Με το λιώσιμο των παγόβουνων η στάθμη τις θάλασσας ΔΕΝ θα ανέβει!

Με το λιώσιμο των παγόβουνων η στάθμη τις θάλασσας ΔΕΝ θα ανέβει!


Κατά την υπάρχουσα θεωρία: " Με το λιώσιμο των παγόβουνων η στάθμη την θάλασσας θα ανέβει κατά 7-90 μέτρα και μεγάλες παραθαλάσσιες πόλης θα σκεπαστούν από τα νερά. Λονδίνο Νέα Υόρκη κλπ. κλπ."

Αυτό είναι μεγάλο ΛΑΘΟΣ διότι: (Προσοχή μιλάμε για επιπλέοντα παγόβουνα). Ο πάγος που εξέχει από το νερό είναι ΑΚΡΙΒΟΣ το εκτόπισμα τις διαφοράς του νερού (που έγινε πάγος) λόγο τις ιδιοτροπίας να καταλαμβάνει μεγαλύτερο όγκο όταν παγώνει. Επομένως καμιά αλλαγή τις στάθμης των θαλασσών δεν πρόκειται να γίνει, ούτε χιλιοστό. ΕΚΤΟΣ των πάγων που βρίσκονται επάνω σε ηπείρους.

Δηλαδή πρέπει να ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ από τους υπολογισμούς τα επιπλέοντα παγόβουνα από αυτά που βρίσκονται στους ηπείρους.


ΠΕΙΡΑΜΑ: 1) Για τους άπιστους Θωμάδες και για φυσικούς τις «αρπαχτείς»: Πάρτε ένα μεγάλο ποτήρι βάλτε μέσα νερό και κομμάτια πάγου τραβήξτε μια ψιλή γραμμή εκεί που είναι η στάθμη του νερού, και κοιτάξτε μετά όταν λιώσει ο πάγος αν ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΣΤΑΘΜΗ. Για να πεισθείτε. 

2) Κάνε το πείραμα και μέτρα και το νερό προτού βάλεις τον πάγο, για να δεις πως ανεβαίνει η στάθμη του όταν ρίξεις τον πάγο, και ενώ εξέχουν τα κομμάτια πάγου από το νερό, όταν λιώσουν η στάθμη ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ καθόλου!!  

3) Ζυγίστε ένα κομμάτι πάγο, και ξανά όταν λιώσει έχει το ίδιο βάρος….. τότε γιατί επιπλέει, μήπως είναι ελαφρότερο όταν είναι πάγος;;;;  όχι απλός έχει μεγαλύτερο όγκο. (Τα παγόβουνα που είναι μέσε στο νερό έχουν ήδη ανεβάσει την στάθμη των ωκεανών από χιλιετίες).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ: Γιατί το νερό ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ όταν γίνεται πάγος; (Με επιφύλαξη) Ενώ ελαττώνεται η ταχύτητα περιστροφής των ηλεκτρονίων στις τροχιές τους και θα έπρεπε να ελαττώνεται και ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ λόγου υποβιβασμού τις θερμότητας του, αυτό κρυσταλλωμένο αυξάνεται τον ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ. Αυτό γίνεται από το κρυσταλλικό του πλέγμα, δηλαδή είναι θέμα ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ (κατατάξεως) των κρυσταλλικών ΜΟΡΙΩΝ.

Εκδηλώσεις με την Ρέα Καραγιάννη

Περισσότερα έξω από το κατεστημένο στο:  http://users.otenet.gr/~tzinis/B-3-FYSIKH-gr.htm =(300ΜΒ) / (Βλέπε θερμότητα). Βιβλίο Ελληνικής φυσικής: ΣΥΜΠΑΝ = ΧΩΡΟΣ * ΥΛΗ * ΚΙΝΗΣΗ. Τα λάθει τις σύγχρονης φυσικής.      Σε ηλεκτρονική μορφή, δωρεάν. Δεύτερη έκδοση 2001 βελτιωμένη. (Πρώτη έκδοση1980)  http://users.otenet.gr/~tzinis

Το σλόγκαν μου: Αλήθεια είναι κάθε τι που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ως ψέμα, είτε μας ΣΥΜΦΕΡΕΙ είτε όχι, να χτυπιόμαστε κάτω σαν χταπόδι, αν "τολμάτε" διαψεύστε το. (Πρώτος εγώ προσπαθώ να τα διαψεύσω τον εαυτόν μου και μετά τα γράφω).

 

ΠηγήΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ