Μια αστρική αναθεώρηση της ιστορίας της ζωής στη γη

Μια αστρική αναθεώρηση της ιστορίας της ζωής στη γη


0 0 ψήφοι
Article Rating
Κοντινά σουπερνόβα επηρεάζουν το ρου της γήινης ζωής!

Κλιματική Αλλαγή: Νέα και σχόλια για τη θεωρία του Svensmark
Το Cosmic Jackpot του Svensmark

(εικόνα : Ορατές με γυμνό μάτι, γνωστές ως οι Επτά Αδελφές, οι Πλειάδες είναι το πιο διάσημο από τα πολλά επιζώντα σμήνη αστεριών που σχηματίστηκαν ταυτόχρονα. Οι Πλειάδες γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεινοσαύρων, και η πιο μεγάλες από τις αδελφές πρέπει να έχουν (έχει) εκραγεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 40 εκατομμυρίων ετών. Υπολείμματα υπερκαινοφανών τους (supernova ) δημιουργούν κοσμικές ακτίνες. Από τον κατάλογο των γνωστών αστρικών σμηνών, ο Henrik Svensmark υπολόγισε τη διακύμανση στις κοσμικές ακτίνες

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
κατά τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουμε το ακριβές σχήμα του Γαλαξία. Οπλισμένος με την αστρονομική ιστορία, σκάβει βαθιά στις ιστορίες του κλίματος και της ζωής στη Γη. Εικόνα ESA / NASA / Hubble)

κείμενο του Calder
απόδοση Βίκυ Χρυσού

Σήμερα, η Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία του Λονδίνου δημοσιεύει (online) την τελευταία μελέτη του  Henrik Svensmark με τίτλο “Τα στοιχεία των κοντινών σούπερ νόβα που επηρεάζουν τη ζωή πάνω στη Γη”. Μετά από χρόνια προσπάθειας o Svensmark δείχνει πώς η μεταβλητή συχνότητα των αστρικών εκρήξεων που δεν απέχει πολύ από τον πλανήτη μας, έχει επιδράσει πάνω στις μεταβαλλόμενες τύχες των ζωντανών οργανισμών κατά τα τελευταίο μισό δισεκατομμύριο χρόνια. Η εργασία του εμφανίστηκε στο Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, και είναι ένα έγγραφο γίγαντας, με στοιχεία 22, 30 εξισώσεις και περίπου 15.000 λέξεις. Δείτε το δελτίο τύπου RAShttp://www.ras.org.uk/news-and-press/219-news-2012/2117-did-exploding-stars-help-life-on-earth-to-thrive
Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, όταν ανέφερα κάποτε τη νίκη των πρωτοπόρων των τεκτονικών πλακών στη μάχη τους ενάντια στους πιο επιφανείς γεωφυσικούς της εποχής, αυτή (η εργασία του Σβένσμαρκ) με κάνει να νιώθω 40 χρόνια νεότερος. Κατατροπώνοντας τα σχολικά βιβλία, ο Tuzo Ουίλσον, ο Dan McKenzie και ο Jason Morgan εξήγησαν σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, βουνά, ακόμη και το διαφορετικό βάθος του ωκεανού, απλά με την μετατόπιση τμημάτων της λιθόσφαιρας σε διάφορες κατευθύνσεις σε όλο τον κόσμο.
Στο νέο έγγραφο του Svensmark η εξίσου συνοπτική θεωρία, ότι οι κοσμικές ακτίνες από έκρηξη αστέρων δροσίζει τον κόσμο με την αύξηση της νεφοκάλυψης, οδηγεί σε εκπληκτικές εξηγήσεις,  τουλάχιστον όσων αφορά την εξέλιξη και γιατί αυτή ήταν μερικές φορές ανεξέλεγκτη και πολλές φορές παραπαίει. Σε αμφότερες τις έννοιες της λέξης, αυτή είναι μία αστρική αναθεώρηση της ιστορίας της ζωής.
Εδώ είναι τα κύρια αποτελέσματα:
 • Η μακροπρόθεσμη ποικιλομορφία της ζωής στη θάλασσα εξαρτάται από το σύνολο της στάθμης της θάλασσας, από τις τεκτονικές κινήσεις και το τοπικό ποσοστό σουπερνόβα που καθορίζεται από την αστροφυσική, και σχεδόν τίποτα άλλο.
 • Η μακροπρόθεσμη πρωτογενής παραγωγικότητα της ζωής στη θάλασσα – η καθαρή αύξηση των φωτοσυνθετικών μικροβίων – εξαρτάται από το ρυθμό σουπερνόβα, και σχεδόν τίποτα άλλο.
 • Στον κατ ‘εξαίρεση κοντινό σουπερνόβα καταλογίζεται η βραχύβια πτώση της στάθμης της θάλασσας κατά τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια, πολύ γνωστή στους γεωφυσικούς αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να την εξηγήσουν πειστικά .
 • Δεδομένου ότι οι γεωλογικά και αστρονομικά στοιχεία συγκλίνουν, ο αγώνας μεταξύ του κλίματος και τα ποσοστά σουπερνόβα πάει όλο και καλύτερα, με τα υψηλά ποσοστά να φέρνουν παγωμένες εποχές.
Παρουσιάζονται (τα παραπάνω) με τη δέουσα προσοχή καθώς και με την εκτίμηση για τα συναισθήματα των εμπειρογνωμόνων σε διάφορους τομείς της έρευνας, σαν μια ιστορία που εκτυλίσσεται πάντα σαν καλοφτιαγμένο ρολόι. Όποιος επιθυμεί να δει κάθε κομμάτι της εργασίας έχοντας κατά νου το ρητό «ο συσχετισμός δεν είναι απαραίτητα αιτιότητα” θα πρέπει να προσφέρει κάποια άλλη μέγα-θεωρία που να εξηγεί γιατί προκύπτουν πολλές συμπτώσεις αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ γεγονότων στην γαλαξιακή γειτονιά μας και τις συνθήκες διαβίωσης στη Γη.
Ένα διασκεδαστικό σημείο είναι ότι ο Svensmark βρίσκεται στο άλλο άκρο της δημοφιλούς ιστορίας του διοξειδίου του άνθρακα. Ορισμένοι γεωλόγοι θέλουν να κατηγορήσουν για τις δραστικές εναλλαγές ζεστών και παγωμένων συνθηκών, κατά τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια, τις αυξήσεις και τις μειώσεις του διοξειδίου του άνθρακα, την οποία εξηγούν με διάφορους τρόπους. Για τον Svensmark, οι αλλαγές καθοδηγούνται από τα αστέρια και αυτά είναι που κυβερνούν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. Το κλίμα και η ζωή ελέγχουν το CO2, και όχι ανάποδα.
Κατά συνεπαγωγή, η σουπερνόβα καθορίζει επίσης το ποσό του οξυγόνου που είναι διαθέσιμο για τα ζώα όπως εσείς και εγώ για να αναπνεύσουμε. Έτσι, η εγγενώς απλή υπόθεση cosmic-ray/cloud (κοσμικές ακτίνες/νέφος) τώρα έχει εκτεταμένες συνέπειες, τις οποίες έχω προσπαθήσει να συνοψίσω σε αυτό το διάγραμμα:
Οι κοσμικές ακτίνες σε δράση. Τα κύρια ευρήματα της νέας μελέτης του Svensmark αφορούν την ανώτατη αστρική μπάντα, την πράσινη ζώνη των έμβιων όντων και δεξιά την ατμοσφαιρική χημεία. Αν και η ηλιακή διαμόρφωση μέσω των γαλαξιακών κοσμικών ακτίνων είναι σημαντική για εμάς σε βραχέα χρονικά διαστήματα, τα αποτελέσματά της είναι μικρότερα και πιο σύντομα σε σχέση με τις μεγάλες και μακροπρόθεσμες αλλαγές που ελέγχονται από το ρυθμό του σχηματισμού των μεγάλων αστέρων που βρίσκονται κοντά μας, και την αυτο-καταστροφή τους ως σουπερνόβα. Παρά το γεγονός ότι προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπαραχθεί με τη δέουσα αναγνώριση στο πλαίσιο των εργασιών του Henrik Svensmark. Αναλυτικότερα στο κείμενο εδώ http://calderup.wordpress.com/2012/04/24/a-stellar-revision-of-the-story-of-life/
Σχόλιο τοξότισσας: Να λοιπόν που ο γνώριμος, στον Τοξότη και τους αναγνώστες του, επιστήμονας Henrik Svensmark., τον οποίο παρακολουθήσαμε αρκετές φορές στο παρελθόν να δίνει “σφαλιάρες” με τις ανακαλύψεις του
 • στην πονηρή και ψευδή πολιτική της “πράσινης ανάπτυξης” και “της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης” και
 • τις προεκτάσεις τους που άγγιζαν τη φρενίτιδα της κλιματολογικής απάτης και της “σωτηρίας της Γης” 
  • μέσω αμφίβολων πρακτικά αλλά
  • κερδοφόρων για λίγους προτάσεων “επιχειρηματικής οικολογίας” και  “γεωμηχανικής”
 • φανερώνει για άλλη μία φορά τη γύμνια των πληρωμένων “μελετών” που ήθελαν να στηρίξουν  όχι μόνον τις αγοραπωλησίες ρύπων CO2 στα ειδικά χρηματιστήρια όπου ήδη κερδοσκοπούν τύποι σαν τον Al Gore, αλλά και τη γύμνια της επιστημονικής γνώσης που προβάλλεται προπαγανδιστικά με πληρωμένες ατζέντες μηδενικής ηθικής… καταλογίζοντας τεράστια πρόστιμα σε χώρες που “εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες CO2…
H κλιματολογική απάτη όπως φαίνεται ξεσκεπάστηκε πλήρως…
Το θέμα είναι πότε θα πληρώσουν οι κλέφτες και καταχραστές πίσω τα τεράστια ποσά που στέρησαν από τα δημόσια ταμεία των κρατών…
Η Νέμεσις θαρρώ πως είναι και εδώ καθ΄οδόν… οι αποκαλύψεις έγιναν ήδη…
μένει να έρθουν και οι τιμωρίες… και η αποκατάσταση της τάξης.

Πηγή: ΤΟΞΟΤΗΣ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x