Μικρές oikoΕΙΔΗΣΕΙΣ από όλο τον κόσμο « Περιβάλλον « καλά νέα


0 0 ψήφοι
Article Rating

 

 

Επιστήμονες του ερευνητικού τμήματος του Αμερικανικού Ναυτικού δημιούργησαν το ρομπότ-πυροσβέστη που σβήνει τις φωτιές με πεπιεσμένο αέρα ή νερό. Το ρομπότ σχεδιάστηκε για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, μαζί με τους πυροσβέστες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Διαθέτει υπέρυθρες κάμερες που του επιτρέπουν να «βλέπει» τον στόχο, δηλαδή τη φωτιά, ενώ δέχεται ηχητικές διαταγές από συγκεκριμένα άτομα, που αναγνωρίζει τη φωνή τους.

Πληκτρολόγιο για iPad από μπαμπού

«Πράσινο» πληκτρολόγιο για iPad ανέπτυξε η εταιρεία iZen για όσους προσπαθούν να μειώσουν το ενεργειακό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Το πληκτρολόγιο είναι φτιαγμένο από μπαμπού, σε ποσοστό 92%, και παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με πλαστικά. Kατά την παραγωγική διαδικασία δεν χρησιμοποιείται πετρέλαιο, ενώ το μπαμπού αναπτύσσεται 40 φορές ταχύτερα σε σχέση με άλλα φυτά.

Σχεδιάζεται διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων

Μονάδες για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων στην Ελλάδα σχεδιάζονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον. Οι μονάδες αυτές θα διαχειρίζονται τα απόβλητα των νοσοκομείων κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ γίνονται μελέτες για την κατασκευή μονάδας αδρανοποίησης της τέφρας.


Σύμφωνα με ειδικούς, η μονάδα αδρανοποίησης της τέφρας θα χωροθετηθεί δίπλα σε εργοστάσια θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων.

http://portal.kathimerini.gr

 

Πηγή: http://www.kala-nea.gr/archives/30283


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x