Μια αμιγώς ελληνική εταιρεία ηγέτιδα παγκοσμίως στα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα

Μια αμιγώς ελληνική εταιρεία ηγέτιδα παγκοσμίως στα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια ελληνική εταιρεία αποδεικνύεται “ηγέτιδα δύναμη” παγκοσμίως σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά όπως αυτή των ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων!

Η «ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε.Β.Ε.» (ΘΕΩΝ), ηγέτιδα εταιρεία στη διεθνή αγορά, στο χώρο των ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, ανακοίνωσε την υπογραφή νέων εξαγωγικών συμφωνιών, που αφορούν προϊόντα της στους τομείς των ηλεκτρο-οπτικών και των αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής (MEMs).

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ηλεκτρο-οπτικά

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, το
Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας ενεργοποίησε το δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8,600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014), όπως προβλέπεται από τη συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με τη ΘΕΩΝ. Αξίζει

να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο NX-122, θεωρείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πιο προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Στην αγορά της Μέσης Ανατολής, υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2,300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πιο προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.

Οι παραγγελίες της Μέσης Ανατολής θα επισημοποιηθούν, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκθεσης “IDEX 2013”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2013.

Αισθητήρες Μικροηλεκτρονικής (ΜΕΜs)


Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency- E.S.A.) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές.

H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η E.S.A., ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την E.S.A., εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης ( Greek Task Force).

Επίσης, η E.S.A. ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη Γαλλική Εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής

Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές

εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων. Aυτές αποτελούν και τις πρώτες
εξαγωγές αισθητήρων MEMs από την Ελλάδα.

Σε συνέχεια της ανοδικής πορείας των πωλήσεων της, η ΘΕΩΝ ήδη προσέλαβε 15 νέους εργαζόμενους μέσα στο 2012 και προχωρά άμεσα στη δημιουργία 20 επιπλέον θέσεων εργασίας μέσα στο 2013.

Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ είναι μία αμιγώς Ελληνική Εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, για εφαρμογές στην Άμυνα και στην Ασφάλεια, καθώς επίσης και μικρό-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων (MEMS) για εφαρμογές στη βιομηχανία και την αεροδιαστημική.

http://www.onalert.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x