Μάθημα φιλοζωίας και ηθικής από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας

Μάθημα φιλοζωίας και ηθικής από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας


0 0 ψήφοι
Article Rating

διαβάζουμε στο zoosos.gr

Από την εφημερίδα «Τοπική Φωνή» πληροφορηθήκαμε τα όσα σημαντικά ανέφερε στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας, Ευάγγελος Μάστακας, σχετικά με τις δολοφονίες αδέσποτων, το καταφύγιο στο Νεοχώρι και τα θέματα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με τα ζώα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο αρμόδιος εισαγγελέας πριν από τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ζήτησε με τους εκπροσώπους του Δήμου, τους εκπροσώπους του φιλοζωικού συλλόγου «Παρέμβασης Για Τα », της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μάστακα και το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Τσελίκος, το τελευταίο διάστημα

η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Πρέβεζας με τα ακραία περιστατικά δολοφονίας ζώων είτε με φόλες είτε με διάφορους άλλους τρόπους, αναδεικνύει το πρόβλημα της εγκατάλειψης τους από τους ανθρώπους αλλά και της λανθασμένης συμπεριφοράς την οποία κάποιοι επιδεικνύουν προς αυτά τα συναισθανόμενα πλάσματα.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως οι άνθρωποι οι οποίοι εγκαταλείπουν σκυλιά ή άλλα ζώα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν συνείδηση και να καταλάβουν ότι από τη στιγμή που αποκτούν ένα κυνηγετικό σκύλο για παράδειγμα, είναι υποχρεωμένοι απέναντι στο σκυλί να το φροντίσουν μέχρι το τέλος της ζωής του και όχι από τη στιγμή που θα γεράσει να το αφήσουν στην τύχη του σε κάποιον από τους δρόμους της πόλης.


Εάν πάλι οι ίδιοι θέλουν μπορούν να το αφήσουν στο Καταφύγιο ζώων στο Νεοχώρι, με την προϋπόθεση φυσικά να συνεισφέρουν οικονομικά για τη φροντίδα του ζώου.

Τόνισε πως από τη στιγμή που ένα ζώο εγκαταλειφτεί στη μοίρα του, είναι επόμενο να αναζητήσει τροφή, να ασθενήσει και να δημιουργήσει ακόμη και προβλήματα.

Ο κ. Μάστακας αναφερόμενος στα τελευταία ηλεκτρονικά δημοσιεύματα για το Καταφύγιο Ζώων στο Νεοχώρι, χαρακτήρισε λανθασμένο τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν κάποιοι να απομονώνουν τη φωτογραφία ενός σκύλου και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Τόνισε πως το Καταφύγιο Πρέβεζας είναι το πρώτο στην Ελλάδα και πως στην πόλη αξίζουν έπαινοι για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προκάλεσαν προβλήματα όσον αφορά τις υιοθεσίες σκύλων καθώς ενώ είχαν προγραμματιστεί 12 το τελευταίο διάστημα, μετά τα δημοσιεύματα, μειώθηκαν σε 3.

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως όπως ορίζει η νομοθεσία, τα υγιή εμβολιασμένα ζώα, στειρωμένα, τα οποία δεν έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και όχι να κλείνονται σε κυνοκομεία, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν και ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε τα ζώα να μπορούν να τραφούν.

Η φιλοζωία είναι θέμα πολιτισμού και η προστασία των ζώων συνάδει με τη φροντίδα και της δημόσιας υγείας. Ο κ. Μάστακας εξήγησε ότι νομοθεσία ενεργοποιεί τους Δήμους όσον αφορά την δημιουργία καταφυγίων αλλά και για την συγκρότηση ειδικής επιτροπής από κτηνιάτρους και ειδικούς για θέματα ζώων.

Επισήμανε δε πως όσον αφορά το θέμα της λύσσας και τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ο κόσμος είναι ανενημέρωτος και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις στην πόλη μας που άνθρωποι θανατώνουν ζώα «προληπτικά».

Ο κ. Μάστακας απευθυνόμενος προς τα Μ.Μ.Ε, τόνισε πως πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στα ζώα και να αλλάξει πρώτα απ' όλα νοοτροπία.

Να επισημάνουμε ότι πριν τη συνάντηση του Εισαγγελέα με τα τοπικά Μ.Μ.Ε., προηγήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου, της Παρέμβασης Για Τα , από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τις Αστυνομικές Αρχές για το ίδιο θέμα.

Πηγή: Μάθημα φιλοζωίας και ηθικής από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας | www.zoosos.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x