Μεσανατολικό: Η αληθινή ιστορία της σκλαβιάς και της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

Μεσανατολικό: Η αληθινή ιστορία της σκλαβιάς και της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ


5 1 ψήφος
Article Rating
Η ντροπή για τον κόσμο που δημιουργήσαμε…

Νιώθω την υποχρέωση να μοιραστώ την αλήθεια για κάποιες βασανισμένες ψυχές και για έναν άδικο κόσμο που σπιλώνει καθημερινά ότι έχει απομείνει από αυτές τις ανθρώπινες ζωές. Δεν υπάρχουν λόγια όταν βλέπεις τον σάπιο κόσμο που ζεις να παίρνει το μέρος των πραγματικών φονιάδων και βασανιστών.

Δεν υπάρχουν λόγια όταν βλέπεις την ίδια σου τη χώρα και τα κεντρικά να τρέχουν να παρουσιάσουν την κατάσταση ενός πολέμου μεταξύ Αράβων Παλαιστίνιων και Εβραίων Ισραηλινών, μέσα από τις ιστορίες εκπροσώπων του Ισραήλ (υποτιθέμενης αντιτρομοκρατικής) και της Αμερικής.

Η ντροπή για τον κόσμο που δημιουργήσαμε…

Είναι ντροπή όλων μας να μην γνωρίζουμε ότι καθημερινά για πάνω από 100 χρόνια άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά, ζουν υπό τον φόβο και την κατοχή Ισραηλινών.

Είναι ντροπή όλων μας να μην γνωρίζουμε ότι Ευρώπη, Αμερική, Ηνωμένα Έθνη “πέταξαν” έναν πεινασμένο και ταλαιπωρημένο πληθυσμό (Εβραίους που είχαν κυνηγηθεί κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο), σε μία ξένη χώρα, τους έδωσαν όπλα και τους έδωσαν ασυλία στο να αφανίζουν ακόμα και με τη χρήση σκληρών εγκληματικών όπλων (αέριο φώσφορο) όλα τα χωριά της Παλαιστίνης για να τα κάνουν δικά τους.

Είναι ντροπή όλων μας να μην γνωρίζουμε ότι το 75% των Παλαιστίνιων (5.200.000) είναι φυλακισμένοι (με κανονικά κάγκελα και φράγματα) και αποκομμένοι και ζουν σε τραγικά άσχημες συνθήκες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Είναι ντροπή όλων μας να κρατάμε τα αφτιά μας ανοιχτά και να ακούμε ότι το 75% των Παλαιστίνιων που εκπροσωπούνται από κόμματα και οργανισμούς που έχουν ψηφίζει για να πολεμίσουν την απελεύθερωση τους (Χαμάς, Φατάχ, PLO) ότι είναι τρομοκράτες … ότι οι ισόβια φυλακισμένοι είναι τρομοκράτες …. και ότι οι κατακτητές τους χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ελλάδας, και άλλων απάνθρωπων πολιτικών συστημάτων.

Είναι ντροπή που “υπάρχουν” Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, Ανθρωπιστικές ΜΚΟ


Είναι ντροπή να υπάρχουν ακόμα ρατσιστικοί και θρησκευτικοί πόλεμοι.

Η ειρήνη που δεν θα έρθει ποτέ…

Ενώ ο ΟΗΕ, η Ευρώπη και η Δύση έπρεπε να προστατεύσουν τους πραγματικούς Παλαιστίνιους (αυτούς που χαρακτηρίζονται σαν τρομοκράτες και υποστηρίζουν το Επαναστατικό τους κόμμα Χαμάς) και να τους ξαναδώσουν πίσω τη γη, δυστυχώς όπως φαίνεται προβλέπεται να βομβαρδίσουν το 75% των Παλαιστινίων και ταυτόχρονα μέσω των και των Διεθνών Σχέσεων Εξωτερικής ς να πανηγυρίζουν πως σώθηκαν Παλαιστίνιοι  (ενώ στην πραγματικότητα θα εννοούν τους Ισραηλινούς κατακτητές)

Η πραγματική ιστορία των Παλαιστίνιων…

Η ονομασία «Παλαιστίνη» προέρχεται από την ελληνική λέξη Φιλιστία, η οποία χρονολογείται από τις περιγραφές των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για την περιοχή τον 12ο αιώνα π.Χ.

1914: Η Παλαιστίνη είχε πληθυσμό 657.000 Μουσουλμάνους Άραβες, 81.000 Χριστιανούς Άραβες και 59.000 Εβραίους (92.60% Άραβες vs 7.40% Εβραίοι)

1917: Ενώ η εξέγερση κατά των Οθωμανών εξελίσσεται νικηφόρα για τους Άραβες που ονειρεύονται ανεξαρτησία, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, αποστέλλει μία επιστολή στον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Ρότσιλντ, ζητώντας να τη διαβιβάσει στη Διεθνή Σιωνιστική Ομοσπονδία

Πρόκειται για τη «Διακήρυξη Μπάλφουρ» (2 Νοεμβρίου 1917) , με την οποία δίδεται η υπόσχεση για την εγκαθίδρυση μιας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν ήδη στην περιοχή. Ως αντάλλαγμα, η εβραϊκή κοινότητα καλείται να ενθαρρύνει τις να εισέλθουν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

1922: Το όνομα «Παλαιστίνη» καθιερώθηκε επίσημα ως ανεξάρτητο έδαφος από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τις ακτές της Μεσογείου μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν δημιουργήθηκε ως  κράτος κατ΄ εντολή της Κοινωνίας των Εθνών και παραχωρήθηκε υπό την προστασία των Άγγλων.

Οι κυνηγημένες ζωές των Εβραίων (αρκετοί διέφυγαν από το Ναζισμό της Ευρώπης) βρήκαν  μεν το καταφύγειο τους αλλά όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την ανησυχία των Παλαιστινίων (Αράβων) για τα μεταβαλλόμενα δημογραφικά στοιχεία της χώρας τους και τη βρετανική αρπαγή των εδαφών τους για να παραδοθούν στους Εβραίους εποίκους. Αυτή η ενέργεια προκάλεσαι πολλές κλιμακωτές εντασεις που οδήγησαν τελικά στην Αραβική Εξέγερση, η οποία διήρκεσε από το 1936 έως το 1939 όπου κατεστάλη βάναυσα από τους Βρετανούς, οι οποίοι ξεκίνησαν μια εκστρατεία μαζικών συλλήψεων και πραγματοποίησαν τιμωρητικές κατεδαφίσεις σπιτιών, μια πρακτική που το Ισραήλ συνεχίζει να εφαρμόζει εναντίον των Παλαιστινίων σήμερα.

Μέχρι το δεύτερο μισό του 1939, η Βρετανία είχε συγκεντρώσει 30.000 στρατιώτες στην Παλαιστίνη. Χωριά βομβαρδίστηκαν από αέρος, κατεδαφίστηκαν σπίτια και οι διοικητικές κρατήσεις και οι συνοπτικές δολοφονίες ήταν ευρέως διαδεδομένες. Παράλληλα, οι Βρετανοί συνεργάστηκαν με την κοινότητα των Εβραίων εποίκων και σχημάτισαν ένοπλες ομάδες και μια «αντιεξεγερτική δύναμη» Εβραίων μαχητών υπό την ηγεσία των Βρετανών που ονομάστηκαν Special Night Squads.

Μέσα στο Yishuv, την κοινότητα των εποίκων, εισήχθησαν κρυφά όπλα και ιδρύθηκαν εργοστάσια όπλων για να επεκτείνουν τη Haganah, τον εβραϊκό παραστρατιωτικό που αργότερα έγινε ο πυρήνας του ισραηλινού στρατού.

1947: Η Βρετανική κυβέρνηση σταματάει τον πόλεμο μεταξύ Αράβων και Εβραίων και επιβάλει τη νέα συνθήκη της Εντολής. Τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν ένα σχέδιο διχοτόμησης για την υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη. Το σχέδιο πρότεινε τη δημιουργία δύο κρατών στη Παλαιστίνη, ενός αραβικού και ενός εβραϊκού , ενώ η Ιερουσαλήμ θα αποτελούσε ξεχωριστό κράτος υπό την διοίκηση του ΟΗΕ.

Οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν το σχέδιο επειδή παραχωρούσε περίπου το 56% της Παλαιστίνης στο εβραϊκό κράτος, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της εύφορης παράκτιας περιοχής. Οι Βρετανοί όμως είχαν άλλα σχέδια και προχώρησαν στην αλλαγή αυτή.

Μέχρι το 1947, ο εβραϊκός πληθυσμός είχε φτάσει στο 33% της Παλαιστίνης, αλλά κατείχαν μόνο το 6% της γης. Αντίθετα ο αραβικός πληθυσμός είχε φτάσει στο 67% της Παλαιστίνης, όπου κατείχαν το 94% της γης

Ακόμη και πριν λήξει η βρετανική εντολή στις 14 Μαΐου 1948, οι σιωνιστές παραστρατιωτικοί ξεκινούσαν ήδη μια στρατιωτική επιχείρηση για να καταστρέψουν παλαιστινιακές πόλεις και χωριά για να επεκτείνουν τα σύνορα του σιωνιστικού κράτους που επρόκειτο να γεννηθεί. Τον Απρίλιο του 1948, περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν στο χωριό Ντέιρ Γιασίν στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Αυτό έδωσε τον τόνο για το υπόλοιπο της επιχείρησης, και από το 1947 έως το 1949, περισσότερα από 500 παλαιστινιακά χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις καταστράφηκαν σε αυτό που οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν ως Nakba, ή «καταστροφή» στα αραβικά.

1949:  Το σιονιστικό κίνημα κατέλαβε το 78% της ιστορικής Παλαιστίνης. Το υπόλοιπο 22% χωρίστηκε σε αυτό που είναι τώρα η κατεχόμενη Δυτική Όχθη (West Bank) και η πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας (Gaza Strip). Υπολογίζεται ότι 750.000 Παλαιστίνιοι (ΑΡΑΒΕΣ) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σήμερα οι απόγονοί τους ζουν ως έξι εκατομμύρια πρόσφυγες σε 58 άθλια στρατόπεδα σε όλη την Παλαιστίνη και στις γειτονικές χώρες του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου.

1964: Ιδρύθηκε η Παλαιστινιακή Οργάνωση για την Απελευθέρωση (PLO) και ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε το πολιτικό κόμμα Φατάχ.

1987: ξέσπασε η πρώτη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα στη Λωρίδα της Γάζας. Οι διαδηλώσεις οδήγησαν στην ίδρυση του κινήματος της Χαμάς, ένα παρακλάδι των μουσουλμάνων που συμμετείχε σε ένοπλη αντίσταση ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Το Ισραήλ κάθε τόσο καταλαμβάνει εκ νέου περιοχές που διοικούνται από την Παλαιστινιακή Αρχή και κατασκευάζει διαχωριστικό τείχος που μαζί με την αχαλίνωτη κατασκευή οικισμών, κατέστρεψε τα μέσα διαβίωσης και τις κοινότητες των Παλαιστινίων.

Που ζουν σήμερα οι Άραβες=Παλαιστίνιοι;

  • 3.000.000 Άραβες Παλαιστίνιοι ζουν στην περιοχή West Bank (Δυτική Όχθη) – 100% Άραβες.
  • 2.200.000 Άραβες Παλαιστίνιοι ζουν στην περιοχή Gaza Strip (Λωρίδα της Γάζας) – 100% Άραβες.
  • 2.000.000 Άραβες Παλαιστίνιοι ζουν στις “παλιές περιοχές της Παλαιστίνης” που είναι υπό κατοχή του Ισραήλ – 20% Άραβες.

Οι περιοχές Δυτικής Όχθης και Λωριδα της Γάζας απέχουν μεταξύ τους καθως το Ισραήλ έχει καταλάβει χώρο που συνεχώς μεγαλώνει παράνομα μετακινόντας τοίχους και φράχτες, φυλακίζοντας κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους (5.200.000) σε με πολύ μικρή περιοχή.

Οι Παλαιστίνιοι που το 1946 είχαν 94% της γης τους, σήμερα το 2023 έχουν μόλις το 11% αντιμετωπίζοντας για δεκαετίες άθλιες συνθήκες, πολέμους, και ενώ ζητάνε βοήθεια απελευθέρωσης δυσυχώς χαρακτηρίζονται ως “τρομοκράτες”.

Τι είναι οι  PLO, οι Hamas και οι Fatah; 

Ο “PLO – Palestine Liberation Organization” είναι μία οργάνωση απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, η οποία αποτελείται από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα. Ένα από αυτά τα κόμματα είναι η Fatah και ένα άλλο κόμμα είναι η Hamas.  H Hamas και κάποια άλλα κόμματα λόγω διαφορετικών πολιτικών απόψεων έφυγαν από τον PLO (και μάλιστα μέσω εμφυλίου πολέμου).  Η Οργάνωση PLO διοικεί την Παλαιστίνη της Δυτικής Όχθης και το κόμμα της Hamas διοικεί την Παλαιστίνη της Λωρίδας της Γάζας.

Οι πόλεμοι στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τέσσερις παρατεταμένες στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα: το 2008, το 2012, το 2014 και το 2021. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, και δεκάδες χιλιάδες σπίτια, σχολεία και κτίρια γραφείων έχουν καταστραφεί. Η ανοικοδόμηση ήταν σχεδόν αδύνατη επειδή η πολιορκία εμποδίζει τα οικοδομικά υλικά, όπως ο χάλυβας και το τσιμέντο, να φτάσουν στη Γάζα.

Η επίθεση του 2008 αφορούσε τη χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων, όπως το αέριο φώσφορο. Το 2014, σε διάστημα 50 ημερών, το Ισραήλ σκότωσε περισσότερους από 2.100 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 1.462 αμάχων και σχεδόν 500 παιδιών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που ονομάζεται Επιχείρηση Προστατευτική Άκρη από τους Ισραηλινούς, περίπου 11.000 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, 20.000 σπίτια καταστράφηκαν και μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν.

Ενημερωθείτε από τον αξιόπιστο λογαριασμό στο instagram Eye on Palestine (προσοχή σκληρές εικόνες)

Ο πόλεμος σήμερα: 

Τον πόλεμο του Σεπτεμβρίου 2023, τον ξεκίνησαν οι φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι. Ήταν δυστυχώς αναμενόμενο ότι οι Παλαιστίνιοι θα προσπαθήσουν κάποια στιγμή να αντιδράσουν μέσω πολεμικής βίας. Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος είναι μία πράξη που δεν είναι αποδεκτή και δεν λύνει προβλήματα.

Οι χαμάς (Παλαιστίνιοι) αναφέρονται από τα ως τρομοκράτες που σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες, Παλαιστίνιους κτλ. Στην πραγματικότητα οι Χαμάς είναι οι ίδιοι Παλαιστίνιοι και κάνουν επίθεση κατά των Ισραηλών. Δεν έχουν ασκήσει βία σε κανέναν Παλαιστίνιο, ούτε σε παιδιά, ούτε σε γυναίκες.

Υ.Γ.: Habibi – Γνωρίζουμε όλοι αυτή τη λέξη, κι όμως προτιμούμε να τους βάζουμε ταμπέλα τρομοκρατών… δυστυχώς αυτός ο κόσμος δεν ξέρει από αγάπη 

ΣΑΚΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ
[email protected]

Πηγή …

5 1 ψήφος
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x