Μαραθώνιος σε Αθήνα- Σίδνεϊ για τα αδέσποτα

Μαραθώνιος σε Αθήνα- Σίδνεϊ για τα αδέσποτα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Όλα άρχισαν όταν ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος Ιωάννης Σπίνουλας διάβασε ένα άρθρο, πέρυσι, για δύο Ελληνοαυστραλές, την και την Πεπ, που ήθελαν να τρέξουν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για να μαζέψουν χρήματα για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Τελικά όχι μόνο κατέληξε να συμμετέχει τρέχοντας, αλλά ανέλαβε και τη διοργάνωση του ετήσιου πλέον «Penny Marathon», του μαραθώνιου για τα αδέσποτα ζώα, που θα διεξαχθεί παράλληλα σε Αθήνα και Σίδνεϊ την Κυριακή 14 Ιουλίου. Το «Penny Marathon» πήρε το όνομα του από ένα αδέσποτο, μικροκαμωμένο, σκυλί, την Πένυ που τριγυρνούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο

Ιωάννης Σπίνουλας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» για τους δυο παράλληλους μαραθώνιους:

Το 2012 ήσασταν μία μικρή ομάδα δρομέων και ποδηλατιστών. Πόσοι υπολογίζετε ότι θα συμμετέχουν στην Ελλάδα φέτος;
Μέχρι στιγμής έχουμε κάτι παραπάνω από 80 εγγεγραμμένες συμμετοχές και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που βλέπουμε τόσο κόσμο να υποστηρίζει τον σκοπό μας. Θα έχουμε δρομείς, ποδηλάτες, εθελοντές, μέχρι και σκυλιά!

Εννοείτε θα τρέχουν και σκυλιά;
Ναι, κάποιοι δρομείς μάς ρώτησαν αν θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και να τρέξουν με τα σκυλιά τους και τους απαντήσαμε θετικά. Φυσικά, όχι για ολόκληρη την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, εφόσον αναμένουμε πραγματικά υψηλές θερμοκρασίες.


Οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Γιατί πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό;
Στις μέρες του Ίντερνετ ο κόσμος βλέπει καθημερινά μέσω του υπολογιστή του τον βασανισμό και την κακομεταχείριση που βιώνουν τα δύσμοιρα ζώα. Βλέπουν αμέτρητα αδέσποτα να «παρακαλούν» για να υιοθεσίες. Επίσης βλέπουν και την απίστευτη δουλειά και το έργο των εθελοντών και την βοήθεια που προσφέρουν απλόχερα σε αυτά τα πλάσματα και με την σειρά τους, εμπνέονται να βοηθήσουν και αυτοί έτσι βλέπουν το «Penny Marathon» ως μία ευκαιρία να συνεισφέρουν.

Τι ελπίζετε να πετύχετε με το Penny Marathon;
Είναι ένας τρόπος να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που υπάρχει από καιρό στην Ελλάδα , αλλά και την Αυστραλία και χειροτερεύει με το πέρασμα του χρόνου. Η κυβέρνηση κρατάει μία απαθή και αναποτελεσματική στάση απέναντι στο πρόβλημα, άρα το βάρος πέφτει εξ' ολοκλήρου στα χέρια των λιγοστών ανθρώπων που ενδιαφέρονται και πάνω από όλα, δρουν. Ας το δούμε ρεαλιστικά, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα θα έφευγαν σφυρίζοντας αδιάφορα από ένα ζώο χτυπημένο από αυτοκίνητο να σπαράζει στην άκρη του δρόμου ή από κάποιο ζώο που χρειάζεται τροφή και νερό ή βοήθεια γενικά. Ελπίζω το «Penny Marathon» να γίνει μία παγκόσμια ετήσια διοργάνωση για να βοηθάει καταφύγια ζώων σε όλο τον κόσμο, να υπενθυμίζει στον κόσμο να δίνει λίγα χρήματα ως υποστήριξη σε αυτούς που δεν φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους και έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να βοηθούν αδέσποτα και ανεπιθύμητα ζώα.

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί παράλληλα και στο Σίδνεϊ φέτος. Βλέπεις και άλλες πόλεις ή χώρες να συμμετέχουν στο μέλλον;
Ναι, εμείς θα τρέξουμε στην Αθήνα, ενώ η με την Πεπ θα τρέξουν στο Σίδνεϊ. Προσπαθούμε ήδη να κάνουμε επαφές ώστε να δημιουργηθούν «Penny Marathons» στην Αγγλία και την Γερμανία του χρόνου… Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε για το καλύτερο!

Η διαδρομή για το «Penny Marathon» στο Σίδνεϊ θα ξεκινήσει από την περιοχή Μπόντι και θα τερματίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης.

http://www.real.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x