για την ευρύτερη περιοχή της Κνωσού και την ενοποίηση των σημαντικών δορυφορικών μνημείων του αρχαιολογικού χώρου, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο.

Θα παρακαλούσαμε συνεπώς να προωθήσετε για έγκριση, κατά προτεραιότητα , το από 27/8/2012 αίτημα της ΕΑΧΑ ΑΕ (συνημμένο) προς εσάς, σχετικά με τη διενέργεια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για τη βελτίωση της αισθητικής και της μορφολογίας των κτηρίων γύρω από το Μεγάλο Ανάκτορο, καθώς και τη σήμανση της εισόδου σε αυτό. Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε με τη σπουδαιότητα του θέματος και θα διαθέστε άμεσα την αναγκαία πίστωση για την ολοκλήρωση της μελέτης .

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x